Kokosmakroner. Uhm i dag får du en god opskrift på de dejligste kokostoppe, der er meget nemme at lave. Kokosmakroner - nemme og lækre - lavet af kun 3 ingredienserDa jeg forleden holdt Bagenørden-foredrag for mange mennesker OG var i Danmarks Radio, serverede jeg kokosmakroner til både journalister og foredrags-deltagere.

Hvor var det altså bare sjovt at tage en småkagedåse med i DR-bygningen og byde løs hos journalisterne der?  Hvor var det altså bare en god dag.Kokosmakroner - nemme og lækre - lavet af kun 3 ingredienser

Jeg synes det var mega sjovt at blive interviewet i radioen om hvordan det er at være blogger. 🙂Kokosmakroner - nem opskrift på kokostoppeOm aftenen dækkede vi hyggeligt op med kokosmakroner til foredraget på biblioteket. Det skaber altså bare god stemning med caféborde, kaffe og en småkage.

Deltagerne hyggede sig og jeg er sikker på at kokosmakronerne hjalp godt til 🙂Kokosmakroner - nem opskrift på kokostoppe

Kokosmakronerne vakte jubel og det er taknemmelige kager, for man kan faktisk bage en hulens masse kager på ingen tid.

Opskriften er mega-nem og ingredienslisten kort. Faktisk kan du lave kokosmakroner af kun 3 ingredienser. Vidste du mon det?

Æg, sukker og kokosmel. Voila.

Faktisk kunne jeg bage 100 kokosmakroner på under 1 time – geniale kager, hvis du skal bage kager til mange og ikke har meget tid. Kokosmakroner - nemme og lækre - lavet af kun 3 ingredienserDu får den nemme opskrift lige her:

Kokosmakroner – få en nem og god opskrift på nemme kokostoppe her

Kokosmakroner - nemme og lækre - lavet af kun 3 ingredienser
Kokosmakroner - nemme og lækre - lavet af kun 3 ingredienser
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 gram kokosmel
  • 175 gram sukker
  • Evt: smeltet chokoladeovertræk til bunden

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  • Vend kokosmel i. Lad gerne dejen samle sig 10 minutter, så bliver den fastere.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Sæt kokosmakroner på bagepladen med to teskeer, der kan være ca. 30 stk. pr. plade
  • Dyp fingrene i vand og form kokosmakronerne lidt toppe. Tryk dem sammen og form dem spidse. Virker massen for tynd, så tilsæt evt. lidt ekstra kokosmel
  • Bag kokosmakronerne ca. 8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
  • Lad kokosmakronerne køle af, før du putter dem i en tætsluttende kagedåse.
  • Du kan også dyppe bunden i smeltet chokolade, når kagerne er kølet helt af.

Noter

Der kan være forskel på ægs størrelse. Store æg, kan gøre massen tynd og gøre at kokostoppene flader ud. Tilsæt i så fald ekstra kokosmel
Opbevar kokosmakronerne i en tætsluttende kagedåse. 
Du kan dyppe bunden på kokosmakronerne i chokolade - det smager super lækkert 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde og lækre kokostoppe, der er hurtige at lave. Disse er bagt med hele æg, ja og kun 3 ingredienser

Kokosmakroner - nemme og lækre - lavet af kun 3 ingredienser

Kokosmakroner smager skønt, og man tror næsten ikke at kagerne er så nemme at lave, når de nu smager så godt.

Sådan laver du kokosmakroner – det er nemt. Se billederne her:

Du behøver ikke betrække med chokolade, men selvfølgelig bliver kagerne lidt mere lækre, med chokoladebund, hvis du altså er til chokolade.:-)

Bare smelt lidt chokolade og dyp eller pensl bunden med chokoladen.

Kokosmakroner - nemme og lækre - lavet af kun 3 ingredienserHvis du vil prøve kokosmakroner i en luksus-variant, så prøv at tilsætte lidt revet marcipan.

Hvis du er lidt frisk på et lille eventyr, så kunne du også prøve at tilsætte rabarber eller andre frugter/sommerbær måske?

Prøv en kokosmakron – en rigtig kageklassiker i danskernes køkken. 🙂

Jeg har brugt hele æg i disse kokosmakroner, men du kan også bage dem kun med æggehvider. Få en god opskrift ved at klikke her

Kokosmakroner med æggehvider - opskrift
Lækre sprøde kokosmakroner af æggehvider
Se opskriften her

author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.