Lækker sommer frugttærte med nektariner og marcipan

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7171
I dag skal du høre om den lækreste frugttærte med nektariner og marcipan. Vi spiste den med vaniljecreme til. En lækker lørdagstærte!

En pludselig indskydelse. En tanke, der opstod, fordi der lå 6 bløde, næsten runkne nektariner i frugtskålen. En rigtig stop madspilds-tærte. Jeg tænker, at den kan varieres i det uendelige? Den vil kunne blive til en æbletærte, en pæretærte, en jordbærtærte, en rabarbertærte? Det er helt oplagt at bruge årstidens frugt, dagens frugt her hos os var altså nektariner 😉

DSC_7224

Jeg iler med at bringe opskriften på:

Frugttærte med nektariner og marcipan:

Du skal bruge:

3 æg

2½ dl. sukker

2 tsk. vanillesukker eller 1 tsk koncentreret vaniljepulver

50 gram smeltet smør

1 dl tykmælk  eller mælk

3½ dl. hvedemel

2 tsk bagepulver

½ tsk. salt

100 gram marcipan.

6-8 nektariner.

Drys: perlesukker og flormelis.

Tilbehør: vaniljecreme, flødeskum eller vanilleis.

DSC_7162

DSC_7230

Sådan laver du sommer frugttærte med nektariner og marcipan: 

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og skummende.
  • Smelt smør og tilsæt
  • Tilsæt tykmælk/mælk
  • Bland mel og bagepulver og tilsæt. Rør forsigtigt herefter.
  • Smør et tærtefad og hæld dejen heri.
  • Prop marcipanstykker ned i dejen.
  • Fjern sten fra nektarinerne og skær i skiver.
  • Læg nektarinskiver i fint mønster på toppen og tryk frugtstykkerne lidt ned i dejen.
  • Drys med perlesukker.
  • Bag tærten nederst i ovnen i 30-35 minutter v. 150 grader varmluft. Hold øje med den de sidste 5 minutter. Måske den skal have lidt længere/kortere tid? Prik i kagen med en gaffel, den er færdig når der ikke hænger dej ved.
  • Sigt lidt flormelis over kagen inden servering.

DSC_7150DSC_7155DSC_7156DSC_7157DSC_7161DSC_7167
DSC_7209Nyd frugttærten imens den endnu er lun. Servér flødeskum, vanilleis eller vanillecreme til.

Lækker lun lørdags-frugttærte. Måske den kunne blive en søndags-tærte for dig? 🙂

DSC_7225


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Julie

Desværre passede bagetiden ikke. Tærten så ellers flot ud men var stadig flydende indeni efter 35 min på 150 grader. Tænker at temperaturen skulle have været højere. Øv.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer