•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeHvis du er vild med jordbærkage med mazarinbund, så kig med her.

I dag får du opskriften på den nemmeste jordbærtærte i verden. Jeg har snydt lidt ved at købe en færdig mazarinbund og så har jeg kogt en hurtig vaniljecreme, som jeg har rørt op med flødeskum.

Halløj en lækker jordbærkage og så er den klar på ½ time!Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeIdeen opstod fordi jeg lige spottede at man kunne få en mazarinbund i supermarkedet for kun 12 kroner. Aha – en nem genvej til jordbærtærte, tænkte jeg straks.

Der er hvid glasur på denne kage og det gør kagen rimeligt sød, så hvis du kan finde den klassiske købe-mazarinbund med chokoladeovertræk, så vælg du gerne den variant i stedet for. Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeDagens jordbærtærte blev dog rigtigt lækker og den var mega-hurtig at lave. Et jordbærkage-hit! 🙂

En kage hvor der er lidt snyd med i spillet, men hvor resultatet alligevel bliver super lækkert. Måske det allerbedste alternativ, hvis du ikke lige orker at bage eller hvis det er for varmt til at tænde ovnen for at bage en ægte mazarinbund?Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme Denne version er super nem at lave og faktisk er det også en noget billigere udgave, end hvis du skal lave en helt ægte jordbærtærte med marcipanmazarinbund. På bloggen finder du selvfølgelig også en opskrift på den helt ægte jordbærtærte med hjemmelavet mazarinbund og vaniljecreme.Kig med her:

Jordbærtærte med mazarinbund - jordbærkage
Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme
Se opskriften her

I dag får du den hurtige og meget nemmere snyde-jordbærkage-løsning. Et hit hvis du hurtigt og impulsivt får lyst til jordbærtærte eller måske uventet får kaffebesøg?Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme

Jeg har dog lavet vaniljecremen selv, fordi jeg synes den smager så meget bedre, men skal du lave en endnu hurtigere version, så kan du sagtens bare piske et brev købe vaniljecreme og blande op med flødeskum.

Jeg lavede rigeligt med vaniljeflødecreme, for det kan jeg rigtigt godt lide. Halløj hvor gjorde det bare jordbærkagen ekstra god!Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeOpskriften på den lækre vaniljecreme med flødeskum får du nedenfor og den vil være et hit at bruge i andre kager også – f.eks. lagkager eller roulader.

Cremen er perfekt til kager hvor du skal bruge frisk frugt eller friske bær, så prøv du den gerne når du bager sommerkager 🙂

Den lækre creme vil også være et hit på denne kage tænker jeg?

Jordbærkage med vanilje og flødeskum - nem
En nem og lækker frugttærte med flødeskum og jordbær
Se opskriften her
Jordbærkage med vanilje og flødeskum - nem
Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeHaps – se lige en lækker jordbærtærte og så er den klar på ½ time. Meget nemmere bliver det vist ikke?

Jeg kan love dig, at den er lækker og den hjemmelavede vaniljecreme med flødeskum er bare prikken over i’et 🙂

Jeg iler med at bringe dig opskriften på den lækre jordbærkage. Du får den lige her:

Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme

Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme
Nem opskrift på jordbærtærte med vaniljeflødecreme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: hjemmelavet vaniljecreme, jordbærkage, jordbærtærte
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 250 gram jordbær ca.
 • 1 stk mazarinbund færdigkøbt eller hjemmelavet

Vaniljecreme med flødeskum

 • dl mælk
 • spsk maizenamel eller kartoffelmel
 • 40 gram sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1 æg
 • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

Vaniljecreme

 • Hæld 1½ dl mælk i en gryde og kog den langsomt op under omrøring
 • Rør maizenamel ud i 1 dl mælk
 • Pisk æg, sukker og vaniljesukker og rør maizena/mælkeblandingen heri
 • Hæld ægge/maizenablandingen i den kogende mælk i en tynd stråle imens du pisker godt. Rør vaniljecremen godt, til den tykner. Sænk temperaturen og rør konstant, da cremen nemt brænder på. Stil cremen til afkøling
 • Nip jordbærrene og skyl dem. Stil dem til afdrypnnig
  Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme
 • Pisk flødeskum og vend det i den kolde vaniljecremen
  Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme
 • Rør vaniljeflødescremen til den er lind og uden klumper. Stil den til afkøling i 5 minutter.
  Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme
 • Fordel vaniljecremen på mazarinbunden
  Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme
 • Fordel jordbær på toppen af kagen. Halvér dem evt. Stil kagen på køl til den skal serveres
  Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme

Noter

Du kan bruge vaniljecreme fra brev til kagen eller du kan piske en færdig vaniljecreme op med flødeskum
Du kan pynte kagen med andre bær
Du kan bruge en hjemmelavet mazarinbund til kagen:
Få opskriften på en hjemmelavet mazarinbund med marcipan her
Få opskriften på en billigere og meget lækker mazarinbund med kogte kartofler her. 
Kagen kan holde sig på køl i 1-2 dage. Opbevar den tildækket
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og hurtig jordbærkage med en købt mazarinbund og hjemmelavet vaniljeflødecreme

Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeUhm – se lige en lækker kage og det magiske er, at den kan være klar på ½ time. Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeVi er heldige, at vi stadigvæk kan købe jordbær, men man godt kan begynde at se at det er ved at være sidst på sæsonen. Øv da! Vi skal virkelig nyde jordbærrene imens de er her 🙂Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme

Kommer du forbi en bakke jordbær i din vejbod eller i dit supermarked, så snup den med under armen, for hvem ved hvornår vi kan være så heldige at kunne købe jordbær igen?

Temperaturerne var sommerlige ude på terrassen i dag og vi er så heldige, at vores ferie først er startet nu. Heldige os, at sommeren først kommer i august.

Perfekt – vi har ventet SÅ længe på at få sommerferie, så det er mega dejligt at kunne få lidt solskin på næsen. Øv for dig der har haft ferie i regnfulde og kolde juli. Gid jeg kunne dele lidt solskinsstriber med dig <3Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeVi er i sommerhuset og kagen blev nydt på terrassen. Totalt lækre og sommerlige omgivelser. En perfekt ramme for en god sommerferie. Her slapper vi bare så godt af :- )

Jeg elsker at have god til at finde på opskrifter, tid til at gå i køkkenet og tid til at skrive opskrifter til dig. Jeg håber og tror at jeg denne sommerferie vil få lagt en masse nye opskrifter på bloggen til dig – mange flere sommerlige kager med garanti? 🙂

Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeHeldigvis er det stadigvæk højsæson for bær og frugter. Når nu jorbærrene snart slipper op, så venter der heldigvis blommer,  hindbær, kirsebær og blåbær.

Alle de lækre kager og desserter vi har i vente med alle de lækre bær og sommerfrugter.Jeg vil dog holde et vågent øje med jordbær de næste uger – og kan jeg spotte flere friskplukkede jordbær, så køber jeg straks. Jeg vil gerne strække sæsonen så længe jeg kan. Det er næsten en ubærlig tanke at skulle vente med nye jordbær helt det bliver sommer igen næste år. Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeMåske du er så heldig at komme forbi denne opskriften i starten af jordbærsæsonen?

Jordbær er til fryd og glæde altid og om vinteren må vi snyde med de udenlandske bær, men de kan nu altså også bruges i en snæver vending 🙂

Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecremeJeg håber du vil synes om jordbærtærten i snydeversionen. Skriv da gerne lige hvad du synes om kagen i en  kommentar herunder.

Inspiration til den hurtige kage fik jeg ovre på Madenimitliv.dk – hvor dygtige Anne Kathrine dog har brugt vaniljecreme fra brev, men idéen er stadigvæk fænomenal, hvad enten du laver cremen selv fra bunden eller vælger den endnu nemmere brev-løsning.

God fornøjelse med jordbærtærten til dig. Jeg håber den også bliver et hit hjemmehos dig 🙂

Jeg skynder mig at trykke på “udgiv” knappen. Jeg spurgte jer på bloggens hyggelige Facebookside, om I kunne tænke jer opskriften og der meldte sig straks et stort herligt heppekor.

Tak for jeres altid overstrømmende opbakning – I er en kæmpe motivation for mig 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •