Pavlova dessert. Uhm her får du opskriften på en lækker pavlova dessert med marcipan, nektariner og fløde creme med græsk yoghurt.

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Hvad siger du til en lækker og nem sommer pavlova med frisk frugt, marcipan og yoghurt flødeskum?

En pavlova er en virkelig nem kage at lave og den er også rigtig fin som dessert. Du behøver kun få ingredienser og den kan spises med alskens frugt og bær.

En pavlova er en marengsbund toppet med flødeskum og frugt. Så hurtig og oplagt en kage at servere på sommerens kagebord i haven.

Måske drysset med jordbær, blåbær, hindbær eller måske nektariner, som jeg fandt på til dagens kage?

Den ser fin og sommerlig ud. En lækker sommerkage!

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Marengsbunden kan du sagtens bage dagen i forvejen.

På den måde vil det være en nem dessert at fremtrylle. Du skal bare piske fløden og røre yoghurten i og toppe med sæsonens bær eller frugt.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum – få en god nem opskrift her

Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Dessertkager, Kager
Keyword: Pavlova
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram groftrevet marcipan kan udelades
  • 1 tsk. eddike kan udelades

Yoghurt flødeskum

  • dl. piskefløde
  • 1 dl. græsk yoghurt eller yoghurt naturel creme fraiche kan også bruges. Kan også udelades
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Chokoladedrys
  • Frisk frugt: 8-10 nektariner eller anden frisk frugt/friske bær jordbær eller hindbær er lækre på en Pavlova

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelisen 1 spsk af gangen og pisk til marengsen er tyk, blank og sej
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Tilsæt eddike og revet marcipan
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Hæld marengsdejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Form den som en cirkel. Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn) Lad bunden afkøle - gerne i den slukkede ovn med ovnlågen åben.
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Yoghurt flødeskum

  • Pisk fløden til skum og bland yoghurt og vaniljesukker i. Smag til
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Skær nektarinerne i tynde både eller rens bær og dup dem tørre for vand
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Hæld yoghurt cremen på marengsen og drys med lidt revet chokolade. Pynt med nektariner eller anden frisk frugt/friske bær
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Noter

Du kan bruge alle slags bær på en Pavlova og anden frisk frugt også. Prøv denne med jordbær eller banan
Bunden kan bages i forvejen og opbevares tildækket med et klæde på køkkenbordet. 
Prøv også denne chokolade Pavlova
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pavlovadessert kage – en nem marengsbund toppet med yoghurt creme og frisk frugt eller bær

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskumEn nem kage, kun marengsen kan drille lidt. Pas på med ikke at piske æggehviderne for længe og tilsætkun 1 spsk sukker af gangen.

Lidt eddike i marengsen gør, at marengsen nemmere holder formen og det gør også konsistensen lidt sejere i det, lidt som tyggegummi.

Prøv endelig med eddike, man kan slet ikke smage det, men det kan også fint udelades.

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Jeg rev lidt marcipan i marengsen, hvilket gør den mere fast, smagfuld og “sej”. Det kan jeg godt lide, men marcipan kan sagtens undværes.

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Pavlova med frugt som f.eks. nektariner, kan være et godt valg når det ikke er bærsæson.

Vildt så hurtigt vi kunne spise en masse nektariner, når de blev serveret på en pavlova!

Pavlova med jordbær

Prøv også denne pavlova med banan eller denne med jordbær.

Frugt+marengs+flødeskum ER altså verdens bedste påhit hit.

Hvis der så også lige kommer lidt marcipan i dejen, og yoghurt i flødeskummet, som prikken over i’et. Creme fraiche ell. lign. kan også sagtens bruges.

Sådan laver du pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum – se billederne her:

Du behøver ikke drysse chokolade på, men det både pynter så fint og smager godt.

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Dagens opskrift er en rigtig frisk Pavlova, da det var yoghurt naturel der var iblandet flødeskummet.

Syrlig og fed og med et strejf af vanilje. Marengsen gør kagen sød, men ikke for sød. Fantastisk kombination! 🙂Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Skal du have mange gæster, kan du lave dobbeltportion og fordele marengsen på en hel bageplade.Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

½ liter flødseskum og vildt meget frugt. Voila! Så er der dessert til mange.

Prøv den. Pavlova kagen. Den er ustoppeligt god!Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Du kan også prøve en chokolade Pavlova med kakao marengs. Den er også super god.

Man kan faktisk også lave marengs eller Pavlova i airfryer.

Rigtig god fornøjelse med kagebageriet 🙂

Få flere gode opskrifter på kager med marengs her:

1.

Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

2.

Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Se opskriften her
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

3.

Pavlova opskrift - nem pavlova kage med bær, banan og fløde
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

4.

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

5.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

6.

Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
Nem marengskager med mandler, flødecreme og bær / frugt
Se opskriften her
Fragilite - nem marengskage med frugt & bær

7.

Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær og flødeskum
Lækker Pavlova med kakao, flødeskum og bær
Se opskriften her
Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum

8.

Mini pavlova - nem opskrift på marengs dessert
Små mini pavlovaer med flødeskum og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Mini pavlova - nem opskrift på marengs dessert

9.

Marengs i airfryer - opskrift på småkager i airfryer
Nemme kyskager i airfryer - god grundopskrift
Se opskriften her
Marengs i airfryer - opskrift på småkager i airfryer

10.

Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

11.

Pavlova i airfryer - marengsbund med bær og flødeskum
Marengsbund lavet i airfryer, med jordbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova i airfryer - opskrift på marengsbund


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.