Pavlova dessert. Uhm her får du opskriften på en lækker pavlova dessert med marcipan, nektariner og fløde creme med græsk yoghurt.
Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Hvad siger du til en lækker og nem sommer pavlova med frisk frugt, marcipan og yoghurt flødeskum?

Det kan vi da ikke sige nej til, vel?

En pavlova er en virkelig nem kage at lave,  og den kan fint også gå an som dessert. Du behøver kun få ingredienser og den kan spises med alskens frugt.

En pavlova er en marengsbund toppet med flødeskum og frugt. Så hurtig og oplagt en kage at servere på sommerens kagebord i haven.

Måske drysset med jordbær, blåbær, hindbær eller måske nektariner, som jeg fandt på til dagens kage?

Den ser fin og sommerlig ud og så er den meget nem at lave.

En lækker sommerkage!

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Jeg rev lidt marcipan i marengsen, hvilket gør den mere fast, smagfuld og “sej”. Det kan jeg godt lide, men marcipan kan sagtens undværes.Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Kagen er lavet på ingen tid og den vil også være god som gæstedessert.

Jeg tænker at du sagtens kan bage bunden dagen i forvejen. På den måde vil det være en nem dessert at fremtrylle. Du skal bare piske fløden og røre yoghurten i og toppe med sæsonens bær eller frugt. Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum – få en god nem opskrift her

Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Dessertkager, Kager
Keyword: Pavlova
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram groftrevet marcipan kan udelades
  • 1 tsk. lagereddike kan udelades

Yoghurt flødeskum

  • dl. piskefløde
  • 1 dl. græsk yoghurt eller yoghurt naturel creme fraiche kan også bruges. Kan også udelades
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Et let chokoladedrys
  • Frisk frugt: 8-10 nektariner eller anden frisk frugt/friske bær jordbær eller hindbær er lækre på en Pavlova

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Tilsæt flormelisen 1 spsk af gangen og pisk til marengsen er tyk, blank og sej
  • Tilsæt eddike og revet marcipan
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Hæld marengsdejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Form den som en cirkel (marengsen løber selv ud i en fin rund cirkel)
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 125 grader varmluft. Lad bunden afkøle

Yoghurt flødeskum

  • Pisk fløden til skum og bland yoghurt og vaniljesukker i. Smag til
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Skær nektarinerne i tynde både eller rens bær og dup dem tørre for vand
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum
  • Hæld yoghurt cremen på marengsen og drys med lidt revet chokolade. Pynt med nektariner eller anden frisk frugt/friske bær
    Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Noter

Du kan bruge alle slags bær på en Pavlova og anden frisk frugt også
Yoghurt kan udelades i flødeskummet, men jeg synes det glæder kagen med et syrligt strejf
Marcipan kan fint udelades
Bunden kan bages i forvejen og opbevares tildækket med et klæde på køkkenbordet. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pavlova kage – en nem marengsbund toppet med yoghurt creme og frisk frugt eller bær

Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskumEn nem kage, kun marengsen kan drille lidt. Pas på med ikke at piske æggehviderne for længe og tilsæt ikke hele flormelis-mængden på én gang.

Lidt eddike i marengsen gør, at marengsen nemmere holder formen og det gør også konsistensen lidt sejere i det, lidt som tyggegummi.

Prøv endelig med eddike, man kan slet ikke smage det, men det kan også fint udelades. Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Jeg foretrækker nok pavlova med jordbær og hindbær, men nu var det altså lige nektariner der var til overs i mit køleskab. Et godt valg, når det ikke lige er jordbærsæson.

Vildt så hurtigt vi kunne spise 10 nektariner, når de blev serveret på en pavlova!

Har du nektariner i overskud, kan de også bruges til en lækker nektarinmarmelade. Find opskriften lige her. Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Frugt+marengs+´flødeskum ER altså verdens bedste påhit hit.

Hvis der så også lige kommer lidt marcipan i dejen, og yoghurt i flødeskummet, som prikken over i’et. Creme fraiche ell. lign. kan også sagtens bruges.

Sådan laver du pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum – se billederne her:

Du behøver ikke drysse chokolade på, ej og så alligevel gør du. Det både smager godt jo og ser flot ud også. Bare et lille drys.Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Nektarin pavlovaen smager godt, men om sommeren er den et kæmpe hit med hindbær og/eller jordbær. Spring du gerne på den version, når når er bærsæson.

Pavlova med jordbær

Du kan finde en opskrift på en sommerpavlova med jordbær og hindbær her, dog serveret med vaniljecreme.

Det bliver kagen altså ikke ringere af! 🙂

Dagens opskrift var friskere, da det var yoghurt naturel der var iblandet flødeskummet.

Syrlig og fed og med et strejf af vanilje. Marengsen gør kagen sød, men ikke for sød. Fantastisk kombination! 🙂Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

Skal du have mange gæster, kan du lave dobbeltportion og fordele marengsen på en hel bageplade.

½ liter flødseskum og vildt meget frugt. Voila! Så er der dessert til mange.

Prøv den. Pavlova kagen. Den er ustoppeligt god!Pavlova dessert med frugt og yoghurt flødeskum

P.S.: Står du nu, efter pavlova-bageriet, tilbage med 2 overskydende æggeblommer?

Heldige dig så, for så kan du nemlig bruge dem til at bage verdens bedste cookies. Find inspiration til cookieopskrifter lige her

Rigtig god fornøjelse med kagebageriet 🙂

Få flere gode opskrifter på kager med marengs her:

1.

Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

2.

Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Se opskriften her
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

3.

Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

4.

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

5.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær