Pavlova dessert. Uhm her får du opskriften på en lækker pavlova dessert med marcipan, nektariner og fløde creme med græsk yoghurt.
Hvad siger du til en lækker og nem sommer pavlova med frisk frugt, marcipan og yoghurt flødeskum?
En pavlova er en virkelig nem kage at lave og den er også rigtig fin som dessert. Du behøver kun få ingredienser og den kan spises med alskens frugt og bær.
En pavlova er en marengsbund toppet med flødeskum og frugt. Så hurtig og oplagt en kage at servere på sommerens kagebord i haven.
Måske drysset med jordbær, blåbær, hindbær eller måske nektariner, som jeg fandt på til dagens kage?
Den ser fin og sommerlig ud. En lækker sommerkage!
Marengsbunden kan du sagtens bage dagen i forvejen.
På den måde vil det være en nem dessert at fremtrylle. Du skal bare piske fløden og røre yoghurten i og toppe med sæsonens bær eller frugt.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum – få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 2 æggehvider
- 150 gram flormelis
- 100 gram groftrevet marcipan kan udelades
- 1 tsk. eddike kan udelades
Yoghurt flødeskum
- 2½ dl. piskefløde
- 1 dl. græsk yoghurt eller yoghurt naturel creme fraiche kan også bruges. Kan også udelades
- 2 tsk vaniljesukker
- Chokoladedrys
- Frisk frugt: 8-10 nektariner eller anden frisk frugt/friske bær jordbær eller hindbær er lækre på en Pavlova
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelisen 1 spsk af gangen og pisk til marengsen er tyk, blank og sej
- Tilsæt eddike og revet marcipan
- Hæld marengsdejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Form den som en cirkel. Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn) Lad bunden afkøle - gerne i den slukkede ovn med ovnlågen åben.
Yoghurt flødeskum
- Pisk fløden til skum og bland yoghurt og vaniljesukker i. Smag til
- Skær nektarinerne i tynde både eller rens bær og dup dem tørre for vand
- Hæld yoghurt cremen på marengsen og drys med lidt revet chokolade. Pynt med nektariner eller anden frisk frugt/friske bær
Noter
Pavlovadessert kage – en nem marengsbund toppet med yoghurt creme og frisk frugt eller bær
En nem kage, kun marengsen kan drille lidt. Pas på med ikke at piske æggehviderne for længe og tilsætkun 1 spsk sukker af gangen.
Lidt eddike i marengsen gør, at marengsen nemmere holder formen og det gør også konsistensen lidt sejere i det, lidt som tyggegummi.
Prøv endelig med eddike, man kan slet ikke smage det, men det kan også fint udelades.
Jeg rev lidt marcipan i marengsen, hvilket gør den mere fast, smagfuld og “sej”. Det kan jeg godt lide, men marcipan kan sagtens undværes.
Pavlova med frugt som f.eks. nektariner, kan være et godt valg når det ikke er bærsæson.
Vildt så hurtigt vi kunne spise en masse nektariner, når de blev serveret på en pavlova!
Prøv også denne pavlova med banan eller denne med jordbær.
Frugt+marengs+flødeskum ER altså verdens bedste påhit hit.
Hvis der så også lige kommer lidt marcipan i dejen, og yoghurt i flødeskummet, som prikken over i’et. Creme fraiche ell. lign. kan også sagtens bruges.
Sådan laver du pavlova med marcipan, nektariner og yoghurt flødeskum – se billederne her:
Du behøver ikke drysse chokolade på, men det både pynter så fint og smager godt.
Dagens opskrift er en rigtig frisk Pavlova, da det var yoghurt naturel der var iblandet flødeskummet.
Syrlig og fed og med et strejf af vanilje. Marengsen gør kagen sød, men ikke for sød. Fantastisk kombination! 🙂
Skal du have mange gæster, kan du lave dobbeltportion og fordele marengsen på en hel bageplade.
½ liter flødseskum og vildt meget frugt. Voila! Så er der dessert til mange.
Prøv den. Pavlova kagen. Den er ustoppeligt god!
Du kan også prøve en chokolade Pavlova med kakao marengs. Den er også super god.
Man kan faktisk også lave marengs eller Pavlova i airfryer.
Rigtig god fornøjelse med kagebageriet 🙂
Få flere gode opskrifter på kager med marengs her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
