Culottesteg langtidsstegt i stegeso med kartofler – uhm en lækker menu, du skal høre om i dag 🙂
Skønne, skønne Römertopf kom, så og sejrede igen!
En fornem, lækker oksesteg, som blev langtidsstegt i Römertopfen igen-igen. Jeg elsker bare min stegeso.
Culotten lagde jeg på en bund af kartofler, løg og peberfrugt. Stegen godt krydret og lagt på toppen. Låget på og aftensmad 2½ time senere. Lækker mør oksesteg!
Du vil nok tænke ….en culottesteg og 2½ time i ovn? Fortvivl ej, stegen bliver mør, saftig og lækker og slet ikke sej.
Jeg iler med at bringe dig opskriften, og den er nem. Ingredienslisten er den korteste du nogensinde har set 🙂
Culottesteg langtidsstegt i stegeso med kartofler – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 2 kg kartofler
- 3 rødløg i både
- 1 peberfrugt i strimler i strimler
- 1 okseculotte min vejede ca. 1½ kg. En cuvettesteg kan også bruges
- Salt/peber
Sådan gør du
- Sæt din Römertopf i vand - fyld den underste del og sænk den øverste ned oveni
- Skræl kartofler og løg og fordel dem i bunden af stegesoen
- Snit peberfrugt og fordel dem i kartoffelfadet
- Rids din steg og krydr den godt med salt og peber på begge sider. Placér culottestegen på toppen af kartoffelfadet
- Sæt låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn
- Tilberedningstid: 2½ timer v. 175 grader varmluft, 3½ timer v. 150 grader varmluft, 4½ time v. 125 grader varmluft, 5½ timer v. 100 grader, 6½ timer v. 75 varmluft und so weiter. Tjek kartofler og steg undervejs og skru evt. lidt op for temperaturen. Når stegen når 65-68 grader er kødet gennemstegt
- Lad stegen hvile et kvartér tildækket let med stanniol. Skru imens op for varmen (til 200 grader varmluft) og lad kartoflerne stege uden låg i stegens hviletid
- Alternativt: Fisk kartofler og grønt op og jævn stegeskyen til sauce. Rist kartoflerne 10 minutter i ovnen.
Noter
Det blev en lækker mør culotte og et virkeligt lækkert kartoffelfad – jeg elsker min stegeso!
Uhm det blev en lækker mør oksesteg.
Jævn gerne stegeskyen eller spis stegeskyen som den er, til kartoflerne og grøntsagerne.
Det geniale ved Römertopf-mad er jo, at kød, tilbehør og grønt laves færdigt på én og samme tid.
Skøn mad i stegeso. Det smarte er, at du KAN bare ikke brænde mad på i en Römertopf. Alt bliver superlækkert og velsmagende og maden bevarer saft, kraft og smag.
Retten vil være fin som weekendmenu, og ekstra forkælelse til din familie. Du vil også kunne servere den for dine gæster. Jeg tænker, at de også vil være vilde med din oksesteg 🙂
Jeg har skrevet forskellige tilberedningsintervaller på i opskriften, og du kan “springe på” alt efter hvor meget tid du har i køkkenet.
*Jeg fralægger mig dog ethvert ansvar, da jeg jo ikke ved hvor stor din culottesteg er og hvor godt din ovn varmer. Tilberedningstiden skal derfor betragtes som ca.-angivelser*
Brug gerne stegetermometer, hvis du ønsker din steg skal være rød indeni.
Min culotte blev hel gennemstegt og kernetemperaturen kom et godt stykke over 65 grader, men stegen var mør og lækker og meget saftig.
Når du steger i en stegeso, bliver kødet sjældent sejt og tørt heller ikke selvom kernetemperaturen kommer højere op.
Jeg jævnede ikke stegeskyen, men vi brugte den til at dryppe over kartoflerne.
Uhm – hvilken smagfuld sky! Tænker den også vil være rigtig fin hvis du jævner og tilsætter fløde, og måske en spsk. tyttebær?
Vi spiste en lækker bønnesalat til oksestegen. En lækker bønnesalat med sennepsdressing, rødløg og tomater. Du kan finde opskriften på den lige her.
En lækker skive oksesteg. Skær den endelig ikke for tykt. Brug din skarpeste kniv, for de tyndeste skiver er de lækreste.
En lækker culottesteg i Römertopf
Måske en oplagt weekendmenu hjemme hos dig? Retten er perfekt, hvis man skal en tur i skoven eller i biografen, for maden kan fint lave sig selv imens.
Vi skal i biografen i morgen, men skal ikke hjem til egne kødgryder bagefter. Vi skal spise på lækker restaurant. Mine svigerforældre kommer på besøg. Det glæder vi os til, det er længe siden.
Rigtig god weekend til dig. Jeg er spændt på om der kommer oksesteg på din menu? Hvis ikke, er jeg sikker på at du kan finde på andre lækkerier 🙂
Hej. Jeg undrede mig også over, om der ikke skal væde i. Hvad er det for en stegesky, du nævner? I opskriften ser det ud til, at stegen ikke skal steges først.
Mvh Vinnie
Hej hvor meget vejede den culotte du brugte i opskriften ??
Hej Gitte.
Jeg har en ægte Rømertopf i i ler (eller hvad det nu hedder), men hvad mener du om den i glas. Jeg blev fristet af en i Aldi til kr. 149.- egentlig fordi den gamle var lidt for lille til større retter. Tror den i Aldi er en størrelse du ville kalde 5 kg.
Har du erfaring med dem i glas.
MVH
Villy Bak
Kunne være rigtig dejligt hvis du skrev kerne tempratur, så man også havde det at gå efter.
elsker dine opskrifter.
Kære Bagenørd.
Mange tak for dine inspirerende opskrifter.
Hvor stor er din Römertoph, når der er plads til både 2 kg kartofler, en culotte til 6-8 personer etc.? Fx målt i antal liter vand i den underste del.
På forhånd tak.
Skal der ikke væde ved vand /boulion??