Karamelagtig toscakage med mandler.

Når jeg kigger i min fryser finder jeg indimellem glædelige overraskelser.

Som f.eks. denne smørbagte tosca/mandelkage som jeg lavede for et par måneder siden, men havde glemt ALT om.

Fantastisk.

Smørbagt tosca/mandelkage

Kagen havde ikke taget den mindste skade af et ophold i fryseren, så du kan sagtens bage flere af gangen og gemme lidt godt til gæster f.eks. Ups – denne kom vi til at spise helt selv.

Kagen er lækker karamelagtig i overfladen og bunden og mandlerne knasende sprøde. Spis evt.kagen med vanilleis. En god kop kaffe er en selvfølgelighed til denne fornemme  dessertkage der så absolut ikke er i den fedtfattige kategori. 🙂

Her kommer opskriften på den nemme toscakage med mandler. Det er en totalt lækkerbisken og tærten er rigtig nem at bage. Dine gæster vil juble, så spring du bare på 🙂

Karamelagtig toscakage med mandler - nem og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 1 stor ell. to mindre
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 g smør blødgjort smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • reven skal af en ½ usprøjtet citron kan udelades
  • 170 g hvedemel
  • Mandelfyld:
  • 1 dl sukker
  • 50 g smør
  • 5 spsk. mørk sirup
  • 1 dl fløde kaffefløde kan fint bruges
  • 100 g hakkede mandler - hasselnødder kan også bruges

Sådan gør du

  • Mørdej: Pisk sukker og æg og tilsæt herefter smør og evt.citronskal.
  • Tilsæt melet gradvist. Brug gerne køkkenmaskine eller elpiskerens dejkroge.
  • Saml dejen til en kugle, pak den ind i film og stil den koldt (15 min i fryser ell 30 min. i køleskab evt)
  • Tilbered fyldet imens.
  • Karamelfyld:
  • Bland alle ingredienserne i en gryde og kog op under omrøring. Lad det stå og simre til det er en lidt sej masse. Pensl formene med smeltet smør og fyld dejen i tærteforme. Du kan rulle dejen ud med en kagerulle og lægge den i formen eller du kan "skubbe" dejen på plads i tærtefadene med fingrene. Jeg hader at bruge kagerulle, så jeg bruger fingrene. Du bestemmer
  • Fordel karamelfyldet i formene og tærterne bages i en 180 grader varm ovn i ca. 15 min eller til karamellen er stivnet på toppen. Bager du en stor tærte, skal den bage lidt længere tid end hvis du bager to små. Hold godt øje med karamellen, så den ikke brænder af.
  • Portionen rækker til 1 stor tærteform eller to mindre.
  • Lad kagerne afkøle før servering
  • Tærterne er velegnede til frysning og kan fryses i tærteformen
  • Serveres gerne med vaniljeis til.

Så er der toscakage-servering klar. Du skulle prøve tærte, som den er eller serveret med en klat vaniljeis til. Uhm!

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lisette

Kan man ikke undvære citron skal ??

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer