•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Er du klar til at høre om verdens nemmeste og lækreste nøddetærte? Bagenørdens Facebook-følgere har talt. Det bliver nøddetærte der kommer på bloggen i dag.

Valget stod imellem kalveculotte og nøddestærte og da jeg på FB lavede en rask lille afstemning var der ingen tvivl. I vil have nøddetærte vil I og det skal I få! 🙂

Nøddetærten er nem og dejen kan røres sammen på få minutter. Genialt og halløj en lækker kage altså 🙂

Kagen er karamelagtig sød og næsten mazarin-agtig i konsistensen. Den vil være perfekt at servere som en særligt lækker dessert en dag I skal have gæster og på et kagebord, vil den med garanti også vække jubel 🙂
Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Jeg havde de lækre ovnristede Piemonte-hasselnødder på lager. Det er hasselnødder i luksusversionen, som kan købes i delikatesser eller online. Har du ikke lige færdigristede hasselnødder, kan du sagtens selv riste hasselnødder selv 10 minutter i ovnen v. 180 grader – herefter kan skallen nulres af. Det er nemt!Hasselnødder

Hasselnødder er rimeligt dyre, men der kræves få ingredienser til denne dessert og nøddetærten er så sød, at man fint kan nøjes med et lille stykke. Jeg vil tro at der er kagedessert nok til 8-10 sultne gæster i denne nøddetærte? Samlet set er det altså en rigtig billig dessert til mange. Der er brugt kondenseret mælk i karameltoppingen – og hvis du holder øje, kan du være heldig at købe en dåse for 15 kr når de er på tilbud.

Dåserne kan købes i alle supermarkeder og de fleste discountbutikker. Køb stort ind, dåserne kan holde sig op til ½ år.

Kondenseret mælk er rigtigt lækkert i hjemmelavede flødekarameller eller hjemmelavet bounty Der er også disse lækre karameller med peanuts? 

Kondenseret mælk er karamelagtigt sødt – genialt til slikmunde som dig og mig og særligt lækkert i slik, desserter og kager……og nøddetærter 🙂 Find alle bloggens opskrifter med kondenseret mælk herNøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Den er nem 🙂

Nøddetærte med kondenseret mælk opskrift

Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk
Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Keyword: hasselnødder, kondenseret mælk, nøddetærte
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tærtebund

  • 180 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 100 gram rørsukker ell. alm. sukker

Karameltopping

  • 1 dåse kondenseret mælk 400 gram
  • 50 gram brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk akaciehonning eller sirup eller almindeligt honning
  • 2 spsk Amarettolikør whisky eller Bailey kan også bruges. Kan også erstattes af kaffe måske?
  • 200 gram ovnristede hasselnødder du kan også riste hasselnødder selv i ovnen - 10 minutter v. 175 grader og herefter nulre skallen af.
  • Evt. smeltet chokolade på toppen i striber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Rør tærtedejen sammen med ske. Dejen bliver smuldrende.
  • Smør en tærteform med smør og hæld smuldredejen heri. Jeg brugte et stort men ikke så højt tærtefad.
  • Tryk dejen godt sammen og ud i kanterne og lidt op af siderne. Tærtebunden bliver en fast bund nu.

Karameltopping

  • Rør farinen ud i den kondenserede mælk. Rør honning, vaniljesukker og Amarettolikør ud heri.
  • Hæld karamellen på tærtebunden. Fordel hasselnødderne på toppen
  • Bag nøddetærten 60 minutter v. 125 grader varmluft (eller 150 grader alm. ovn)
  • Hold øje med nødderne, pas på de ikke branker. Læg evt. et stykke stanniol på toppen
  • Lad tærten afkøle 15 minutter minimum før udskæring. Tærten skal lige sætte sig. Tærten kan med fordel laves dagen dør.
  • Pynt evt. med striber af smeltet chokolade.
  • Kagen nydes til en god kop kaffe. Skær små stykker, kagen er meget sød, nærmest konfektagtig. Servér gerne vaniljeis til

Noter

Du kan også riste hasselnødder selv i ovnen i 10 minutter v. 175 grader og herefter nulre skallen af.
Pynt evt. kagen med chokoladestriber.
Opbevar kagen tildækket med stanniol og plastpose.
Tærten er fryseegnet. 
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker nøddetærte – perfekt som dessert

Det er en ultralet nøddetærte at lave og faktisk en nem dessert også.

Der bliver kage til mange og stykkerne skal være små, for kagen er sød. Servér gerne lidt vaniljeis til. Uhm <3

Har du hasselnødder og kondenseret mælk er det verdens nemmeste dessert at lave og det er ikke lyv; kagen kan virkelig røres sammen på 10 minutter.

Jeg brugte Amarettolikør, fordi jeg tænkte at mandelsmagen ville give lidt marcipansmag som der er i de rigtige nøddetærter med mazarinbund? Det fungerede rigtigt godt. Prøv også gerne whisky eller Bailey eller hvad du nu ellers lige har på lager af sød likør/spiritus?DSC_1059

Sådan laver du nøddetærte med kondenseret mælk – se billederne her:

Her kan du se den nemme nøddetærte-proces fra start til slut

Jeg brugte rørsukker, som er lidt sødere og mere smagfuldt end almindeligt sukker. Har du det ikke lige på lager, så ingen grund til panik og ekstra butiks-besøg. Almindeligt sukker kan fint bruges.
DSC_1054
En-to-vupti var der lækker nøddetærte på aftenens desserttallerken.

Den kage må du virkelig springe på. Beklager de lidt dårlige fotolys, det fortjener kagen ikke. Er du vimmer den er et hit, den kan du altså godt glæde dig til at prøve 🙂
Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

 

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •