•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Toscakage med marcipan og nøddetoppingI morgen har min mand fødselsdag og selvfølgelig skal han da have sin yndlingskage så! Hvis du læser trofast med, hér på bloggen, vil du vide, at min mand absolut ikke er en stor kagespiser, slet slet ikke. Enten er det ham eller måske mig der er gift med den forkerte?

Jeg elsker at bage og elsker også selv at spise kagerne. Skidt når man er nødt til at spise kagerne selv hele tiden eller lade kollegerne hjælpe hver gang.

NÅ men min mand er ikke vild med kager, eller rettere, det skal blot være nogle helt specielle kager og de skal som regel være proppet med chokolade. Hans favoritkager kan tælles på 3 fingre: chokoladetung brownie, chokoladecookies og så favoritkagen over dem alle: en toscakage med knasende sprød karamel-nøddetopping.Toscakage med marcipan og nøddetoppingVi skal på skovtur i morgen, med svigerfamilien. Vi skal til Århus på Moesgaard museum med indlagt frokost- og kaffepause i det fri (dristigt hvis man tør kigge vejrudsigter – det gør vi ikke).

Vi tager kaffethermokanderne med.

“Skal vi ikke spise en kage i skoven?” foreslog jeg min gemal…….”Jo, oh suk, bager du så ikke sådan én toscakage, du ved, med mandler og karamel?”Toscakage med marcipan og nøddetoppingAltså når min ikke-kage-begejstrede mand efterspørger kage, så folder jeg fileme ørerne  ud. Så skal han få kage skal han! Han skal dælme ikke bestille en kage to gange hos mig!(måske er hans manglende kage-glæde simpel kageoverload? Det vil man ellers ikke kunne fortænke ham i)  🙂DSC_4086Når man har fødselsdag skal man have sine ønsker opfyldt, specielt kageønskerne da! Jeg gik straks i gang med toscakagen og du får opskriften lige her. Den er nem at lave og ja jeg mener det faktisk. Easy peasy. Imens dejen bager, tilberedes  topping. Voila!

Det er en syndig sag, så du kan kun spise ét stykke (lige nu kunne jeg dog  spise 3, hvis jeg fik lov, men suk, kagen SKAL jo gemmes til i morgen..Hvem er det lige der har fundet på den lov, at fødseldagskager skal serveres hele?? 😉

I et tærtefad er der kage nok til mange, måske- 8-10 pers., alt efter hvor gode dine gæster er til at sige stop? 😉Toscakage med marcipan og nøddetoppingHer kommer opskriften på:

Toscakage – med marcipan & nødder opskrift:

Toscakage med marcipan, nødder og karameltopping
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 27 minutter
Samlet tid: 1 time 7 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Keyword: mandler, nødder, toscakage
Portioner: 6 -8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund

  • 2 æg
  • 125 gram sukker
  • 125 gram smeltet smør
  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk. fløde
  • 250 gram groftrevet marcipan

Karamel- og nøddetopping:

  • 100 gram grofthakkede hasselnødder
  • 100 gram grofthakkede mandler
  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 4 spsk fløde
  • 4 spsk sirup
  • 2 spsk hvedemel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Kagebund:

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Brug gerne en elpisker/røremaskine
  • Tilsæt smeltet smør og fløde
  • Bland mel og bagepulver og bland det forsigtigt i dejen.
  • Riv marcipanen groft og vend det rundt i dejen med den dejskraber.
  • Pensl et stort tærtefad med smør og hæld dejen heri. (ca. 30 cm. i diameter)
  • Bag tærtebunden 15-20 minutter v. 175 grader varmluft nederst. Den er færdig når den er sprød og gylden. Den skal helst ikke være for færdigbagt, min fik måske lige et par minutter for meget. Hold øje under de sidste minutters tilberedningstid.
  • Imens kagen bager laver du karamel- og nøddetoppingen:

Karamel- og nøddetopping

  • Smelt smør og sukker i en gryde
  • Hak mandler og hasselnødder groft og tilsæt
  • Tilsæt fløde og sirup.
  • Tilsæt hvedemel til sidst.
  • Lad karamelblandingen simre ved svag varme til karamellen begynder at samle sig. Rør godt rundt.
  • Hæld karamelbladingen på tærtebunden og bag toscatærten yderligere 5-7 minutter. Skru temperaturen op på 200 grader varmluft i de 5 minutter. Hold skarpt øje. Kagen er færdig når karamellen bobler godt op og nødderne begynder at se ristede ud på toppen.
  • Fortvivl ej, hvis karamellen ser ret tyndflydende ud. Den sætter sig når den stivner. Hvis du bager kagen for længe, risikerer du, at den bliver stenhård, når den skal skæres, så pas på med det 😉
  • Kagen bør afkøle helt. før du serverer den
  • Kagen opbevares tildækket. Den kan holde sig frisk i 3-4 dage. Opbevar den gerne på køl

Noter

Kagen kan fryses. Lun den evt. lidt i ovnen efter optøning. 
Kagen er meget sød og drøj, for I kan kun spise små stykker. En oplagt og populær desssertkage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Toscakage er en af mine yndlingskager! Sprøde nødder og blød karamel

Toscakage med marcipan og nøddetoppingRigtig rigtig fin kage – der er nem og hurtig at lave og den dufter himmelsk og ligner en million. Jeg fik lirket et stykke op til photo-shoot og havde da godt nok gevaldigt meget lyst til at prøvesmage.

Bagenørdens facebook-side blev jeg talt fra projektet – Susanne mente at jeg da var NØDT til at lade kagen forblive intakt, til fødelsdagen i morgen. Ok, manden mente det også, så måtte nok hellere styre mig. Det gennemfotograferede kagestykke blev forsigtigt lirket på plads igen, selvom jeg måtte gøre vold på mig selv.Toscakage med marcipan og nøddetopping

Havde bare sådan lyst til at sige….HAPS! 🙂

Her følger lidt billedanvisninger på arbejdsprocessen. Nem og, tror jeg da, vanvittig lækker kage, med meget af alt det gode: smør – riiiiigeligt smør, sukker, nødder, fløde, sirup. Jamen det kan da ikke gå galt med disse herligheder, vel?? 😉

Sådan bager man toscakage – se billederne fra start til slut her:

Tror lige den går an som fødselsdagskage i morgen. Fødselaren har godkendt den – på duftbasis. Kagestykket blev lirket på plads igen og vi kiggede begge forventningsfuldt hen på kagefadet…..Fødselsdag kom nu, for filan!! 🙂

Tror skiseme den er god den kage! Håber ikke jeg fik bagt den et par minutter for længe. Kagen skal ikke føles “svuppende” og der må ikke hænge dej ved strikkepinden, men den skal heller ikke bages så længe 1. gang at den bliver for tør ved bagning nummer 2. Spændende om jeg kom 100% i mål med kagen. Der ser lovende ud, synes du ikke? 🙂

Toscakage med marcipan og nøddetoppingNote EFTER kagesmagning: Kagen var FÆNOMENAL! Den smagte helt vidunderligt – der var “karamelknæk” – karameltoppingen smagte så vidunderligt og mazarinbunden så lækker. Her ser du lige et “efter-foto” fra Dyrehaven. Du kan læse en samlet beretning om vores fødselsdagstur til Århus her2015-05-01 16.09.20

Ja det er så lige en bageudfordring du har fået her, men heldigvis en nem en af slagsen. Kast dig roligt ud i den og se hvad dine gæster siger. 🙂

Jeg håber at kunne snige mig til at poste lidt fra familiefødselsdagen i morgen. Vi skal besøge det nye Moesgaard museum, spise frokost og drikke kaffe i Guds grønne natur og til sidst slutte dagen af med en herremenu på Hereford Beefstouw – uhm! Manden bestiller (og betaler forhåbentlig også) 😉

Vi høres ved i morgen eller deromkring – måske du ligefrem holder en lille miniferie nu?

Wow – misundelig er jeg lidt. Der er nogen hér der havde overset en lørdagsvagt på lørdag. NÅ men der skal jo være nogen til at holde samfundet – og biblioteksbrugerne i gang, ikke? Det kunne jo f.eks. være mig?

Dejligt jeg er så glad for mit arbejde. Det er j NÆSTEN som om en lørdag ikke betyder noget. Næsten 😉
Toscakage med marcipan og nøddetoppingRigtig god store bededag. Håber din store HVEDE-dag gik helt fortryllende. Min gik rigtigt fint 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •