Pitabrød med ost. I dag skal du høre om de nemmeste lækreste madbrød du kan lave.
Faktisk så er det lidt snyd, for det er bare færdigkøbte pitabrød du skal bruge. Smart, hvis du nu skal bruge grill tilbehør i en fart?
Måske du bare gerne vil trylle hurtige madbrød til din sultne familie?
Det er min svigernor der har givet mig inspiration til de sprøde madbrød. Vi blev straks fan i min familie og tog ideen til os.
Pitabrødene er super nemme at lave. Faktisk skal brødene bare skæres halvt op/flækkes og så fyldes med ost, pensles med olie udenpå og drysses med salt og gerne krydderier.
Alle slags pitabrød kan bruges, men jeg synes at fuldkornspitabrød er bedst – der er mest bid i og de mætter bedre og er sundere også.
De gode ostebrød er også lækre at servere som tilbehør til f.eks. suppe, grill og andre hovedretter. De er også nemme at putte i ovnen, hvis man alligevel har den i gang. Skal du kun bruge et enkelt brød, kan du tilberede den i airfryer.
Pitabrødene kan også sagtens grilles – faktisk bliver de totalt lækre på grillen.
Det er oplagt at grille brødene når grillkødet bliver taget af grillen til udskæring/hviletid.
Pitabrødene med ost kan forberedes på få minutter og skal kun grilles et par minutter på hver side.
Du bestemmer om du vil lave pitabrødene i ovnen eller på grillen og du bestemmer jo også om du vil fylde dem med ost.
Du kan nemlig også fylde dem med pesto eller smøre hvidløgssmør indeni? Ja der er mange nemme lækre muligheder med disse pitabrød.
Opskriften på de pitabrødene med ost er rigtig nem og du får den lige her:
Pitabrød med ost – ostebrød i ovn, airfryer eller på grill. Få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 4 pitabrød - gerne fuldkornspitabrød. Beregn 1 pr. person
- 100 gram ost - revet eller ost i skiver ca. gerne mere. Kan udelades eller erstattes med pesto eller hvidløgssmør
- Olie til pensling
- Drys: Groft salt og oregano f.eks. urtesalt kan også bruges.
Sådan gør du
- Skyl pitabrødene under vandhanen, så undgår du at de bliver tørre
- Skær brødene halvt op og fyld osten i.Pres osten godt ned i brødene, så den ikke løber for meget ud undervejs.
- Pensl godt med olivenolie på overfladen og drys med groft salt og oregano eller andre krydderier. Du kan også drysse med urtesalt.
- Bag pitabrødene ca. 10 minutter v. 175 gr varmluft (200 grader alm. ovn). Pas på Pitabrødene kan også tilberedes i airfryer eller grilles. Grill dem ca. 2 minutter på hver side. De er færdige, når de er sprøde og osten smeltet
- Skær gerne pitabrødene ud i halve/kvarte før servering, hvis I er mange omkring middagsbordet
Noter
Du kan putte osten ovenpå brødene og tilsætte f.eks. revet skinke og pepperoni.
Sådan kan du nemt lave små minipizzaer - perfekte til madpakken også.Al slags ost kan bruges til brødene. Ost kan også udelades.
Sprøde lækre pita med ost – perfekte madbrød, der er gode og billige at bruge som tilbehør til suppe, lasagne eller til grill
Skyl pitabrødene under vandhanden. Jep den er god nok. Brød bliver bare bedre efter en tur under vandhanen inden det skal i ovnen.
Det er et smart fif, så undgår du nemlig at brødene bliver tørre.
Det er også en smart måde at trylle nyt liv i daggammelt brød på. En tur under vandhanen=en ren fornyelseskur.
Pres gerne osten godt ned i brødene, så den ikke løber for meget ud undervejs.
Pitabrødene smager også lækkert bare med olie/salt/krydderurter, eller med f.eks. hvidløgssmør eller pesto.
De sprøde pitabrød vil smage godt med mange forskellige slags krydderurter på toppen, men oregano smager lidt pizzaagtigt synes jeg.
Ostebrødene er et hit både i ovn og på grill og skær dem gerne ud i halve/kvarte før servering. Det har min svigermor altid gjort. Jep jeg er god til at lure nogle tricks. Hun er nemlig gæv i et køkken!
Idag var vi så heldige, at der var en stor grydefuld lækker karrysuppe tilovers fra igår.
Der skulle bare lige laves nogle hurtige suppemadbrød. Der var også en smule pepperoni til overs fra pizzaerne forleden. Den pepperoni skulle da også lige bruges.
På under 10 minutter blev der lavet lynhurtige madbrød af en rest pitabrød der også var til overs. Totalt stop madspild og hvilket et lækkert stop-madspilds-projekt.
Både pitabrødene med ost og pepperoni-brødene forsvandt som dug for solen. Prøv du også gerne det trick.
Hvis du putter osten ovenpå pitabrødene og topper med forskelligt fyld, f.eks. også revet skinke, så kan du lynhurtigt trylle små mini-pizzaer. Smart 🙂
Det må du prøve.
Få flere gode nemme opskrifter med pitabrød her:
1.

2,

3.

4.

Nemt og lækkert