•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg

Solen skinner! Endelig! Både solen og jeg havde ellers opgivet håbet. Vi var begge gået i vinterhi, men nu er vinteren slut og sommeren genfødt – 4. juni så er det også på tide!

Hvad passer så bedre end at servere hurtige solskinspizzaer? Altså pizzaer der er runde som solen og som er så hurtige at lave, at der også er tid til at nyde solen ude i det fri?

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg

Pizzaerne kan laves med fyld i alle afskygninger, på dagens pizzaer kom vi tun, peberfrugt og løg og så selvfølgelig også pizzaklassikeren med skinke.

Opskriften er nem, både at tilberede og købe ind til. Genial sommerret, hvis det skal gå stærkt.

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg

Nemme pizzaer på pitabrødsbunde - skinke og med tun, peberfrugt og løg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 12 fuldkornspitabrød
  • 1 glas tomatsauce med krydderier 400-500 ml eller hakkede tomater
  • 1 pose revet ost
  • 1 bakke skinkestrimler á 250 gram
  • 1 dåse tun i vand
  • 1 grøn peberfrugt i skiver
  • 1 løg i skiver
  • ½ rødløg i skiver
  • 2 spsk tørret oregano hvidløgspeber, salt

Sådan gør du

  • Skyl pitabrødene under vandhanen. Det giver lækre pizzaer, der ikke udtørrer.
  • Fordel 1½ spsk. tomatsauce på hvert pitabrød
  • Drys revet ost og krydderier på toppen.
  • Fordel tunfisk på pizzaerne -1 dåse rækker til 4 pitabrødspizzaer
  • Fordel skinkestrimler på resten af pizzaerne.
  • Fordel peberfrugt og løg på toppen af alle pizzaerne.
  • Drys med lidt mere krydderi på toppen afslutningsvis
  • Bag pizzaerne i 20 minutter v. 175 grader varmluft
  • Pizzaerne er færdige når de er gyldne og sprøde
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løgFyldet kan varieres i det uendelige – brug gerne pepperoni, bacon, cocktailpølser, hakket oksekød eller andet favorit-pizzafyld?

Jeg fandt sådan et lækkert glas tomatsauce med krydderier i Fakta for 5 kr, prøv at holde udkig efter sådan et glas, ellers kan hakkede tomater sagtens bruges, gerne rørt op med lidt ekstra krydderier
Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løg DSC_5371

Her kan du se pizza-processen i billeder fra start til slut. Det er NEMT at lave pizzaer på den måde og bruger du fuldkornspitabunde, så er både smagen bedre og der vil være mere “bid” i retten.

Det er selvfølgelig klart bedst at lave pizzabundene selv fra bunden, men altså jeg prioriterede altså gågadeshopping i solskin i stedet i dag. Nogen gange må man bare prioritere, og når solen er så sjælden en gæst, så krævede det ikke stor betænkningstid. 😉

Vi lavede ikke engang salat til, men pyt også med det, for vi fik cola 😉
Pizza på pitabrød med tun, peberfrugt og løgJuhuu – forude venter 3 fridage og en vejrudsigt der lover sol, sommer og 22 grader. Jamen det kunne da ikke passe mere perfekt?! Havde ellers opgivet håbet om og troen på de vejrguder dér, fuldstændig, men så er glæden jo bare endnu større, når solen og den blå himmel åbenbarer sig.

Jeg håber du vil nyde solen og livet de næste dage – det vil jeg. Jeg har stakkevis af gode bøger på lager og opskriftideer på stribe, jeg glæder mig til at afprøve.  Lækker mad og kage i vente, tænker jeg? Måske vi også skal spise ude en aften? Måske? Verden ligger for vores fødder …..når solen skinner 🙂

DSC_5308

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •