•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Denne uge er strøget afsted i hæsblæsende tempo. Lange travle dage med møder hér og dér og tirsdag var der kun 25 minutter til at lave mad i.

Hvad stiller man op sådan en dag? Man kan jo ikke engang nå at bestille en pizza (man skal som regel vente 45 min. på pizzamanden – jeg taler af erfaring her 😉

Her er en opskrift for lyn-pizzaer, der tager ingen tid at lave og som bliver successer hver gang.

Lynpizza (børne) med skinke

Pizzaerne kan varieres i det uendelige, efter smag og behag og det allerbedste er, at hvis du laver mange, så er der pizza-brød til madpakkerne dagen efter.

Brug fuldkornspitabunde. De er sundere og mætter bedre. Selve pizzaerne er nemlig  ikke så sunde i sig selv gætter jeg på (lidt afhængig af hvor meget ost og fedtholdigt fyld du putter på (pepperoni/bacon etc.) (Har du tid til at lave en grøn salat til pizzaerne, bliver det et helt fornemt måltid ;.)

Lynpizza med skinke, løg og peberfrugt

Opskrift :

Brug 6 eller 12 fuldkornspitabrød (lidt afhængig af hvor sulten din familie er).  Tip : Fakta har nogle gode dobbeltpakker med 12 i for ingen penge (næsten 😉

Skyl pitabrødene under vandhanen. Ja! Du læste rigtigt. Alt færdiglavet brød bliver meget lækrere hvis det får “vandbad” inden de skal i ovnen (det gælder også færdiglavede frosne flutes/rundstykker).

Pitabrødene lægges på bageplader med bagepapir.

Smør ketchup på brødene (har du bedre tid, er det jo bedst med hjemmelavet tomatsauce. Brug evt. et færdiglavet tomatsauce kan købes på glas).

Skær en skive ost og læg på hvert stykke pitabrød (eller brug revet ost). Jeg bruger gerne den ost vi lige har i køleskabet. Men måske revet ost i virkeligheden er billigst?

Drys rigeligt oregano over osten.

Herefter lægges fyld på. Vi laver altid børne og voksenpizzaer. Da vores børn var mindre foretrak de helt flade pizzaer UDEN nogen som helst form for grøntsager på. Jo ældre de bliver jo mere fyld vil de gerne have på og nu laver vi lidt mere avancerede børnepizzaer, f.eks. også med majs, løg og peberfrugt.

Lyn-pizza med ost, løg, pepperoni og pebergrugt

Vi brugte skinkestrimler, pepperoni, 1 stort løg, 1 peberfrugt men du kan jo putte lige nøjagtig det fyld på som du foretrækker. Tun, bacon, oksekød osv.

Slut af med lidt ekstra oregano ovenpå fyldet og måske et lille drys ekstra ost (kan undværes).

Ja det er rigtigt forstået at osten ikke skal på toppen. Jeg gør som pizzamanden, putter osten i bunden så bliver den smeltet og blød. Når den kommer på toppen bliver den tør og grillet synes jeg, men det er jo smag og behag.

Pizzaerne skal bages 15 min ved 150 grader varmluft gerne i en forvarmet ovn, så går det hurtigst (normalt sætter jeg AL det jeg laver i en kold ovn af sparehensyn, men nogle gange, som f.eks. i tirsdags, skal det jo bare gå tjept! 😉

Ja 150 grader er ikke en høj temperatur men vi prøvet alt for tit at bunden bliver stenhård fordi pizzaerne har fået for høj varme/lidt for lang tid i ovnen og det er bare SÅ ærgerligt, for de er faktisk uspiselige så. Stenhårde bliver pitabundene.

Kig til pizzaerne, måske skal de have lidt længere’/kortere tid. Når fyldet på toppen er færdigbagt og osten smeltet, er pizzaerne færdige.Bunden må godt være blød.

Lynpizzaer med pepperoni og peberfrugt

Mad på under en halv time. Fastfood. ;-D

Lynpizzaer med pepperoni og skinke

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •