Yoghurtscones med havregryn – nemme og lækre

  • Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækre

Scones er de hurtigste boller du kan bage, for dejen skal nemlig slet ikke hæve. Scones er lavet med bagepulver i stedet for gær og dejen er lynhurtig at røre sammen. Ja så hurtig, at man næsten skulle tro, at det var snyd? 😉

Scones er perfekte at servere en eftermiddag, til en kop te eller som morgenbrød måske?

Scones’ene du skal høre om i dag er lavet med en rest yoghurt, men de er taknemmelige, for du kan bruge lige hvad du har: mælk, kærnemælk, tykmælk, skyr eller vand?Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækreSurmælksprodukter gør scones’ene endnu saftigere, så brug gerne det, hvis du har.

Vi havde et bæger af denne frugtyoghurt til overs og det var så fint at bruge. Alle slags yoghurt kan bruges, med eller uden smag. Det er oplagt at bruge en “tiloversbleven slat”, så scones er derfor et godt “Stop madspilds-påhit”.Har du Manitoba-mel på lager, så brug gerne dette, da den meltype har en særlig god bageevne og får bagværk til at hæve flot op. Manitoba-mel kan købes i langt de fleste supermarkeder og discount-butikker. Du kan sagtens også bruge almindeligt hvedemel til disse scones.Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækreDer er meget havregryn i disse scones og hvis du ønsker knap så fiberholdige scones, så erstat gerne noget havregryn med hvedemel.

På bloggen finder du meget mere scones-inspiration: prøv f.eks. disse lækre chokoladescones, eller prøv denne variant med æbler? Du kunne også prøve disse majs-scones med feta  – de er også rigtigt gode som madbrød til suppe måske?

Opskriften på dagens yoghurt-scones’ene kommer lige her:

Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækre
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Brød og kager
Portioner: 10-12 stk.
Det skal du bruge:
  • 5 dl havregryn
  • Ca. 5 dl hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 5 dl yoghurt med smag - andet surmælksprodukt/mælk/ell. lign. kan også sagtens bruges.
  • 50 gram blødt smør
  • Pensling: Mælk
  • Drys: Sesam
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser
  2. Rør yoghurten i.
  3. Ælt smørret i
  4. Form scones med hænderne, dyp dem evt. i lidt mel
  5. Pensl scones'ene med mælk og drys med sesamfrø eller solsikkekerner
  6. Bages ca. 12-15 minutter v. 175 grader varmluft.
  7. Scones'ene er færdige, når de er sprøde og gyldne
  8. Serveres lune med smør

Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækreSkønne scones!

Perfekte til en solskinstime på terrasse, brunch eller en mørk og grå regnvejrseftermiddag?

Vi spiste scones’ene på den mest fortryllende plet. Grundlovsdag besøgte vi min veninde i det lækre familie-sommerhus på Mols. Prøv lige at se en udsigt? Den er godt nok svær at stikke og er du vimmer, hvor udsigten klædte de scones godt. Alt mad smager bare bedre i naturen, også scones 🙂
Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at en portion scones kan være færdige på 20 minutter. Rasende hurtige og SÅ lækre med smør på.

Scones skal helst spises samme dag, for dagen efter vil de være ret kompakte. Bagepulver-dejen gør, at konsistensen ikke er så luftig især ikke på dag 2. De kan dog godt fryses, men væd dem lige med vand, før du luner dem i ovnen efter optøning.

Scones er smart, hvis det skal gå hurtigt eller hvis du er løbet tør for gær og ikke lige orker at skulle ud af huset efter nye forsyninger.

Arbejdsprocessen er nem – det viser billederne her også:

Scones’ene mætter godt, så de fungerer fint som frokostboller også. Vi spiste scones’ene med smør, ost og syltetøj og de var et hit på den dejlige sommerdag.

Rigtig god scones-fornøjelse til dig. Jeg er sikker på at de også bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækre

Mere inspiration

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.