Scones med chokolade – nem og lækker opskrift

  • Scones med chokolade - nem opskrift
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det er SÅ nemt at bage scones. Det tager under ½ time alt inklusiv at bage en portion.

Scones har jeg skrevet om før og jeg er ret begejstret for dem, netop fordi det er så lynhurtigt bagværk.

Tricket er bagepulver og ingen hævning. Smart!

Bagepulvertricket kan også bruges til at bage lækre kringler. Se et bagepulver-kringle-udvalg fra bloggen herScones med chokoladeI dag er det bløde og lækre chokoladescones du skal høre om. Her får du:

Opskriften på de lækre scones med chokolade får du her:

Scones med chokolade - nem opskrift
Scones kan bages lynhurtigt, for de skal ikke hæve. Prøv disse med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Ret: Scones med chokolade - nem opskrift
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: chokolade, scones, scones med chokolade
Portioner: 25 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram mel
  • 1 tsk salt
  • spsk bagepulver ja det er spsk, den er god nok
  • 125 gram smør
  • dl mælk
  • spsk sukker.
  • Ca. 100-150 gram mørk chokolade grofthakket

Sådan gør du

  • Mel, salt og bagepulver blandes. Smørret smuldres i. Mælk tilsættes. Brug gerne røremaskine til at røre dejen. Den bliver hård og fast
  • Tilsæt mel, til du kan trille boller uden at dejen klistrer for meget. Hak chokoladen groft og tilsæt
  • Form bollerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Scones med chokolade - nem opskrift
  • Bag dine scones ca. 15-20 minutter ved 165-175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Scones med chokolade - nem opskrift
  • Sprøde bløde lækre scones med iskoldt smør på - uhm
    Scones med chokolade - nem opskrift

Noter

Scones smager allerbedst på bagedagen, men kan lunes i mikrobølgeovnen dagen efter.
Portionen kan med fordel halveres
For meget mel gør bagværk hårdt og tungt, så nøjes med så lidt som muligt. Dyp fingrene i mel, når du former.

DSC_6747Sprøde bløde lækre scones. Uhm – de smager fantastisk med iskoldt smør på.

Der er mange fordele ved at bage med bagepulver-deje, men ulempen er, at scones dagen efter bagedagen ikke så spændende. De bliver hurtigt hårde og tørre, men fortvivl ej! Du kan trylle dem til live igen med 10-15 sekunder i mikrobølgeovnen. Du kan også holde dem under vandhanen og så lune dem i ovnen igen få minutter.

DSC_6753

Et fad lækre bløde chokoladescones – klar på ½ time

Du kan tro, at du bliver populær hjemme hos dig, hvis du bager sådan en portion 🙂
Scones med chokolade


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer