Marcipansnegle med marcipan og kirsebærsovs lavet af en rulle butterdej og kirsebærsauce fra karton. De hurtigste marcipansnegle du kan lave og så smager de bare super godt.

Køber du også stort ind af kirsebærsauce når det er billigt omkring juletid? Så her lige et godt tip til dig.

Måske du også har nogle kartoner til overs? Det har jeg og jeg elsker jo at eksperimentere ved du.

Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej

Denne gang har jeg prøvet at lave butterdejssnegle med marcipan og en rest kirsebærsovs.

Butterdejen er bare en rulle fersk butterdej, du kan købe i alle supermarkeder (på køl). De nemmeste marcipansnegle og de smagte super godt.

Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej

Jeg brugte kirsebærsaucen med bær og hele molevitten. Du kan sagtens lave marcipansneglene med syltetøj eller kompot også. Måske du ikke lige kan opdrive kirsebærsauce?

Lækre snegle af butterdej. Dem må du prøve.

Nederst i dette indlæg kan du se flere nemme opskrifter med butterdej.

Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej

Opskriften får du  lige her

Marcipansnegle med kirsebærsovs – nem opskrift med butterdej

Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej
Nemme hurtige butterdejssnegle med marcipan og kirsebærsauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej
Portioner: 13 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marcipansnegle:

  • 1 rulle færdig butterdej
  • 6-8 spsk kirsebærsovs kan erstattes med anden syltetøj/marmelade/gelé/kompot
  • 50-100 gram marcipan jo mere jo bedre. Jeg brugte 5-6 spsk ca.

Pynt:

  • 1 æg sammenpisket - til pensling
  • evt. mandelflager som drys
  • flormelis til drys

Sådan gør du

  • Rul butterdejen ud på det bagepapir der følger med. Fordel kirsebærsovs på halvdelen af dejen (se billede). Riv marcipanen og drys på. Jo mere marcipan, jo bedre.
    Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej
  • Læg nu dejen uden fyld indover fyldet og skær strimler ud. Jeg fik 13 stk. på ca. 1-1½ cm tykkelse. Rul strimlerne sammen til snegle. Du kan også fordele fyld på hele pladen og så rulle den sammen på den lange led, så bliver sneglene mindre.
    Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej
  • Tryk sneglene lidt flade og pensl med æg og drys evt. mandelflager på. Bag sneglene ca. 15-20 minutter midt i ovnen v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til de er sprøde og godt afbagte. Hold øje med de ikke bliver for mørke.
    Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej
  • Serveres lune med et drys flormelis på.
    Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej

Noter

Marcipansneglene er bedst og sprødest, når de er nybagte. Kan fryses og lunes efter optøning. 
Fyldet kan fordeles på hele pladen og butterdejen rulles sammen på den lange led, som en roulade. Så får du flere men mindre snegle. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej

Sprøde butterdejssnegle med marcipan og kirsebærsauce

Lækre sprøde snegle, der næsten smager som wienersnegle. Den bagte marcipan klædte sneglene rigtigt godt.

Ja de smager næsten lidt som wienerbrød eller makronsnitter? Prøv også denne butterdejsstang med makronfyld. Den er også lavet med marcipan.

Kirsebærsovsen gav et ekstra syrligt pift, som klædte marcipansneglene.

Indrømmet, det var lidt noget “gratværk” at rulle sneglene ud (ja sådan siger vi altså her i Jylland :-).

Jeg rullede dem bare ud på den korte led, ved at lægge dejen indover hinanden og så rulle de udskårne strimler. Du kan også smøre fyld på hele fladen og så rulle dejen sammen som en roulade?

Hvis du skærer dejen ud den lange led, får du flere, men mindre snegle. Håber det giver mening?

Hvordan du udformer sneglene bestemmer du selv. Du kan også sno “marcipansnurrer”, hvis du synes det er nemmest?

Du kan også rulle dem ud som disse æblefisk?
Marcipansnegle med kirsebærsovs - af butterdej

Lækre marcipansnegle, som smager skønt til en kop kaffe eller gløgg, hvis du serverer kagerne ved juletid? De kan sagtens nydes året rundt. Nemme kager til kaffen.

Jeg vil glæde mig til at prøve dem med jordbærkompot, brombærkompot eller rabarberkompot til sommer – uhm det vil smage lækkert tror jeg! Eller hvad med lemon curd? Uh ideerne pibler.

Afsted efter endnu en rulle butterdej – så jeg er klar til nye eksperimenter. 🙂

Rigtig god fornøjelse med marcipansneglene til dig.

Prøv også disse kanelsnegle af butterdej eller disse Nutella snegle af butterdej.

Hermed lige en lille ide fra mig til dig.

Få flere opskrifter med butterdej ved at klikke her

Prøv også disse lækkerier med butterdej:

1.

Nutella juletræ af butterdej - nemt butterdejsjuletræ
Sprødt butterdejstræ med Nutella
Se opskriften her
Nutella juletræ af butterdej - nemt butterdejsjuletræ

2.

Kanelsnegle med færdig butterdej - nemme
Nemme hurtige kanelsnegle af butterdej
Se opskriften her
Kanelsnegle med færdig butterdej - nemme

3.

Nutella snegle af butterdej - nem opskrift
Nemme hurtige Nutella snegle af færdig butterdej
Se opskriften her
Nutella snegle af butterdej - nem opskrift

4.

Butterdejsstang med æble marcipan fyld - butterdejskringle
Nem butterdejskringle med fyld
Se opskriften her
Butterdejsstang med æble marcipan fyld - butterdejskringle

5.

Butterdejstærte med bagte rabarber og flødecreme
Nem sprød butterdejsstang med rabarber, marcipan og flødecreme
Se opskriften her
Butterdejstærte med bagte rabarber og flødecreme

6.

Æblefisk - butterdej med æbler og marcipan
Sprøde æblelommer af butterdej
Se opskriften her
Æblefisk - butterdej med æbler og marcipan

7.

Butterdejstærter med æbler og kanel - opskrift
Nemme små æbletærter med kanel og butterdej
Se opskriften her
Butterdejstærter med æble og kanel - opskrift

8.

Æblesnurrer med butterdej - nem opskrift
Nemme butterdejspakker med æbler
Se opskriften her
Æblesnurrer med butterdej - nem opskrift

9.

Butterdejssnitter med rabarber og marcipan - nem opskrift
Sprøde makronsnitter med rabarber og marcipan
Se opskriften her
Butterdejssnitter med rabarber og marcipan - nem opskrift

10.

Butterdejsstang med jordbær - nem jordbærtærte
Nem sprød butterdejstærte med jordbær, marcipan og flødecreme
Se opskriften her
Butterdejsstang med jordbær - nem jordbærtærte


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.