Marcipansnegle med marcipan og kirsebærsovs lavet af en rulle butterdej og kirsebærsauce fra karton. De hurtigste marcipansnegle du kan lave og så smager de bare super godt.
Køber du også stort ind af kirsebærsauce når det er billigt omkring juletid? Så her lige et godt tip til dig.
Måske du også har nogle kartoner til overs? Det har jeg og jeg elsker jo at eksperimentere ved du.
Denne gang har jeg prøvet at lave butterdejssnegle med marcipan og en rest kirsebærsovs.
Butterdejen er bare en rulle fersk butterdej, du kan købe i alle supermarkeder (på køl). De nemmeste marcipansnegle og de smagte super godt.
Jeg brugte kirsebærsaucen med bær og hele molevitten. Du kan sagtens lave marcipansneglene med syltetøj eller kompot også. Måske du ikke lige kan opdrive kirsebærsauce?
Lækre snegle af butterdej. Dem må du prøve.
Nederst i dette indlæg kan du se flere nemme opskrifter med butterdej.
Opskriften får du lige her
Marcipansnegle med kirsebærsovs – nem opskrift med butterdej
Ingredienser
Marcipansnegle:
- 1 rulle færdig butterdej
- 6-8 spsk kirsebærsovs kan erstattes med anden syltetøj/marmelade/gelé/kompot
- 50-100 gram marcipan jo mere jo bedre. Jeg brugte 5-6 spsk ca.
Pynt:
- 1 æg sammenpisket - til pensling
- evt. mandelflager som drys
- flormelis til drys
Sådan gør du
- Rul butterdejen ud på det bagepapir der følger med. Fordel kirsebærsovs på halvdelen af dejen (se billede). Riv marcipanen og drys på. Jo mere marcipan, jo bedre.
- Læg nu dejen uden fyld indover fyldet og skær strimler ud. Jeg fik 13 stk. på ca. 1-1½ cm tykkelse. Rul strimlerne sammen til snegle. Du kan også fordele fyld på hele pladen og så rulle den sammen på den lange led, så bliver sneglene mindre.
- Tryk sneglene lidt flade og pensl med æg og drys evt. mandelflager på. Bag sneglene ca. 15-20 minutter midt i ovnen v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til de er sprøde og godt afbagte. Hold øje med de ikke bliver for mørke.
- Serveres lune med et drys flormelis på.
Noter
Fyldet kan fordeles på hele pladen og butterdejen rulles sammen på den lange led, som en roulade. Så får du flere men mindre snegle.
Sprøde butterdejssnegle med marcipan og kirsebærsauce
Lækre sprøde snegle, der næsten smager som wienersnegle. Den bagte marcipan klædte sneglene rigtigt godt.
Ja de smager næsten lidt som wienerbrød eller makronsnitter? Prøv også denne butterdejsstang med makronfyld. Den er også lavet med marcipan.
Kirsebærsovsen gav et ekstra syrligt pift, som klædte marcipansneglene.
Indrømmet, det var lidt noget “gratværk” at rulle sneglene ud (ja sådan siger vi altså her i Jylland :-).
Jeg rullede dem bare ud på den korte led, ved at lægge dejen indover hinanden og så rulle de udskårne strimler. Du kan også smøre fyld på hele fladen og så rulle dejen sammen som en roulade?
Hvis du skærer dejen ud den lange led, får du flere, men mindre snegle. Håber det giver mening?
Hvordan du udformer sneglene bestemmer du selv. Du kan også sno “marcipansnurrer”, hvis du synes det er nemmest?
Du kan også rulle dem ud som disse æblefisk?
Lækre marcipansnegle, som smager skønt til en kop kaffe eller gløgg, hvis du serverer kagerne ved juletid? De kan sagtens nydes året rundt. Nemme kager til kaffen.
Jeg vil glæde mig til at prøve dem med jordbærkompot, brombærkompot eller rabarberkompot til sommer – uhm det vil smage lækkert tror jeg! Eller hvad med lemon curd? Uh ideerne pibler.
Afsted efter endnu en rulle butterdej – så jeg er klar til nye eksperimenter. 🙂
Rigtig god fornøjelse med marcipansneglene til dig.
Prøv også disse kanelsnegle af butterdej eller disse Nutella snegle af butterdej.
Hermed lige en lille ide fra mig til dig.
Få flere opskrifter med butterdej ved at klikke her
Prøv også disse lækkerier med butterdej:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.