Butterdejstærte med bagte rabarber og flødecreme. Uhm her får du opskriften på en skøn kage du kan lave nemt og hurtigt med en rulle færdig fersk butterdej.
Vi havde en portion bagt rabarber i køleskabet og en rulle butterdej også.
På få minutter kunne jeg trylle denne lækre fine dessertkage og det kan du også. Opskriften er super nem og du skal bruge få ingredienser.
En skøn syrlig, sød, sprød kage med butterdej og rabarber.
De bagte rabarber kan du lave hurtigt i airfryer eller ovn. Du kan også bare pynte kagerne med rabarberkompot, syltetøj eller friske bær?
Kagen kan serveres som én lang stang eller du kan skære den ud som små tærter i portionsstørrelse.
Opskriften nedenfor giver 2 aflange butterdejstærter eller 1 stor butterdejstærte. Du bestemmer.
Jeg lavede kun 1 stang med rabarber. Den anden halvdel brugte jeg til denne butterdejsstang med jordbær. Smart med disse 2-i-1-kager
. Vi har altid butterdej i køleskabet, så vi hurtigt kan trylle lækre kager. Bare lige et tip til dig. Butterdej kan du finde alle supermarkeders kølediske.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter med butterdej. Måske du kan finde mere inspiration?
Allerførst så får du først her dagens nemme opskrift
Butterdejstærte med bagte rabarber og flødecreme – opskrift
Ingredienser
- 1 rulle butterdej til 2 butterdejsstænger eller 1 stor
- 1 æg til pensling. kan udelades
- 50 gram marcipan revet. Kan udelades
- 2 tsk sukker
Flødecreme med vanilje:
- 1½ dl fløde
- 4-5 spsk creme fraiche græsk yoghurt el. lign. kan også bruges. Flødeost naturel også.
- 1-2 spsk flormelis smag til
- 4 tsk vaniljesukker smag til
Pynt:
- 2-300 gram bagte rabarber ca. halverede. Kan erstattes med andre bær
- mynte eller citronmelisse kan udelades
Sådan gør du
Bagte rabarber
- Start med at lave de bagte rabarber. Vend dem med sukker/vanilje og bag dem i ovn/airfryer til de er møre. Jo længere tid du bager dem, jo mere "udkogte" bliver de. Afkøl
Butterdejsbunde:
- Rul butterdejen ud på bagepapiret der følger med. Del den i 2, på den lange led. Skær riller 1 cm. fra kanten, uden at skære helt igennem. Kan også bages som 1 stor bund. Prik bunden med en gaffel og pensl evt. kant og bund med æg.
- Riv evt. marcipan og drys på bundene. Kan også bages uden marcipan. Drys evt. lidt sukker ovenpå. Forbag nu bundene ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje med de ikke bliver for mørke.
Flødecreme:
- Pisk fløden til skum og smag den til med creme fraiche, flormelis og vaniljesukker. Fordel flødecremen på den/de forbagte mørdejsbunde. Fordel de bagte rabarber på toppen og pynt evt. med citronmelisse el. lign.
- Servér kagen som en hel stang eller udskær den i portionsstørrelser
Noter
Kan også serveres med f.eks. jordbær, hindbær, brombær eller syltetøj/kompot.
Marcipan kan erstattes med knuste makroner eller marcipanmasse som i disse butterdejsnitter med rabarber. Bedst på bagedagen, men også god dagen efter.Prøv en nem butterdejsstang med rabarber, fløde, marcipan og vanilje
Vi havde en lille smule marcipan, som jeg rev og fordelte på bundene før bagningen. Butterdejstærten kan dog sagtens også bages uden marcipan.
Du kan også bruge marcipanmasse som i disse butterdejssnitter med rabarber.
Hvis du ikke lige orker at bage rabarber først, så kan du også lave en butterdejstang med makronfyld og syltetøj a la disse.
Skønt med alle de lækre kager man kan lave når det er sommer og der er friske bær/frisk frugt i haverne.
Med fersk, færdig butterdej kan du trylle lækkerier på ingen tid.
Butterdejstærten kan nydes hele året, bare brug den frugt/kompot du har – syltet frugt er også fin at bruge
Når det bliver æble sæson, så glæder jeg mig til at prøve butterdejstærten med den lækre æblekompot med kanel og vanilje. Det vil også smage super godt, er jeg sikker på.
Prøv den også med syltet frugt – f.eks. syltede pærer som disse? Spring du bare på.
Rigtig god fornøjelse med rabarbertærten.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter med rabarber så klik her.
Du kan også se flere opskrifter med butterdej ved at klikke her.
Prøv også disse lækre kager med butterdej:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

test