Svinemørbrad på grill. I dag får du opskriften på lækker grillet mørbrad med sesam og marinade.
Det er sommer og grilltid. Hvad skal vi dog grille i aften?
Et af sommerens tilbagevendende store spørgsmål, som indimellem kan være svært at besvare. Hvad skal vi dog finde på?
Her i huset griller vi tit svinemørbrad og har efterhånden grillet dem i mange afskygninger.
Storfavoritterne er f.eks. denne sennepsmarinerede mørbrad eller denne timianmarinerede med sesam i baconsvøb
Klassikeren er dog svinemørbrad med baconsvøb – altid et hit! Få flere tips nederst i dette indlæg.
En svinemørbrad bliver særlig lækker på grillen. Sprød, saftig og den kan passe sig selv på grillen, imens du laver grilltilbehøret.
Svinemørbrad kan ofte fås på tilbud til 35-40 kr for 500 gram – altså ikke dyrt grillkød.
Vi brugte vores gasgrill, som vi elsker at lave mad på. Det er bare så nemt, at man lige kan trykke på knappen. 🙂
I dag skal du høre om en helt ny grillet version, i den særligt nemme liga. Lækre grillede svinemørbrad i krydret paprika marinade med sesam.
Marinaden tog to minutter at røre sammen og består af ganske få ingredienser. Start gerne i god tid, så svinemørbraden kan trække god smag længe. Vi spiste den lækre grillede svinemørbrad til den gode pastasalat med skyr.
Det passede SÅ fint sammen og det var en rigtig frisk og sommerlig menu. Opskriften på dagens krydrede svinemørbrad med paprikamarinade får du lige her:
Svinemørbrad på grill – få en god nem opskrift på grillet mørbrad hér
Ingredienser
- 2 svinemørbrad afpudsede. Svinekoteletter, kalkunbryst eller kyllingebrystfilet kan også bruges
- ½ dl olie
- 1-2 spsk tørret paprika
- ½ spsk barbecuekrydderi
- Salt/peber
- ½ dl sesamfrø
Sådan gør du
- Befri svinemørbraden for sener og hinder
- Pensl svinemørbradene med rigeligt olie og drys med krydderi
- Vend i sesam
- Grill ved indirekte varme (med lukket låg) i ca, 6-7 minutter på alle sider (vendes 4 gange) Kernetemperatur 63-65 grader. Kan også tilberedes i ovnen
- Lad gerne kødet hvile 5-10 minutter før servering
- Skæres ud i 1-2 cm stykker.
Noter
Saftig og lækker mørbrad på grill med krydret marinade med paprika og barbecue
Det var en totalt lækker svinemørbrad og mega-nem at lave også.
Har du ikke en grill, så fortvivl ej. Svinemørbraden kan sagtens grilles på grillpande eller tilberedes i ovn, på grillpande, eller airfryer.
Det krydrede marinade, var perfekt til det ferske kød. Sesam frø giver både knas og sprødhed. Perfekt til grillede retter også.
Siden vi smagte disse sesamfritter for første gang, har vi STORELSKET retter med sesam i. Åh disse fritter må du altså prøve at lave! 🙂
Prøv også denne soyamarinerede kylling med sesam, den er altså også underskøn.
I dag handler det om paprikamarineret svinemørbrad med sesam.
En lækker ret, der kræver ganske få anstrengelser. Du kan se billeder af den nemme arbejdsproces lige her:
Sådan laver du grillet marineret svinemørbrad med paprika, barbecue og sesam – se billederne her:
Grill endelig ikke svinemørbraden for længe, for så bliver den nemlig tør og sej.
Det kan godt være lidt svært at vide hvornår en svinemørbrad er gennemstegt. Brug gerne et stegetermometer, hvis du er i tvivl. Kernetemperaturen skal være ca. 63-65 grader.
Jeg er begyndt at slukke gasgrillen de sidste 5 minutter, før stegetiden udløber. Så udnytter jeg restvarmen fra grillen og tiden fungerer samtidigt som hviletid.
Ekstra bonus er, at man heller ikke risikerer at tørstege mørbraden. Smart!
Er du vimmer, hvor er jeg/vi blevet fan af at grille, efter vi har fået en gasgrill herhjemme.
Vi griller nærmest dagligt i sommerhalvåret, særligt når solen skinner.
Der er noget med solskin og gode grilldufte, synes du ikke? Måske du er en “hard-core-grillmester” der også griller om vinteren?
Det gad jeg godt være, men mangler bare motivationen. Der er lidt for koldt om fødderne synes jeg? 😉
Svinemørbrad er et fedtfattigt stykke kød. Serveret med skyr pastasalaten lavet af fuldkornspasta, er det en sund fedtfattig kalorielet grillmenu.
Mine sunde store børn jublede særligt meget. Vi voksne var da også meget begejstrede for den gode smag fra både kød og tilbehør. Selvom retter er megasunde, kan de jo altså godt smage mega godt!
Spring du bare på denne opskrift, hvis du savner grillinspiration.
Rigtig god grillfornøjelse til dig.
Mange hilsner Gitte
Få tips til flere nemme opskrifter med svinemørbrad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte
Super blok du har. Følger spændt dine opskrifter, har efterhånden lavet en del af dem.
Mit spørgsmål går egentlig på din gasgrill, kan huske at du på et tidspunkt skrev, at du havde fået en gasgrill. Vi overvejer det samme, men min bedre halvdel sig at smagen er ikke den samme som med kul. Hvad synes du? kan du smage forskel på stegning med grillkul og med gasgrill.
På forhånd tak.
Pia