Mør helstegt kylling med soya, citronsaft og sesam

  • Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesam

Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesam

Halløj for en lækker kylling vi spiste i weekenden! Fredagskyllingen blev til en lørdagskylling, men det blev den absolut ikke ringere af. En kylling blev marineret med soyamarinade og drysset med sesam. Rødløg og gulerødder blev tilberedt sammen med kyllingen og soyamarinaden gav rigtig god smag til grøntsagerne. Uhm!

Det var en meget nem ret at lave og velsmagende og mør blev kyllingen også. Mine teenagere slog mig ikke ihjel. De er ellers meget skeptiske når jeg eksperimenterer med grillkyllingen, men denne kyllingeret var et hit. Jeg tror allerede den er anerkendt og accepteret og hermed flyttet ind som fast ret i familien.

Jeg iler straks med opskriften:

Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesam

Lækker helstegt kylling og grønt med soyamarinade og sesam
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • ½ dl olie
  • 3 spsk soya
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg eller frysetørret hvidløg
  • Peber vær varsom med salt, soya smager meget salt i sig selv
  • 6 gulerødder i grove stykker
  • 4 rødløg i både
  • 6-8 spsk sesam eller mere - brug rigeligt!
  • Tilbehør: Sesamfritter 2 kilo kartofler skåret i smalle både og vendt i olie, drysset med salt/peber og sesam

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Bland soyamarinaden og pensl kyllingen på for- og bagside.
  • Lad kyllingen trække imens du gør grøntsagerne klar.
  • Skræl gulerødder og rødløg og anret dem i et ildfast fad.
  • Placér kyllingen i midten, med ryggen opad i begyndelsen
  • Drys både kylling og grøntsager med rigeligt sesam. Der skal sesam på begge sider..
  • Tilbered 1 time v. 175 grader varmluft.
  • Vend kylling og grøntsager et par gange undervejs
  • Sesamfritter: Vend kartoffelbådene i olie og krydderier og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilbered 1 time
  • Kartoflerne er færdige når de er gyldne og sprøde og kyllingen, når der løber klar saft fra den.
  • Servér f.eks. med pesto og nyrørt aioli.

DSC_5701

Jeg tænker du sagtens kan tilsætte flere grøntsager eller rodfrugter? Selleri måske også? Rødløg er genialt at bruge i ovnretter. Bagte løg smager fantastisk. Kan du lide ristede løg? Så kan du også lide ovnbagte løg. Almindelige løg kan også bruges, men rødløg har en særlig god smag. Vi bruger ca. 1 kilo rødløg om ugen – vildt ikke? 🙂

Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesamEn rigtig nem kyllingeret der går over i historien her. Jeg tror godt den kunne indtage pladsen som en fast fredagskylling. Det var genialt at tilsætte lidt olie til marinaden, for det gjorde faktisk kyllingen ekstra saftig og sprød og  slet ikke for fed. Soya’en og citronsaften gav de salte og syrlige smagsindtryk, og gulerødder og rødløg sørgede for den søde smag. Hele smagspaletten var dækket ind i denne ret. Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesamSesamfritterne bliver altså også drøngode. Dem foretrækker vi til enhver tid fremfor almindelige pommes frites. Smager 1000 gange bedre en købe pommes frites – bare lige et tip. De er allerbedst hvis de når at blive sprøde på alle sider, så vend dem gerne ofte.

ALT smager godt hvis det drysses med sesam. Vi bruger MEGET sesam i denne familie, minimum en pose om ugen i mad og bagværk. Sesam er også godt i flødekarameller.  Vi elsker sesam! 🙂Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesamPrøv lige at se et lækkert kyllingelår. Er der nogen der kan stå for sådan en lækkerhaps? Jeg kan ikke sige nej!

Skal du invitere til fødselsdag, buffetbord eller lignende, kan du sagtens marinere en masse kyllingelår ved at følge ovennævnte opskrift. Jeg tror dine gæster vil elske sådan et spicy kyllingelår?Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesamVelbekomme. En lækker tallerken og uhm med lidt pesto eller aioli at dyppe i. Hvilke lækkerbisken!

Din familie vil elske dig – tag chancen og prøv at servér grillkylling på en helt ny måde. Hvo intet vover intet vinder 🙂

Rigtig god fornøjelse med din eksperimenterende kylling 🙂
Helstegt kylling med soya, citronsaft og sesam

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer