Kylling i ovn med sesam, soya og citron. <3 Halløj for en lækker kylling vi spiste i weekenden! 🙂
Fredagskyllingen blev til en lørdagskylling, men det blev den absolut ikke ringere af. En kylling blev marineret med soyamarinade og drysset med sesam.
Rødløg og gulerødder blev tilberedt sammen med kyllingen og soyamarinaden gav rigtig god smag til grøntsagerne. Uhm! Denne ret med kylling i ovn er et hit. Det var en meget nem ret at lave og kyllingen blev velsmagende og mør. Retten er allerede blev anerkendt her i familien og er flyttet ind som en fast ret i familien.
En nem og lækker måde at lave kylling i ovn på.
Opskriften på den lækre ret får du lige her:
Kylling i ovn med soya citron & sesam opskrift
Ingredienser
- 1 hel kylling du kan også bruge kyllingelår og kyllingeoverlår. Svinemørbrad kan også bruges
- 6 gulerødder i grove stykker
- 4 rødløg i både
Soyamarinade:
- ½ dl olie
- 3 spsk soya
- 3 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg eller frysetørret hvidløg
- salt og peber vær varsom med salt, soya smager meget salt i sig selv
- 6-8 spsk sesam eller mere - brug rigeligt!
- Tilbehør: Sesamfritter 2 kilo kartofler skåret i smalle både og vendt i olie, drysset med salt/peber og sesam
Sesamfritter:
- 2 kg kartofler skåret i både
- olie
- salt/peber
- 1 dl sesamfrø
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Kylling i soyamarinade:
- Bland soyamarinaden og pensl kyllingen på for- og bagside.
- Lad kyllingen trække imens du gør grøntsagerne klar.
- Skræl gulerødder og rødløg og anret dem i et ildfast fad.
- Placér kyllingen i midten, med ryggen opad i begyndelsen
- Drys både kylling og grøntsager med rigeligt sesam. Der skal sesam på begge sider..
- Tilbered 1 time v. 175 grader varmluft.
- Vend kylling og grøntsager et par gange undervejs
Sesamfritter:
- Vend kartoffelbådene i olie og krydderier og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilbered 1 time
- Kartoflerne er færdige når de er gyldne og sprøde og kyllingen, når der løber klar saft fra den.
- Servér retten med f.eks. med pesto og nyrørt aioli.
Noter
En nem og lækker ret med helstegt kylling og grøntsager i ovn
Jeg tænker du sagtens kan tilsætte flere grøntsager eller andre rodfrugter? Selleri måske også?
Rødløg er genialt at bruge i ovnretter. Bagte løg smager fantastisk. Kan du lide ristede løg? Så kan du også lide ovnbagte løg.
Almindelige løg kan også bruges, men rødløg har en særlig god smag. Vi bruger ca. 1 kilo rødløg om ugen – vildt ikke? 🙂
Sådan laver du den lækre ret: kylling i ovn med sesam, soya og citron. Se billederne her:
En rigtig nem kyllingeret der går over i historien her. Jeg tror godt den kunne indtage pladsen som en fast fredagskylling.
Det var genialt at tilsætte lidt olie til marinaden, for det gjorde faktisk kyllingen ekstra saftig og sprød og slet ikke for fed.
Soya’en og citronsaften gav de salte og syrlige smagsindtryk, og gulerødder og rødløg sørgede for den søde smag. Hele smagspaletten var dækket ind i denne ret. Sesamfritterne bliver altså også drøngode. Dem foretrækker vi til enhver tid fremfor almindelige pommes frites. De smager 1000 gange bedre en købe pommes frites – bare lige et tip. De er allerbedst hvis de når at blive sprøde på alle sider, så vend dem gerne ofte.
ALT smager godt hvis det drysses med sesam. Vi bruger MEGET sesam i denne familie, minimum en pose om ugen i mad og bagværk. Sesam er også godt i flødekarameller. Vi elsker sesam! 🙂Prøv lige at se et lækkert kyllingelår. Er der nogen der kan stå for sådan en lækkerhaps? Jeg kan ikke sige nej!
Skal du invitere til fødselsdag, buffetbord eller lignende, kan du sagtens marinere en masse kyllingelår ved at følge ovennævnte opskrift. Jeg tror dine gæster vil elske sådan et spicy kyllingelår?Velbekomme. En lækker tallerken og uhm med lidt pesto eller aioli at dyppe i. Hvilken lækkerbisken!
Din familie vil elske dig – tag chancen og prøv at servér grillkylling på en helt ny måde. Hvo intet vover intet vinder 🙂
Rigtig god fornøjelse med din eksperimenterende kylling 🙂