Mørbradgryde med sennep, bacon og fløde. Her får du en god nem opskrift på en lækker mørbradgryde i sennepssovs.
I dag skal du høre om en rigtig lækker ret – en skøn mørbradgryde i flødesovs med bacon, sennep og timian. Uhm!
Her får du dog opskriften på en ny og lækker variant. Dagens opskrift er nemlig mørbrad med sød sennep, hvidvinseddike, champignon og timian og så bacon selvfølgelig også.
Opskriften udviklede jeg ud af det blå og den blev en stor succes her i familien. Juhuu ny familie favorit på listen!
Vi er kun to omkring middagsbordet, så vi havde lækkert mad til flere dage, heldige os. Det vi ikke kunne spise, kom i fryseren. Skønt at have nemt varme mad til travle dage.
Til retten brugte jeg 2 svinemørbrad til retten og portionen rækker til 6-8 personer. En rigtig god nem ret, hvis du skal lave mad til mange eller vil lave mad til 2 dage.
Mørbradgryden vil være et hit både som nem aftensmad til familien og til dine gæster også.
Sennep giver en rigtig god smag i mørbradgryden. Den milde søde franske sennep, som jeg har brugt, er godt at bruge som smagsgiver i gryderetter (og til hotdogs også selvfølgelig jo). Prøv også denne opskrift på mørbrad i sennepsovs med fløde.
Prøv også at bruge den søde sennep i marinader og dressinger også, det smager SÅ godt.
Bare rolig. Sennepssmagen er så mild at børn også vil synes om retten.
Jeg lavede retten i gryde, men du kan også sagtens tilberede den på en dyb pande/sautérpande eller i ovn i et ildfast fad/bradepande.
Du får opskriften på den lækre mørbradgryde med sennep, fløde og bacon lige her. Den er super nem:
Mørbradgryde med sennep, bacon & fløde – få en god nem opskrift her

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 2 svinemørbrad afpudsede. Skinketern, eller kalkun- eller kyllingekød kan også bruges.
- 125 gram bacon i skiver. Klippet/skåret i små stykker
- Smør til stegning
- 2 bouillonterninger jeg brugte svinebouillon
- 2 løg i tern
- 2 rødløg i tern
- 4 fed hvidløg friskpressede. Kan udelades
- 2-300 gram champignon eller 1 glas
- ½ dl hvidvinseddike kan udelades eller erstattes af et par dl. hvidvin
- 2-3 tsk timian tørret eller frisk. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- salt/peber smag til
- 5 spsk sød fransk sennep du kan nøjes med mindre.Smag evt til, til sidst. Sennep kan også udelades. Anden sennep kan bruges
- ½ liter kogende vand start evt. med 2½ dl og supplér med mere, hvis I ønsker mere flødesovs
- ½ liter fløde gerne madlavningsfløde eller kaffefløde. Du kan nøjes med 2½ dl
- Jævning
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden og skær den i bøffer på ca. 1½ cm tykkelse
- Svits bacon først og tilsæt herefter svinemørbrad. Brug en stor pande/sautérpande. Kan også laves i gryde/stegegryde. Krydr godt med salt og peber. Tilsæt evt. lidt smør til stegningen
- Svits bouillonterningerne med (skal ikke opløses i vand). Tilsæt friskpressede fed hvidløg og champignon
- Skær løg og rødløg i små tern og tilsæt. Løgene kan også svitses først, sammen med bacon.
- Tilsæt timian, hvidvinseddike og sød sennep og lad det svitse med nogle minutter
- Hæld kogende vand ved
- Læg låg på panden og lad retten simre i minimum 15 minutter gerne lidt længere tid. Kan også tilberedes færdig i ovn.
- Tilsæt fløde og kog retten op. Smag til med ekstra salt/peber /timian/sennep/hvidvinseddike. Jævn retten og tilsæt evt. lidt kulør
- Servér retten med ris eller frisk pasta til til og drys gerne lidt frisk timian på toppen.
Noter
Retten kan laves i ildfast fad i ovnen også. Lad retten stege i ovnen, til flødesoven er tyknet
Sennep kan evt. udeladesDenne mørbradgryde med fløde, bacon, sennep og timian er lækker og nem at lave
Det blev til en stor grydefuld mørbradgryde og vi havde fornøjelse af den flere dage. Hvis I er 4 personer omkring middagsbordet, vil I have nok til et par dage vil jeg tro.
Indrømmmet – jeg har brugt temmelig meget løg i retten, det synes jeg nemlig bare giver så god en smag. Du kan sagtens nedjustere mængden, hvis du ikke er helt så “løg-begejstret” som jeg. 🙂
Vi spiste ris til den skønne mørbradgryde med sennep, men det ville også have smagt lækkert til med frisk pasta.
Servér også gerne en grøn salat til, måske en god én med avocado?
Hvis I spiser retten i flere dage, kan du jo variere den lidt med ris den ene dag og pasta den anden dag? Du kan også serveres pommes frites til?
Det smarte ved at lave mad til flere dage er, at man sparer SÅ meget tid både på indkøb og madlavningstimer i køkkenet. Det er SÅ smart, især på travle hverdage.
Denne ret er en oplagt hverdagsret, men dine gæster vil også være vilde med den. Kan også laves med andet kød også, skinketern, kylling eller kalkun?
Jeg håber du synes om denne mørbradgryde i en ny og anderledes forklædning.
Hvis du er vild med mørbradgryder, så prøv også denne mørbrad a la creme eller denne mørgradgryde med brun sovs.
Få flere gode nemme opskrifter med svinemørbrad her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
