•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mørbradgryde med fløde, bacon & sennepI dag skal du høre om en rigtig lækker ret – en skøn mørbradgrød i flødesovs med bacon, sennep og timian. Uhm!

Normalt, når vi taler om mørbradgryde, er det jo som oftest nok mest den klassiske med paprika, cocktailpølser og bacon man tænker på, men i dag skal du altså høre om en anden og også rigtig lækker variant – nemlig en mørbradgryde med sød sennep, hvidvinseddike, champignon og timian og så bacon selvfølgelig også. Mørbradgryde med fløde, bacon & sennepOpskriften udviklede jeg ud af det blå og den blev en stor succes her i familien. Vi er kun to omkring middagsbordet, så vi havde mad til maaange dage, men så var det jo bare godt, at maden smagte så godt. 🙂

Vi brugte 2 svinemørbrad til retten og portionen rækker til 6-8 personer, så hvis du skal lave mad til mange, så bare spring på. Retten er også fryseegnet eller måske du bare vil gøre som os: spise lækkert mad flere dage i træk 🙂Mørbradgryde med fløde, bacon & sennepHvis du er lidt skeptisk over at jeg har brugt sennep i mørbradgryden, så fortvivl ej, jeg har brugt sød fransk sennep og det er altså fænomenalt som smagsgiver i gryderetter (og til hotdogs også selvfølgelig jo 🙂 Prøv du bare at eksperimentere med den søde franske sennep, det vil du ikke fortryde.

Jeg lavede retten i gryde, men du kan også sagtens tilberede i ovnen i et ildfast fad.Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep

Du får opskriften på den lækre mørbradgryde med sennep, fløde og bacon lige her:

Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep

Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
En lækker mørbradgryde flødesovs med sennep og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Mørbradgryde med fløde med bacon & sennep
Kategori: Billigt hverdagsmad
Keyword: bacon, mørbradgryde, sennep
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 svinemørbrad afpudsede. Skinketern, eller kalkun- eller kyllingekød kan også bruges.
  • 125 gram bacon i skiver. Klippet/skåret i små stykker
  • Smør til stegning
  • 2 bouillonterninger jeg brugte svinebouillon
  • 2 løg i tern
  • 2 rødløg i tern
  • 4 fed hvidløg friskpressede
  • 1 bakke champignon eller 1 glas
  • ½ dl hvidvinseddike kan udelades eller erstattes af et par dl. hvidvin
  • 2-3 tsk timian tørret eller frisk
  • salt/hvidløgspeber
  • 5 spsk sød fransk sennep du kan nøjes med mindre.Smag evt til, til sidst. Sennep kan også udelades. Jeg brugte sød fransk sennep fra Bähncke
  • ½ liter kogende vand start evt. med 2½ dl og supplér med mere, hvis I ønsker mere flødesovs
  • ½ liter fløde gerne madlavningsfløde eller kaffefløde. Du kan nøjes med 2½ dl
  • Jævning

Sådan gør du

  • Afpuds svinemørbraden og skær den i bøffer på ca. 1½ cm tykkelse
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
  • Svits bacon først og tilsæt herefter svinemørbrad. Krydr godt med salt og peber. Tilsæt evt. lidt smør til stegningen
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
  • Svits bouillonterningerne med (skal ikke opløses i vand). Tilsæt friskpressede fed hvidløg
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
  • Skær løg og rødløg i små tern og tilsæt. Løgene kan også svitses først, sammen med bacon.
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
  • Tilsæt timian, hvidvinseddike, champignon og sød sennep og lad det svitse med nogle minutter
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
  • Hæld kogende vand ved
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
  • Læg låg på gryden og lad retten simre i minimum 15 minutter gerne lidt længere tid.
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
  • Tilsæt madlavningsfløde og kog retten op. Smag til med ekstra salt/peber/timian/sennep/hvidvinseddike. Jævn retten
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep
  • Servér retten med ris eller frisk pasta til til og drys gerne lidt frisk timian på toppen. Det pynter på den lidt blege ret
    Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep

Noter

Retten er fryseegnet
Retten kan laves i ildfast fad i ovnen også. Lad retten stege i ovnen, til flødesoven er tyknet og "cremet" ind
Sennep kan evt. udelades
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Denne mørbradgryde med fløde, bacon, sennep og timian er lækker og nem at laveMørbradgryde med fløde, bacon & sennep

Det blev til en stor grydefuld mørbradgryde og vi havde fornøjelse af den flere dage. Hvis I er 4 personer omkring middagsbordet, vil I have nok til et par dage vil jeg tro.

Jeg har angivet at opskriften rækker til 8 personer eller 4 personer i to dage.

Jeg har brugt temmelig meget løg i retten, fordi jeg synes det giver så god en smag. Du kan sagtens nedjustere mængden, hvis  du ikke er helt så “løg-begejstret” som jeg 🙂Mørbradgryde med fløde, bacon & sennepVi spiste ris til retten men det ville også have smagt lækkert til med frisk pasta. Servér også gerne en grøn salat til, måske en god én med avocado?

Hvis I spiser retten i flere dage, kan du jo variere den lidt med ris den ene dag og pasta den anden? Det smarte ved at lave mad til flere dage er, at man sparer SÅ meget tid både på indkøb og madlavningstimer i køkkenet. Det er SÅ smart, især på travle hverdage.Mørbradgryde med fløde, bacon & sennepDenne  ret er en oplagt hverdagsret men den smager nu altså så godt, at du sagtens kan servere den i weekenden, hvis der skulle komme gæster forbi.

Jeg håber du synes om denne mørbradgryde i en ny og anderledes forklædning 🙂Mørbradgryde med fløde, bacon & sennep


  •  
  •  
  •  
  •  
  •