•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinteren er simremad, langsommeligt mad, og sammenkogte retter. Sådan en ret skal du også høre om i dag. Perfekt til weekenden med god tid til kødgryderne.

For år tilbage, da vi havde familie i Viborg, spiste vi indimellem på en restaurant der serverede den lækreste paprika-mørbradgryde, med rigeligt flødesauce, knasende sprødt bacon og cocktailpølser. Jeg har flere gange prøvet at genskabe/kopiere retten, uden held, men i dag synes jeg, at jeg kom rimeligt tæt på.

Mør mørbrad, flødesauce og lækker røget smagsstrejf fra bacon og pølser. Paprika, og rigeligt af den, gør sig fortrinligt i denne ret.DSC_9032Ingredienslisten virker lidt lang, men jeg vil vædde med at det er ingredienser der kan støves op i langt de fleste køkkenskabe/skuffer/køleskabe. Hvis ikke, kan der nemt købes ind til retten i alle butikker. Ingen sjældne ingredienser på listen her.

Det bedste er, der er mad nok til to dage. Selvom der syndes med fløde, pølser og bacon, så er der også masse af grøntsagsfibre i, så spis også retten med god samvittighed! 🙂Mørbradgryde - opskrift på klassisk paprikagryde

Mørbradgryde – opskrift på klassisk paprikagryde

Paprikagryde med mørbrad, bacon, pølser og fløde. En nem og lækker ret
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Billigt hverdagsmad
Keyword: mørbrad, mørbradgryde, paprikagrde, svinemørbrad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 afpudsede svinemørbrad. skinketern kan også bruges. Kyllinge- eller kalkunkød i tern også.
  • 1 pakke bacon
  • 1 pakke pølser
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dåser flåede tomater
  • 500 gram champignon eller 2 glas incl. væde
  • 4 løg i tern.
  • 6 gulerødder i tern.
  • 3 spsk paprika
  • Salt/peber.
  • 4 dl. mælk
  • 1/4 fløde. gerne piskefløde
  • 1 bakke flødeost neutral kan udelades
  • Jævning

Sådan gør du

  • Klip bacon i tern og svits sammen med løg, paprika og gulerodstern i en gryde eller sautérpande.
    Mørbradgryde - opskrift på klassisk paprikagryde
  • Tilsæt flåede tomater, mælk, champignon (incl. væde) til løg/baconbladingen.
  • Afpuds imens mørbraden og skær den i mørbradbøffer. Steg bøfferne for sig på en pande. Krydr godt på begge sider. Læg mørbraden ned i gryden efter stegningen.
    Mørbradgryde - opskrift på klassisk paprikagryde
  • Svits pølser og peberfrugt på panden og tilsæt pølseblandingen til paprikagryden. Kog panden af bagefter med mælken. Tilsæt nu også mælkeblandingen til gryden.
    Mørbradgryde - opskrift på klassisk paprikagryde
  • Tilsæt fløde og evt. flødeost. Jeg tilsatte en bakke flødeost, fordi jeg lige havde en der skulle bruges, men den kan fint udelades
  • Retten jævnes og smages til med salt og peber og simrer færdig 15-20 minutter.
    Mørbradgryde - opskrift på klassisk paprikagryde
  • Servér ris, pasta eller pommes frites til retten

Noter

Retten kan laves med svinekød i tern og kyllingekød eller kalkunkød også.
Flødeost, både naturel og med krydderi, er rigtig fine at bruge som smagsafrunder, så put gerne et bæger i, hvis du har en flødeost der skal bruges eller hvis du har en rest.
Flødeost kan bruges i simreretter eller som topping på pizza/ fyld i pizzasnegle.
Retten er fryseegnet 

Mørbradgryde er en populær gryderet, der er nem at lave

DSC_9023
DSC_9029

Jeg lavede en lynhurtig simpel grøn salat til og så er der serveret.

Mørbradgryde med bacon, pølser, fløde og peberfrugt. En lækker ret, der vækker jubel altid. Retten vil med garanti blive en ny familie-livret hjemme hos jer, både store og små vil elske den 🙂

Portionen bliver stor og på dag 2 er hviledagen sød, skal du tænke på.

Velbekomme.

Mørbradgryden får hermed familiens allerstørste anbefalinger 🙂DSC_9034


  •  
  •  
  •  
  •  
  •