Paprikagryde – klassisk mørbradgryde med paprika. Simremad af allerbedste slags med mørbrad.
Hjemme hos elsker vi bare simremad. Langsommeligt mad og sammenkogte retter, nyder vi året rundt. Comfort food og gode gryderetter.
Sådan en ret skal du også høre om i dag. Perfekt til weekenden med god tid til kødgryderne, men dagens paprikagryde kan også sagtens laves som aftensmad en hverdag.
En ret der er nem og hurtig at lave med svinemørbrad, der hurtigt bliver mørt i stegegryden eller sautérpanden.
For år tilbage, da vi havde familie i Viborg, spiste vi indimellem på en restaurant, der serverede den lækreste paprikagryde med mørbrad.
Der var rigeligt med flødesovs, knasende sprød bacon og cocktailpølser.
Jeg har flere gange prøvet at genskabe/kopiere retten, uden held, men i dag synes jeg, at jeg kom rigtigt tæt på.
Mør mørbrad, flødesovs med tomat og lækker røget smagsstrejf fra bacon og cocktailpølser. Paprika, og rigeligt af den, gør sig fortrinligt i denne ret.
En lækker gryderet fyldt med lutter gode sager. Uhm – den kan du virkelig godt glæde dig til at smage!
Ingredienslisten virker lidt lang, men jeg vil dog vædde med at det er ingredienser du tit har i dine køkkenskabe/skuffer/køleskabe.
Hvis ikke, kan der nemt købes ind til retten i alle butikker. Ingen sjældne ingredienser på listen her.
Det bedste er, der er mad nok til to dage.
Selvom der syndes med fløde, pølser og bacon, mon så ikke det går, bare engang imellem. Skal det være, så skal det være.
Der er dog også både peberfrugt og gulerødder i, så lidt grøntsager er der da i. 🙂
Paprika gryde er en gryderet i ægte klassisk mormormad stil. Et kæmpe hit og en sikker livret når den serveres hjemme hos os.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Paprikagryde med mørbrad – klassisk mørbradgryde. Få en god, nem, lækker opskrift hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1-2 afpudsede svinemørbrad. skinketern kan også bruges. Kyllinge- eller kalkunkød i tern også.
- 100 gram bacon i skiver
- 3 løg i tern
- 500 gram champignon eller 2 glas incl. væde
- Salt/peber
- 3 spsk paprika smag til
- 2-300 gram pølser mindre kan bruges, gerne cocktailpølser. Kan også udelades
- 6 gulerødder i tern. Kan udelades
- 1 rød peberfrugt kan udelades
- 2 dåser flåede tomater
- 4 dl. mælk el. vand/bouillon
- ¼ fløde. gerne piskefløde el. madlavningfløde
- 200 gram flødeost neutral kan udelades
- Jævning Maizen/kartoffelmel/meljævning
- evt. ketchup
Sådan gør du
- Afpuds imens mørbraden, ved at skære hinder og sener fra. Skær mørbradbøffer på ca. 1 cm tykkelse. Steg bøfferne på panden, til de får lidt stegeskorpe. Krydr bøfferne med salt/peber og paprika. Læg mørbraden til side på en tallerken.
- Klip bacon i små stykker og svits sammen med løg, champignon og gulerodstern i stegeskyen fra kødet på panden. Kan laves i dyb pande, bradepande på komfuret, stegegryde eller sautérpande.
- Tilsæt peberfrugt og pølser og lad det svitse med. Læg mørbradbøfferne ved. Krydr igen med salt/peber/paprika
- Tilsæt flåede tomater og mælk og læg låg på panden. Lad nu retten simre gerne 20-30 minutter, eller til mørbradbøfferne er møre.
- Tilsæt fløde og evt. flødeost. Jævn retten og smag den evt. til med ekstra salt/peber/paprika og måske en smule ketchup
- Servér ris, pasta eller pommes frites til retten
Noter
Retten kan laves med svinekød i tern og kyllingekød eller kalkunkød også.
Du kan riste baconskiverne og servere dem på toppen af retten i stedet.Flødeost, både naturel og med krydderi, er gode at bruge i simreretter. Måske du har en rest?
Retten er fryseegnetMørbradgryde – eller pramdragergryde – er en populær gryderet med mørbrad. Den smager skønt og er meget nem at lave
Jeg lavede en lynhurtig simpel grøn salat til og så er der serveret.
Mørbradgryde med bacon, pølser, fløde og peberfrugt. En lækker ret, der vækker jubel altid.
Retten vil med garanti blive en ny familie-livret hjemme hos jer, både store og små vil elske den 🙂
Vi spiste ris til vores paprikagryde, men du kan sagtens også servere f.eks. pasta eller pommes frites til.
Retten kan laves med både svinekød, kyllingekød og kalkunkød. Eksperimentér du gerne med forskellige varianter. Dette er en rigtig god og nem grundopskrift.
Portionen bliver stor og på dag 2 er hviledagen sød, skal du tænke på. Her skal de lækre madrester bare lunes. Nemmere bliver det ikke. Lav gerne en stor portion og frys ned. Sådan en portion er nemlig rigtig god at have i fryseren.
Mørbradgryden får hermed familiens allerstørste anbefalinger. Spring du bare på og prøv den lækre gryderet. Den ret må du prøve. Din familie – og dine gæster – vil juble!
Så er der serveret! Ja en portion fylder ikke meget på vores store tallerkener, men måske jeg skal afsløre, at der også blev taget 2 gange. 😀
Vi elsker bare lækre nemme lækre retter med mørbrad. Prøv f.eks. også denne skønne mørbrad a la creme. Prøv også denne mørbradgryde i ovn med brun sovs.
En vinderret, der også er en stor succes på nogetiovnen.dk. Få flere opskrifter med mørbrad her nedenfor.
Få flere gode nemme opskrifter på mørbradgryder eller retter med mørbrad af svinekød her:
1
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej
Kan man lave den i en ovn? Og hvor lang tid skal det have så? ? så man bruner svinemørbrad på panden og de andre ting som du skriver men varmer det færdigt i ovnen i stedet for?
Fra michela
Hej Gitte
Vi elsker også mørbradgryde herhjemme, og jeg skal faktisk til at lave det i aften 🙂 Jeg bruger nogenlunde samme ingredienser, men bruger altid friske champignons i stedet for 🙂 Måske har den restaurant, du nævner også brugt friske? Dette giver en skøn smag.
Tak for tip med flødeost og masser af paprika – det vil jeg prøve.
Mange hilsener fra Iben
Kan vist kun være vores Westend og mørbradgryde a’la Chong . Den var saftsuseme gó. Jeg kommer gerne lidt piri-piri i og lidt tomatpúre i . Og masser af sprødt bacon på toppen. Syntes det er gudespise ?
Paprikagryde med mørbrad, bacon, pølser og fløde.
Hej Gitte.
Også jeg har nu forsøgt mig med din Jægergryde.
Jeg valgte at undlade gulerødder, da jeg mener at sødmen sagtens kan dækkes af røde peber (jeg brugte 2).
Og ganske som jeg kan lide det – herlig gryderet især god med MASSER af paprika 😉
PS Tak for opskrift / ide
Du skriver at mælken skal i først, sammen med tomater og champignon og længere nede skal panden koges af med mælken?? Jeg er forvirret, men den smagte stadig formidabelt ?
Prøv at grille mørbraden hel skære i skever og putte i retten . Det bliver den bestemt ikke ringer af ☺
Hej Gitte
Jeg lavede det med kartoffelmos til. Det passer både til årstiden og simmer mad?
Hilsen hanne
Nu får jeg jo nok på puklen , men den originale opskrift på Paprikagryde kommer fra Svostrup Kro og den blev lavet til de mænd som trak Pramme op ad Gudenåen i gamle dage og hedder derfor Pramdragergryde og den smager bare rigtig godt. Så hvis I nogensinde kommer forbi Kroen, så sku I kigge indenfor,det er et skønt sted med masser af atmosfære
Mvh. Ib Jensen
Hej Gitte.
Jeg er netop i gang med opskriften, og er en smule forvirret, da jeg lige har hældt mælken i sammen med fl. tomater og champignon. Når jeg læser videre, kan jeg se, at jeg skal koge panden af med mælk, efter at have stegt mørbrad, pølser og rød peber der. Hvad har jeg misforstået? 🙂
Hej Gitte.
Her er da vist en der har “lånt” din opskrift.
https://www.knorr.dk/opskrifter/paprikagryde-med-moerbrad-bacon-poelser-floede
Super lækker mad!! vil bestemt anbefale din opskrift! Jeg har aldrig fået sådan en god Paprikagryde!!
Tak for dét!
Du skriver i opskriften som om mørbraden steget hel – er det rigtig forstået. På billedet ser det ud, som om den er skåret i tern…..
Hej 🙂 det ser rigtig lækkert ud ! jeg vil vild gerne lave den idag.. men jeg spiser ikke svinekød. så tror du jeg kan putte kyllinge pølser i isyedet for bacon og kylling filet/bryst i i stedet for mørbrad?? 🙂 mvh camilla
Hej igen, Gitte… Ja, jeg skulle lige ind og ha’ opskriften hér igen, da jeg simpelthen synes denne paprikagryde er SÅ fabelagtig! Og så ser jeg, at jeg ikke engang er vendt tilbage med feedback på mit eget opslag d. 4. dec. 2014, samt din kommentar d. 7. dec. 2014. Men hér er den så… feedback’en altså… 😉 Denne paprikagryde er SÅ fantastisk; den smager simpelthen himmelsk! Den HAR – for længe siden – fået sin faste plads i min egen opskriftsmappe… en meget fremtrædende plads, da det er blevet én af mine yndlings-simre-retter! *MUMS!* Jeg har netop nu lige… Læs mere »
Har lavet denne ret i dag og den blev et hit ?
Super nem at lave.
Tusind tak, det er en opskrift der skal bruges flittigt ?
Jeg har prøvet at lave den bare en lille smule anderledes, jeg har smidt friske små tomater i og sikke en duft der er. Glæder mig til at smage det
Hejsa.
Jeg er ikke så god til svinekød.
Vil du tro jeg kan bruge kylling?
Hilsen Anne
ja det spise sted kan vi alle godt huske 😉 nej det var go´ nu prøver jeg din til aften spændt på om den er i nærheden 🙂
mums
Hilsen Helle
Hej Gitte…
Jeg googlede “paprikagryde”, fordi jeg havde lyst til lige netop dét… og så faldt jeg over denne toplækre simreret! Jeg har derfor skrevet en indkøbsliste, og handler ind til den næste uge… MANNER, hvor jeg glæder mig; den ser VIRKELIG go’ ud! Og virkelig flotte/lækre/indbydende billeder… mmmmmm!
Hej Gitte
det bliver næste ret jeg vil lave, jeg har en mørbrad i fryseren, den ser lækker ud
Hilsen Ole Møller
Tullamore Dew ville virke ok tror jeg. Ang hvor meget Whiskey der skal i, kan man jo evt starte med lidt, og smage sig frem til hvor meget man kan lide. Det giver virkelig retten et pift!
Se evt dette link, som jeg tilføjede til Alletides Kogebog for flere aar siden:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=33347&sognavn=viking%20gryde
Tricket med at faa det til at smage som fra en restaurant, er at der ofte tilføjes Whiskey og faktisk ogsaa karry sammen med paprikaen.
Whiskyen tilføjes til sidst og smages til. Ca 1 dl.
Skål.
Den var helt perfekt! Og der er sørme også mad til i morgen 😀 Tak for en lækker opskrift, den er i hvert fald godkendt herfra!
Tak for svar Gitte! Der er hermed handlet ind og der bliver lavet paprika gryde i aften 🙂
Hej!
Måske et dumt spørgsmål, men er der brugt svine- eller oksemørbrad? 🙂
Troede faktisk det var nødvendigt, men efter 2,5 time, var de sprøde, så holdt dem bare varme i ovnen mens der blevet lavet skysovs 😀
Hej igen 😀
ja det du nok ret i, eeeeelsker bare rømeren, det det gode ved at gå efterår/vinter i møde.. lavede for første gang andelår i den i går.. succes, jubii 🙂
god dag til dig
Hej igen Gitte,
nyder stadig din side.. uhh så mange opskrifter 🙂
ville egentlig bare lige høre om denne kunne proppes i rømeren, og hvis ja, hvordan?
Rigtig god regnvejrsdag og 1. oktober 🙂
Hilsner fra Alberte
Uh denne ret er god! Jeg lavede den i dag, og selvom der skal “snittes a little bit”, så tog det ikke lang tid. Og med tre unger på 9, 11 og 13 (hvor den ældste lige nu er mest til youghurt pga. nyanlagt bøjle), så er der både til en portion til fryseren og til en gang aftensmad i den nye uge. Det er saftsuseme ok! Og som sagt – nøij, det er en god opskrift!
God søndag til dig, Gitte, og også til alle jer andre 🙂
Jeg er netop på jagt efter retter som kan spises over to gange! Ser virkelig lækkert ud, har kæbt ind idag, så i morgen skal jeg kage retten, hvor lang tid tager det ca at lave det? En times tid?
Så er den opskrift prøvet til aften den smager virkelig godt flotte billeder og en virkelig god hjemmeside TAK
Hej Gitte.
Hvor mange mennesker vil du skyde på denne opskrift er til??
/Majken
Det vil jeg prøve at lave, ser super lækkert ud 🙂