Blomkålsgratin – nem opskrift på gratin med skinke

  • Lækker blomkålsgratin med skinke
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækker blomkålsgratin med skinkePå bloggen serveres i dag blomkålsgratin med skinke. En lækker smagfuld gratin, der er nem at lave og som smager forrygende serveret med nybagt rugbrød og rødbeder til.

Du kan fint udskifte blomkål med broccoli eller rosenkål eller de grønsager du lige har på lager og synes allerbedst om?

Gratinen vil være fin til frokost, men den kan også spises til hovedret.Lækker blomkålsgratin med skinke

Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Blomkålsgratin – nem klassisk opskrift med skinke

Nem og lækker blomkålsgratin med skinke
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Keyword: blomkål, blomkålsgratin, gratin
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål broccoli kan også bruges
  • 50 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 3 dl. blomkålsvand
  • 1 dl mælk
  • 4 æg
  • 100 gram skinke i tern gerne mere. Kan også udelades
  • Salt/peber
  • Drys: rasp

Sådan gør du

  • Skyl blomkålen og del i buketter
  • Kog buketterne i ca. 5 minutter.
  • Gem vandet.
  • Hæld blomkålen i et smurt ildfast fad
  • Fordel skinken ovenpå
  • Smelt smørret i gryden og tilsæt melet.
  • Rør godt.
  • Tilsæt blomkålsvand og mælk.
  • Rør godt.
  • Tilsæt salt/peber
  • Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommer.
  • Hæld den opbagte sauce over blomkålen og vend godt rundt
  • Pisk hviderne stive og fordel godt i blomkålsfadet
  • Drys rasp over
  • Bag blomkålsgratinen 1 time v. 175 grader varmluft

Noter

Blomkål kan erstattes af broccoli eller andre grøntsager
Skinken kan sagtens udelades

Blomkålsgratin er en nem og lækker gratin

Lækker blomkålsgratin med skinke

Det er nemt at lave gratin og laver du den uden skinke, er den et godt madtip en dag I vil have en helt kødfri dag på matriklen.

Synes du arbejdsprocessen lyder uoverskuelig, så kig med på billederne her. Håber de får det til at se legende let ud? 🙂

Gratin-processen i billeder:

Der var nybagt rugbrød herhjemme i dag, og det hører sig næsten til, når vi spiser blomkålsgratin. Du kan fint nøjes med bagerens det bedste, hvis du ikke orker at bage selv. Hvis du selv vil bage, kan du finde rugbrødsopskrifter til inspiration lige her.

Nybagt rugbrød kan faktisk først skæres dagen efter bagningen, medmindre man skærer nogle ordentlige skiver som her. Det er bedst at vente, men nogen gange er det ikke nemt 😀DSC_07541 stk lækker blomkålsgratin – med rigeligt mad til en familie på 4-6 personer.

Kan I ikke spise op, så er et stykke koldt blomkålsgratin også lækkert i madpakken dagen efter 🙂
Lækker blomkålsgratin med skinkeEn  nem og lækker servering. Servér gratin som en nem og billig hverdagsret eller som servering på et buffetbord.

Velbekomme til dig og god ferie til dig fortsat 🙂
Lækker blomkålsgratin med skinke


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lis Ravn

Hvad vil der ske, hvis æggeblommerne røres i opbagningen?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer