•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressingMaskeret blomkål er en ægte firser-klassiker fra det danske køkken. En ret der holder. Altid. 🙂

Retten er fin som forret eller som festligt tilbehør på en buffet.

Hvis du serverer maskeret blomkål med et stykke flute til, hjemmebagt måske?, er retten så fyldig, at den sagtens vil kunne stå alene. Man bliver rigeligt mæt og det smager SÅ godt. Man når faktisk næsten ikke engang at bemærke, at man spiser 1 kæmpe blomkål undervejs. 🙂
Retten er nem at lave, selvom der lige er nogle steps der skal klares undervejs. Allerførst skal du i god tid koge blomkålshovedet, for det skal nå at afkøle helt, før du “maskerer” det. Lidt æg skal du også koge til en start, for de skal også afkøle

Ingredienserne er få og faktisk skulle man ikke tro, at retten er så enkel og nem at lave, når den nu smager så godt. Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressingJeg springer straks til opskriften. Du får den lige her:

Maskeret blomkål med æg, rejer & dilddressing

Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressing
Maskeret blomkål med æg, rejer og dilddressing er en skøn firser-klassiker 
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Maskeret blomkål
Kategori: forretter, Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: ærter, blomkål, dilddressing, forret, rejer
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål (stort)
  • 4 æg (kogte og skåret i både)
  • 500 gram fine ærter (ca.)
  • frisk dild til pynt
  • 2-300 gram rejer

Dilddressing:

  • ½ liter creme fraiche/cheasy fraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 potte dild (frisk)
  • 1 tsk akaciehonning
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Kog blomkålet i en stor gryde. Hæld evt. bare 1 liter vand ved og lad det dampkoge (så bliver det ikke så nemt kogt ud). Stik i blomkålet undervejs, for at mærke efter om det har fået nok. Stil blomkålet til afkøling
  • Kog 4 æg og lad dem afkøle
  • Rør dressingen imens æg og blomkål afkøler:
    Rør creme fraiche med citronsaft, salt/peber, honning og finthakket dild (gem 1/3 til pynt)
    Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressing
  • Læg blomkålet på et stort fad og hæld halvdelen af dilddressingen ovenpå (gem resten som tilbehør)
    Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressing
  • Lad rejerne afdryppe og pynt med dem på toppen. Brug resten af dilden som pynt på toppen. 
    Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressing
  • I kanten af fadet fordeler du ærter og æg skåret i kvarte
  • Opbevar retten på køl til den skal serveres

Noter

Retten er perfekt at servere til forret
Retten kan forberedes dagen i forvejen, men du skal først pynte den med rejer den dag retten skal serveres. 
Servér gerne hjemmelavede flutes til
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Det er faktisk rigtigt nemt at lave maskeret blomkål og lækkert er det også.

Nogle gange er det underligt, når gode “mormor-retter” som tunmousse, kiksekage, citronfromage og maskeret blomkål går i glemmebogen, for faktisk er de fleste af os jo vilde med netop de klassiske mormor-retter?

Lad endelig gerne mormor-retterne få en revival i dit køkken. Du kunne jo starte med maskeret blomkål? 🙂 Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressingMaskeret blomkål er en firser-klassiker der holder – altid

Vi spiste retten som forret en hverdag Mikkel kom hjem på besøg. Der skulle da lige kræses lidt ekstra så, og det blev der 🙂

Vi blev faktisk så propmætte at ingen af os kunne spise hovedretten. Sådan går det tit, når vi serverer forretter der smager godt – kender du mon det? 🙂Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressingGod fornøjelse med dit maskerede blomkål. Jeg håber det vil smage dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •