Nemme fastelavnsboller med hindbærskum lavet nemt og hurtigt af butterdej. Der er hindbærsyltetøj i flødeskummet og hindbærglasur på toppen. Så lækre små cremeboller!
Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet og jeg er fan af hurtige nemme løsninger.
Nu har jeg så også prøvet at lave fastelavnsboller af en rulle færdig butterdej. De kan være klar på næsten kun et kvartér!
Butterdejs fastelavnsbollerne bliver så sprøde og lækre og har en perfekt størrelse. Tit synes jeg nemlig godt at fastelavnsboller med fløde kan blive lidt for store?
15 boller af en rulle butterdej dej gav en perfekt størrelse, synes jeg. De var samtidigt også meget billige at lave.
Sprøde lækre boller her med flødeskumscreme med hindbær. De kan også laves med Nutella flødeskum, uhm så lækre!
Butterdejen er bare en rulle fersk dej, du kan købe i alle supermarkeder. Dejen skal bare rulles ud, voila!
Hindbærskummet har jeg lavet med min svigermors hjemmelavede hindbærsyltetøj.
Er du ikke så heldig at have en sød svigermor, der kan lave syltetøj til dig? Bare rolig! Al slags købe syltetøj og marmelade kan jo selvfølgelig også sagtens bruges.
Har du hindbær i fryseren, så kan du også koge en hurtig hindbærkompot.
Jeg har også prøvet at lave nemme fastelavnsboller af croissantdej. Det var også smart!
Få tips til flere opskrifter på nemme fastelavnsboller nederst i dette indlæg. Du får også tips til andet fyld.
Nemme fastelavnsboller med hindbærskum – få opskrift her
Ingredienser
- 1 rulle butterdej frossen butterdej kan også bruges
- 1 æg sammenpisket - til pensling
Hindbærskum:
- 2½-3 dl piskefløde Cremefine kan også bruges
- 5-6 spsk hindbærsyltetøj smag til. Andet syltetøj kan bruges
Hindbærglasur:
- 4 tsk hindbærsyltetøj eller andet syltetøj. Smag til. Hindbærkompot kan også bruges
- 3-4 spsk spsk flormelis til passende konsistens
- evt. 1-2 tsk kogende vand
Sådan gør du
- Rul butterdejen ud på det bagepapir der følger med. Skær nu firkanter ud. Ca 7,5 cm x 8,5cm. Jeg fik 15 fastelavnsboller af en rulle dej. Mål gerne med linial, men størrelsen bestemmer du selv. Du kan også udstikke runde fastelavnsboller.
- Pensl firkanterne med æg og prik dem i midten med en gaffel. Klip nu papiret ud med firkanterne på, så undgår du at bundene vokser sammen. Skub bundene lidt fra hinanden.
- Bag nu pladerne ca. 7-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Hold øje med dem. De må ikke blive for mørke. Lad bundene afkøle og pil papiret på bagsiden af.
Hindbærglasur:
- Rør hindbærsyltetøj med 1 spsk flormelis af gangen, til passende konsistens. Tilsæt evt. lidt kogende vand, hvis glasuren er for fast.
Hindbærskum:
- Pisk fløden til skum og vend hindbærsyltetøjet i. Tilsæt 1 spsk af gangen og smag til, til du synes smagen er perfekt. Hæld hindbærskummet i en sprøjtepose med sprøjtetylle. Alm. plasticpose kan også bruges. Du kan bruge mere fløde end jeg.
Sådan samler du fastelavnsbollerne:
- Skær bundene midt over og læg den underste del på et serveringsfad.
- Sprøjt nu små toppe hindbærskum ud på hver bund. Sørg for at der er creme nok til alle bunde.
- Læg toppen på og fordel nu hindbærglasuren på toppen. Lidt på hver, så der er nok til alle fastelavnsboller. Er der ikke glasur nok, så lav evt. lidt ekstra.
Noter
Størrelsen på bundene bestemmer du selv. Kan også udstykkes i andre former og faconer.
Du kan lave ½ portion med hindbærskum og lave resten med andet fyld. Også lækre med f.eks. Nutellaskum, kaffeskum, kakaoskum, jordbærskum, flødecreme eller rutebilsskum.Hurtige fastelavnsboller af butterdej med hindbærskum og hindbærglasur
Skønt med sådan et glas hjemmelavet hindbærsyltetøj. Det var helt perfekt at bruge i både flødeskumsfyld og glasuren.
Er din hindbærsyltetøj lidt for fast at bruge, så kan du opløse/fortynde den med lidt kogende vand.
Du kan også koge en hurtig hindbærkompot af frosne eller friske hindbær? Få inspiration i denne opskrift på jordbærkompot.
Hindbærskummet smager du bare til, til du synes smagen er i top. Jeg tilsatte 1 spsk syltetøj af gangen til flødeskummet. Du behøver ikke ekstra sukker, da både syltetøj og glasur søder rigeligt i sig selv.
Al slags syltetøj kan bruges. Fastelavnsbollerne vil også være lækre med f.eks. brombærmarmelade, jordbærsyltetøj eller rabarberkompot?
De små cremeboller kan nydes hele året rundt. De vil være et hit på ethvert kagebord, måske til fødselsdag for både børn og voksne?
15 fastelavnsboller med hindbærskum lavet af 1 rulle butterdej og hindbærsyltetøj – genialt!
Nemme hurtige billige fastelavnsboller, du kan lave for få kroner pr. stk. Ofte kan man købe en rulle butterdej på tilbud for en ti’er. Spring du bare på og se om de er noget for dig – jeg er sikker på du bliver fan!
Uh butterdejs flødekagerne var en succes herhjemme. Så dejligt at de ikke er alt for flødetunge. Som min mand siger, når de er så små, så må man da gerne spise to, ikke? 🙂
Kan du nøjes med en lille portion, så kan disse fastelavnsboller sagtens bages i airfryer også.
Prøv også disse vandbakkelser med hindbærskum, de er også super lækre.
Få flere opskrifter på fastelavnsboller ved at klikke her eller se med nedenfor.
Her kan du se flere opskrifter på nemme fastelavnsboller:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Få tips til andet fastelavnsbollefyld:
1.
2.
3.
4.
5.
6.