Fastelavnsboller med creme, marcipan og nougat. Uhm nogle lækre fastelavnsboller du skal høre om i dag.

Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Fastelavn er mit navn, boller i min mave!

Det er højsæson for bløde lækre cremeboller til fastelavn og halløj hvor smager de bare godt, sådan en portion fastelavnsboller.

Faktisk er det ikke så svært at bage fastelavnsboller og jeg deler den lækreste opskrift med dig her.Fastelavnsboller med creme marcipan & nougatDagens fastelavnsboller med creme indeholder også fyld af marcipan og så er der brugt smeltet nougat på toppen. Uhm sikke nogle lækkerier.

Har du ikke lige nougat på lager, så kan almindeligt glasur sagtens bruges. Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Som du allerede kan se på billederne, lykkedes mit fastelavnsbolle projekt. De blev virkelig vellykkede. Jeg kan slet ikke få armene ned!

Jeg havde ellers taget mine forholdsregler og stoppet dejen i siliconeforme, for at få cremen til at blive i/på/ved bollen, men det var slet ikke nødvendigt.

De blev ikke bare gode de fastelavnsboller. De blev FANTASTISK lækre! 🙂

Uhm – jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her:Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Fastelavnsboller med creme, marcipan & nougat glasur – få opskriften her

Fastelavnsboller med kakaomarcipan og nougat
Fastelavnsboller med marcipan og nougat - nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • dl. lunkent mælk
  • 25 gram gær
  • 3 spsk. sukker
  • ¼ tsk salt
  • 1 æg
  • 75 gram smeltet smør
  • 350 gram hvedemel

Vaniljecreme

  • dl Kagecreme. Du kan bruge færdigkøbt kold vaniljecreme rørt med 1 spsk Maizenamel eller hjemmelavet bagefast vaniljecreme

Fyld af marcipanremonce:

  • 125 gram marcipan
  • 50 gram smør
  • 50 gram sukker

Nougatglasur:

  • 25-50 gram smeltet nougat. Ca. 1 tsk pr bolle kan erstattes af kakaoglasur

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt smeltet smør, salt og æg. Rør melet i lidt efter lidt, og brug kun lige så nok at dejen ikke klæber for meget itil fad/fingre. Stil dejen til hævning et lunt sted f.eks. i ovnen på 50 grader. Skal hæve til dobbelt størrelse.
  • Imens forbereder du fyldet. Lav en vaniljecreme eller pisk en op fra pulver og tilsat 1 spsk Maizena og smagt til med lidt flormelis.
  • Rør marcipanremoncen.
  • Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse. Jeg fik 16 fastelavnsboller af denne portion. Tip . Skær f.eks. firkanterne ud med en pizzaskærer
  • Læg en stor teske-fuld marcipan-masse på hver firkant og en spsk. creme.
  • Saml hjørnerne og enderne godt sammen.
  • Bollen placeres med samlingen nederst på en bageplade med bagepapir eller endnu bedre i muffins- eller siliconeforme, så fyldet med garanti ikke fylder ud.
  • Lad fastelavnsbollerne efterhæve ca. et kvarter et lunt sted eller i en 50 grader lun ovn
  • Bag fastelavnsbollerne 13-14 minutter ved 175 varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne
  • Læg lidt nougat på toppen af hver fastelavnsbolle, og lad den smelte på bollerne, imens de køler af
    Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat
  • Lad fastelavnsbollerne køle af i formene, før du skubber dem ud.
    Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

Noter

Fastelavnsbollerne er fryseegnede
Du kan bruge hjemmelavet vaniljecreme til fastelavnsbollerne- få opskriften her
Creme eller marcipan kan erstattes med syltetøj. 
Prøv og flæk fastelavnsbollerne og put flødeskum i. Uhm
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bløde de lækre boller med creme, marcipan og nougat til fastelavn

Fastelavnsboller med creme marcipan & nougatNormalt begår jeg den klassiske brøler, når jeg bager fastelavnsboller. Der er lige lidt for meget creme, hvad gør man så med det sidste? Stopper lige lidt ekstra i fastelavnsbollerne?

Det er en dum idé, siger jeg, belært af erfaringerne fra mine fastelavns-flop.

For meget creme=for fyldig bolle=bollen sprækker=cremen flyder ud=øv. Se om du kan praktisere lidt men godt? Så vil jeg bestræbe mig på det samme 🙂

Undgå at cremen løber ud i dine fastelavnsboller – fyld ikke for meget creme i og brug en bagefast vaniljecreme

Brug gerne en bagefast vaniljecreme – du kan få en god opskrift her:

Vaniljecreme - opskrift på bagefast kagecreme
Vaniljecreme - bagefast - til kringle, fastelavnsboller og cremelinser.
Se opskriften her
Vaniljecreme - bagefast - til kringle, linser og fastelavnsboller

Min datter synes det var helt forkert, hvis der ikke kom chokoladeglasur på fastelavnsbollerne. Så ville det ikke være rigtige fastelavnsboller.

Det kan der være noget om, tænkte jeg, og slog til da hun foreslog at pynte nogle af bollerne med yndlingsglasuren. Hun er skrap til det med glasur! Også til det 🙂Fastelavnsboller med creme marcipan & nougatUndgå også her den klassiske fejl at pynte med for meget glasur, for lige at få brugt den portion der nu er lavet.

Lidt ærgerligt hvis det siler ned over bollen. Min datter har helt styr på det med glasuren, selvom det pinte hende ikke at få brugt den sidste rest. 
Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat

4 i familien. 4 fastelavnsboller med nougat. 4 med chokoladeglasur. Nøj manner hvor blev vi mætte og hvor var de lækre de fastelavnsboller!

Fastelavnsbollerne var meget søde. Man kunne godt have undladt den søde glasur, når nu bollerne havde så sød en kerne.

Man kunne også have halveret dem og fyldt dem med flødeskum, lidt ligesom de svenske semlor? Man kunne have fyldt syltetøj i, istedet for marcipan?

Det vil jeg bestemt prøve! Har fået blod på fastelavns-bolle-tanden, når nu jeg har fundet ud af, at jeg kan! Alle de muligheder der nu åbner sig! 🙂Fastelavnsboller med creme marcipan & nougatBrug gerne siliconeforme, selvom cremen ikke løber ud. Bollerne får en fin afrundet form.

Sikke en lækkerbisken. Følger du strømmen og skal du også bage fastelavnsboller i disse dage, kan jeg anbefale denne opskrift.

På nogetiovnen.dk kan du finde mange andre gode opskrifter på fastelavnsboller – du kan tjekke dem alle ud her

Få flere lækre opskrifter på fastelavnsboller her:

1.

Fastelavnsboller uden gær - nem opskrift
Nemme fastelavnsboller med creme og glasur - bagt nemt uden gær
Se opskriften her
Fastelavnsboller med creme og glasur - nemme og uden gær

2.

Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
Fastelavnsboller med vaniljecreme - bløde og lækre
Se opskriften her

3.

Fastelavnsboller med marcipan og nougat
Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat
Se opskriften her
Fastelavnsboller - de bedste opskrifter

4.

Nemme fastelavnsboller med remonce opskrift
Hurtige fastelavnsboller med marcipanremonce, syltetøj og chokolade
Se opskriften her
Nemme fastelavnsboller med remonce opskrift

5.

Fastelavnsboller med creme marcipan & nougat
Fastelavnsboller med marcipan og nougat - nemme at lave
Se opskriften her
Fastelavnsboller med kakaomarcipan og nougat

6.

Fastelavnsbolle vandbakkelser med fyld
Nemme fastelavnsboller af vandbakkelsesdej
Se opskriften her
Fastelavnsbolle vandbakkelser med fyld

7.

Vandbakkelser med creme - nem opskrift
Lækre vandbakkelser med flødecreme - gode som fastelavnsboller
Se opskriften her
Vandbakkelser med creme - nem opskrift

8.

Vandbakkelser med kakao og kaffe flødeskum
Lækre kakao vandbakkelser med kakao, kaffe flødeskum og mokkaglasur
Se opskriften her
Vandbakkelser med kaffe flødeskum og glasur

9.

Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift
Lækre vandbakkelser lavet som walesboller med bærskum
Se opskriften her
Vandbakkelser - walesboller med fyld opskrift

10.

Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller
Lækre svenske semlor fastelavnsboller med marcipancreme og flødeskum
Se opskriften her
Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller