•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fastelavnsboller med marcipan & nougatglasur

Fastelavn er mit navn, boller i min mave!

Det er højsæson for bløde lækre cremeboller til fastelavn og halløj hvor smager de bare godt, sådan en portion fastelavnsboller.

Faktisk er det ikke så svært at bage fastelavnsboller og jeg deler den lækreste opskrift med dig her.

Dagens fastelavnsboller er fyldt med kakaomarcipan, men kan du ikke lige opdrive denne variant, så brug bare almindeligt marcipan. På toppen har jeg brugt smeltet nougat og det var bare et hit, kan jeg godt sige dig. Har du ikke lige nougat på lager, så kan almindeligt glasur sagtens bruges. DSC_1811

Fastelavnsboller med kakaomarcipan og nougatSom du allerede kan se på billederne lykkedes mit fastelavnsbolle-projekt. De blev virkelig vellykkede. Jeg kan slet ikke få armene ned!

Jeg havde ellers taget mine forholdsregler og stoppet dejen i siliconeforme, for at få cremen til at blive i/på/ved bollen, men det var slet ikke nødvendigt. De blev ikke bare gode de fastelavnsboller. De blev FANTASTISK lækre! 🙂 DSC_1802

Fastelavnsboller med creme, marcipan & nougatglasur

Fastelavnsboller med kakaomarcipan og nougat
Fastelavnsboller med marcipan og nougat - nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Fastelavnsboller
Kategori: Brød og kager
Keyword: fastelavnsboller, marcipan, nougat
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • dl. lunkent mælk
  • 25 gram gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 æg
  • 75 gram smeltet smør
  • 350 gram hvedemel

Fyld af kagecreme

  • dl Kagecreme. Du kan bruge færdigkøbt kold vaniljecreme rørt med 1 spsk Maizenamel eller hjemmelavet vaniljecreme

Marcipanfyld

  • 125 gram marcipan
  • 50 gram smør
  • 50 gram sukker

Nougatglasur:

  • 25-50 gram smeltet nougat. Ca. 1 tsk pr bolle kan erstattes af kakaoglasur

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt smeltet smør, salt og æg. Rør melet i lidt efter lidt. Dejen skal være blød uden at hænge for meget i fingrene. Så lidt mel som muligt, jo blødere bliver fastelavnsbollerne. Efter æltning stilles dejen til hævning i ovnen på 50 grader. Skal hæve til dobbelt størrelse.
  • Imens forbereder du fyldet. Vaniljecremen blev pisket og rørt op med 1 spsk Maizena og smagt til med lidt flormelis.
  • Marcipanen blev rørt op med smør og sukker til en fast masse.
  • Efter hævning blev dejen rullet ud i 2-3 mm tykkelse. Jeg fik 16 fastelavnsboller af denne portion. Tip . Skær firkanterne med en pizzaskærer. En kniv trækker for meget i dejen.
  • Læg en stor teske-fuld marcipan-masse på hver firkant og en spsk. creme.
  • Hjørnerne og enderne samles og trykkes godt sammen.
  • Bollen placeres med samlingen nederst på en bageplade med bagepapir eller endnu bedre i muffins- eller siliconeforme, så fyldet med garanti ikke fylder ud.
  • Fastelavnsbollerne efterhæver i den 50 grader lune ovn i et kvarter.
  • Fastelavnsbollerne bager 13-14 minutter ved 175 varmluft.
  • Lad fastelavnsbollerne køle af i formene, før du skubber dem ud.
  • I fryseren fandt jeg lidt nougat. Jeg lagde en teske smeltet nougat på hver fastelavnsbolle

Noter

Fastelavnsbollerne er fryseegnede
Du kan bruge hjemmelavet vaniljecreme til fastelavnsbollerne- få opskriften her
Creme eller marcipan kan erstattes med syltetøj. 
Prøv og flæk fastelavnsbollerne og put flødeskum i. Uhm
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bløde lækre fastelavnsboller med creme, marcipan og nougat

DSC_1809Normalt begår jeg den klassiske brøler, når jeg bager fastelavnsboller. Der er lige lidt for meget creme, hvad gør man så med det sidste? Stopper lige lidt ekstra i fastelavnsbollerne?

Det er en dum idé, siger jeg, belært af erfaringerne fra mine fastelavns-flop. For meget creme=for fyldig bolle=bollen sprækker=cremen flyder ud=øv. Se om du kan praktisere lidt men godt? Så vil jeg bestræbe mig på det samme 🙂

Min datter synes det var helt forkert, hvis der ikke kom chokoladeglasur på fastelavnsbollerne. Så ville det ikke være rigtige fastelavnsboller. Det kan der være noget om, tænkte jeg, og slog til da hun foreslog at pynte nogen af bollerne med yndlingsglasuren. Hun er skrap til det med glasur! Også til det 🙂DSC_1812Undgå også her den klassiske fejl at pynte med for meget glasur, for lige at få brugt den portion der nu er lavet. Lidt ærgerligt hvis det siler ned over bollen. Min datter har helt styr på det med glasuren, selvom det pinte hende ikke at få brugt den sidste rest. 
DSC_1817 4 i familien. 4 fastelavnsboller med nougat. 4 med chokoladeglasur. Nøj manner hvor blev vi mætte og hvor var de lækre de fastelavnsboller!

Fastelavnsbollerne var meget søde. Man kunne godt have undladt den søde glasur, når nu bollerne havde så sød en kerne. Man kunne også have halveret dem og fyldt dem med flødeskum? Man kunne have fyldt syltetøj i, istedet for marcipan?

Det vil jeg bestemt prøve! Har fået blod på fastelavns-bolle-tanden, når nu jeg har fundet ud af, at jeg kan! Alle de muligheder der nu åbner sig! 🙂DSC_1822Brug gerne siliconeforme, selvom cremen ikke løber ud. Bollerne får en fin afrundet form.

Sikke en lækkerbisken. Følger du strømmen og skal du også bage fastelavnsboller i disse dage, kan jeg anbefale denne opskrift.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •