Klassens time kage. Her får du en god nem opskrift på en luksus chokoladekage bagt som stor bradepandekage.
Det er så nemt at bage kager i ovnens store bradepande. De store kager kan fragtes med til arrangementer og der bliver kage til mange.
Jeg vil tro at denne chokoladekage rækker til 40 personer, men den smager så godt, at mange nok vil tage 2 stykker. 🙂
Denne klassens time kage er en dejlig svampet chokoladekage, der er meget nem at lave.
Kagedejen kan du røre sammen på få minutter og du skal bruge få ingredienser. En nem chokoladekage uden æg.
Måske du kender den populære meget nemme tykmælkskage? Tykmælkskagen er også kendt som kanelkage.
Denne klassens time kage er en luksus version af tykmælkskagen i en chokolade version.
Det er denne opskrift på fedtfattig chokoladekage jeg har “peppet” op med smør og chokolade. En luksus chokoladekage der selvfølgelig sagtens kan bages uden chokolade også.
Chokoladekagen har jeg bagt flere gange, både som kollegakage, til børnefødselsdag og familiearrangementer. En sikker vinder og en god gammel klassiker.
Kager med surmælksprodukter bliver ekstra svampede, saftige og er friske i dagevis. På 5. dagen er den stadig som nybagt.
Du kan bruge både kærnemælk/ tykmælk el. lign. Denne gang brugte jeg koldskål. Bare brug hvad du har. Frugtyoghurt, kærnemælk?
Få flere opskrifter på nemme bradepandekager nederst i dette indlæg.
Klassens time kage – chokoladekage som stor bradepandekage – få opskrift her
Ingredienser
Dej:
- 1 liter ylette/tykmælk/ymer/kærnemælk ell. lign. jeg brugte en liter koldskål
- 500 gram sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 660 gram hvedemel
- 50 gram kakaopulver
- 1 spsk natron
- 50-200 gram chokolade jeg brugte hvid chokolade. Chokolade kan udelades.
- 100 gram smeltet smør kan udelades, hvis du ønsker en mere fedtfattig kage. Kan erstattes med 1 dl olie
- 2 revne æbler kan udelades, men tilfører sødme og giver en endnu saftigere kage.
Kaffeglasur med smør - kan også laves med vand eller kakaomælk
- 300 gram flormelis
- 2 spsk. kakao
- 2 tsk. vanilje
- 5 spsk. stærk kaffe kan erstattes med vand, kakaomælk eller f.eks. appelsinjuice. Glasuren smager ikke af kaffe.
- 100 gram smeltet smør kan sagtens udelades
- krymmel kokos el. revet hvid chokolade kan også bruges
Sådan gør du
Klassens time kage:
- Bland sukker og vanillesukker med surmælksproduktet. Jeg brugte koldskål, men kærnemælk, yoghurt eller tykmælk kan også bruges
- Bland mel, kakao og natron og tilsæt og sigt det i dejen. Vend dejen med en dejskraber. Tilsæt smeltet smør og revet æble, men begge dele kan også udelades.
- Hak chokoladen og tilsæt. Chokolade kan også udelades, hvis du vil lave en billigere kage. Jeg brugte en rest hvid chokolade, men al chokolade kan bruges
- Hæld dejen i en smurt bradepande (brug ovnens store dybe, ca. 37x45 cm).
- Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til den er gennembagt. Tjek den undervejs. En tykmælkskage bliver lidt svampet i konsistensen. Afkøl
Kaffeglasur
- Alle ingredienser blandes sammen og lunes evt. 1 minut i mikrobølgeovnen, afhængigt af om du bruger kold eller varm kaffe. Glasuren skal være blød og nem at trække på. Drys straks krymmel på, før glasuren stivner
- Lad glasuren stivne, før du skærer stykker af kagen. Opbevares tildækket på køkkenbordet, hvis du udelader smør i glasuren, ellers skal den på køl for at forlænge holdbarheden.. Kan holde sig frisk, svampet og saftig i mange dage.
Noter
Kaffen i glasuren kan ikke smages. Smør kan udelades både i kage og glasur.
En nem stor bradepandekage alle kan lide. Prøv tykmælkskagen som luksus chokoladekage
Det blev en lækker svampet chokoladekage med krymmel. Den er også god med kokos eller revet hvid chokolade på toppen?
Skal dine børn have kage med i skole, er denne et godt valg. Klassens time kagen er så nem, at børn sagtens kan bage den selv.
Skal I have børnehaven hjem til fødselsdag, er det også en oplagt kage at bage. ALLE børn (og voksne) vil elske denne kage.
Kan man udelade kaffe i glasuren?
Kaffeglasuren er prikken over i’et synes jeg. En skøn glasur, der faktisk slet ikke smager af kaffe. Børn vil også elske den. Kaffe kan dog sagtens erstattes med f.eks. vand/kakaomælk/appelsinjuice?
Kagen er oplagt at fryse, ja faktisk gør det den bare endnu mere svampet og lækker.
Dejligt altid at have kage i fryseren, hvis der skulle komme uventede gæster forbi. Måske I også en dag bliver akut lækkersultne derhjemme? Det kan jo ske 🙂
Man skulle ikke tro, når man smager kagen, at den er så enkel og hurtig at lave. Kæmpe succes!
Kan man bage kagen i en fedtfattig version?
Ja du kan sagtens reducere fedtstoffet eller helt udelade smør i både dej og glasur.
Surmælksprodukter tilfører fugt og saftighed til brød og kager, så kagen er også fin uden smør. Revet æble er også et godt trick.
Prøv også denne appelsinkage i bradepande lavet med appelsinyoghurt.
Tykmælkskagen kan du også lave i en version med rabarber – få opskrift her.
Måske du også har lovet at tage kage med i skole, på job, til vejfest eller sommerudflugt? Så prøv en stor bradepandekage som denne.
Få flere gode nemme opskrifter på bradepandekager her.
Prøv også disse bradepandekage opskrifter:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej syntes dejen var lidt tyk og tung???
Jeg har før bagt kagen med æble. Men denne gang havde jeg kun en moden appelsin. Så tilsatte saften heraf. Det var ikke så tosset.
Rigtig god opskrift.
Hejsa,
Jeg tænkte at bruge din opskrift til en af de populære bogstavskager, men jeg vil gerne lave den i forvejen og fryse den ned. Hvor høj bliver kagen ca i en 40×40 form? Og hvor mange vil du vurdere der ca er til i en bradepande?
Hej
Hvis jeg bruger to springforme (a 26cm) i stedet for bradepanden, hvor lang tid skal kagerne så være i ovnen? Og skal jeg mon lave halv portion så?
Hej Gitte
Vil forsøge mig med denne lækre kage til mindstebarnets børnehave i morgen – men kan jeg godt bruge kærnemælk istedet? Har en liter der trænger til at blive brugt?
Hej Gitte.
Prøv at blødgøre 2 glas peanutbutter og læg det i et lag mellem den almindelig dej. MUMS!
Du skal dog være opmærksom på hvor meget det fylder. Jeg kan så ikke længere have det hele i en stor bradepande, men det vist mest et luksusproblem.
Det er max-godkendt af mine unger og fodbolddrenge.
De bedste bagehilsner
Maja
Hej igen.
Tak – du er jo også stor inspiration for mig. Det hele startede med at jeg skulle bage en marmorkage – fandt din og siden har jeg været storforbruger af din blog 🙂
Jeg tror at det bliver en superkage den du er ved at brygge sammen. Jeg glæder mig til at prøve opskriften når den kommer.
Jeg smutter til fodboldstævne lige om – jeg er sikker på at chokoladekagen gør lykke lige som din banankage gjorde sidst.
Rigtig god søndag
Mange hilsner
Maja
Hej Gitte.
Har netop bagt kagen for anden gang – begge gange med chokoladestykker i dejen – mums!!! Nå, men jeg ændrer jo på alting, så denne gang har jeg taget et glas amarena-kirsebær og har halveret dem alle. Kirsebærerne vendes i dejen til sidst – de går nemt i stykker. Lidt af lagen kan med fordel bruges i glasuren. Det er godt!! Jeg har begge gange lagt hvide chokoladeknapper på den varme kage og kommet glasuren på. Derefter er det muligt, at marmorere glasuren. Det ligner ikke mozarella.
Fortsat god aften.
//Maja
Hej Gitte.
Har leg taget kagen ud af ovnen og venter spændt på at smage.
Jeg delte dejen op i 3 aluforme, men er faktisk lidt nervøs for resultatet. Ser ud som om den måske er faldet lidt sammen efter den er kommet ud af ovnen.
Prøvede med chokolade med orangesmag og har frysetørret hindbær på lager.
Tina
Hej Gitte. Tak for en fabelagtig opskrift. Har prøvet den tidligere variant et par gange nu. Stort hit. Nem og super lækker. Den eneste chokoladekage jeg selv kan lide. Et fif: ikke så miljørigtigt, men praktisk at bruge to store alu bradepander i stedet til dejen (drypbakker). Gør det nemmere at medbringe to kager til en fest i børnehave, skole, arbejde eller lignende og man skal ikke huske at have sin bradepande med hjem igen 🙂
Det ser lækkert ud. Hvor stor er din bradepande?