Luksus svampet chokoladekage med hvid chokoladepynt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7037Forleden var jeg inviteret til personalesommerfest på mit bibliotek i bogbussens garage. Sikke en festaften, med rundbold,  aftensol, kæmpe grillpølser, sang, og latter så brillerne duggede. Sikke en skøn aften.

Jeg slæbte en kæmpe kollegakage med under armen og bradepandekagen blev næsten spist.

Det blev en lækker luksus svampet chokoladekage med hvid chokoladepynt, en videreudvikling og luksusversion af denne nemme chokoladekage uden æg .

Skal der være fest, så lad der være fest; i dagens anledning blev kagen peppet op med 200 gram chokolade, efter tip fra en kollega,  og 100 gram revet hvid chokolade på toppen.

DSC_7036

Det er en kage der er MEGET nem både at røre sammen og købe ind til. Skal dine børn have en klassens-time kage med i skole, er denne kage så nem, at du sagtens kan sende dem i køkkenet selv. Skal I have børnehaven hjem til fødselsdag, er det også en oplagt kagekandidat. ALLE børn (og voksne) vil elske denne kage.

Opskrift på svampet chokoladekage med hvid chokoladepynt (fryseegnet):

Du skal bruge: 

1 liter ylette/tykmælk/ymer ell. lign (surmælksprodukter giver fugt til brød og kager).

2 revne æbler

6 dl. sukker

1 spsk. vanillesukker

11 dl. hvedemel

1 dl. kakaopulver

1 spsk natron

100 gram smeltet smør.

200 gram chokolade, f.eks. marabou.

DSC_7011Kaffeglasur:

5 dl. flormelis

2 spsk. kakao

2 tsk. vanille

5 spsk. kaffe (kan erstattes med vand, hvis du ikke kan lide kaffe)

100 gram smeltet smør

DSC_7044Sådan gør du:

  • Bland sukker og vanillesukker med surmælksproduktet
  • Bland mel, kakao og natron og tilsæt. Si det evt. i (hvis du gider). Pisk med elpisker.
  • Tilsæt smeltet smør og revet æble.
  • Hak den mørke chokolade groft og tilsæt.
  • Hæld dejen i en smurt bradepande (brug ovnens store dybe, ca. 40×40 cm).
  • Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft) og bag 30-35 minutter

DSC_6998DSC_7001DSC_7006
DSC_7013DSC_7015DSC_7019

DSC_7032

Imens kagen afkøler laves glasuren. Alle ingredienser blandes sammen og lunes evt. 1 minut i mikrobølgeovnen, afhængigt af om du bruger kold eller varm kaffe. Glasuren skal være blød og nem at trække på.

DSC_7033DSC_7034

  • Riv evt. en plade lækker hvid chokolade på toppen, så bliver kagen lidt festligere at se på. Du kan også drysse med frysetørret hindbær (siger den pålidelige kollega) 🙂

DSC_7039Jeg havde fuld gang i kagepyntningen, da min søn kom forbi og forundret udbrød: “Mor, hvorfor putter du ost ovenpå kagen??”

Vi brød begge sammen af grin, for hov, ja den bløde hvide chokolade lignede jo forbløffende meget revet ost af mozzarellatypen?

Ej altså, shit! Og så lige når kagen skulle slæbes med til fest? Typisk! Nå, men så var der jo bare endnu mere at grine af 😀

En kollega foreslog at jeg puttede den hvide chokolade i køleskabet, før rivning, men den tanke fik jeg slet ikke. Prøv du at gøre det, hvis du altså vil undgå mit “mozzarella-look” . Tror da vist lige jeg overvejer det næste gang jeg skal bage denne kage 😉

DSC_7035Kagen blev superlækker, den grofthakkede chokolade gjorde den endnu mere svampet og velsmagende. Man skulle ikke tro, når man smager kagen, at det er sådan en der kan røres sammen på 10 minutter?

Skal du snart have mange gæster, festivitas, fødselsdagsbord, eller har du bare lovet at tage kage med til sommerudflugt, klassearrangement eller personalefest, så kan denne kage anbefales. Spiser I ikke hele kagen på én gang, kan den fryses med glasur og hele molevitten. Den bliver faktisk endnu bedre af at være i fryseren, siger den stadigt pålidelige kollega-kilde 😉

Nem, svampet og lækker kage som du kan score nemme points med. Kaffeglasuren sætter lige prikken over i’et, hvis man altså kan lide kaffe.

God fornøjelse med luksus chokoladekagen med ahem…. mozzarellatopping 😉
DSC_7037

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

19
Skriv en kommentar

9 Kommentar tråde
10 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
8 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Bianca

Hejsa,
Jeg tænkte at bruge din opskrift til en af de populære bogstavskager, men jeg vil gerne lave den i forvejen og fryse den ned. Hvor høj bliver kagen ca i en 40×40 form? Og hvor mange vil du vurdere der ca er til i en bradepande?

Rikke

Hej
Hvis jeg bruger to springforme (a 26cm) i stedet for bradepanden, hvor lang tid skal kagerne så være i ovnen? Og skal jeg mon lave halv portion så?

Maja

Hej Gitte
Vil forsøge mig med denne lækre kage til mindstebarnets børnehave i morgen – men kan jeg godt bruge kærnemælk istedet? Har en liter der trænger til at blive brugt?

Maja

Hej Gitte.
Prøv at blødgøre 2 glas peanutbutter og læg det i et lag mellem den almindelig dej. MUMS!
Du skal dog være opmærksom på hvor meget det fylder. Jeg kan så ikke længere have det hele i en stor bradepande, men det vist mest et luksusproblem.
Det er max-godkendt af mine unger og fodbolddrenge.
De bedste bagehilsner
Maja

Maja Emcken Bengtsson

Hej igen.
Tak – du er jo også stor inspiration for mig. Det hele startede med at jeg skulle bage en marmorkage – fandt din og siden har jeg været storforbruger af din blog 🙂
Jeg tror at det bliver en superkage den du er ved at brygge sammen. Jeg glæder mig til at prøve opskriften når den kommer.
Jeg smutter til fodboldstævne lige om – jeg er sikker på at chokoladekagen gør lykke lige som din banankage gjorde sidst.
Rigtig god søndag
Mange hilsner
Maja

Maja Emcken Bengtsson

Hej Gitte.
Har netop bagt kagen for anden gang – begge gange med chokoladestykker i dejen – mums!!! Nå, men jeg ændrer jo på alting, så denne gang har jeg taget et glas amarena-kirsebær og har halveret dem alle. Kirsebærerne vendes i dejen til sidst – de går nemt i stykker. Lidt af lagen kan med fordel bruges i glasuren. Det er godt!! Jeg har begge gange lagt hvide chokoladeknapper på den varme kage og kommet glasuren på. Derefter er det muligt, at marmorere glasuren. Det ligner ikke mozarella.
Fortsat god aften.
//Maja

Tina

Hej Gitte.
Har leg taget kagen ud af ovnen og venter spændt på at smage.
Jeg delte dejen op i 3 aluforme, men er faktisk lidt nervøs for resultatet. Ser ud som om den måske er faldet lidt sammen efter den er kommet ud af ovnen.
Prøvede med chokolade med orangesmag og har frysetørret hindbær på lager.
Tina

Anja

Hej Gitte. Tak for en fabelagtig opskrift. Har prøvet den tidligere variant et par gange nu. Stort hit. Nem og super lækker. Den eneste chokoladekage jeg selv kan lide. Et fif: ikke så miljørigtigt, men praktisk at bruge to store alu bradepander i stedet til dejen (drypbakker). Gør det nemmere at medbringe to kager til en fest i børnehave, skole, arbejde eller lignende og man skal ikke huske at have sin bradepande med hjem igen 🙂

Anette

Det ser lækkert ud. Hvor stor er din bradepande?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer