Aubergine i ovn. I dag får du en nem opskrift på lækker bagt aubergine. Lækkert grøntsagstilbehør, der smager så godt, at du næsten helt glemmer at det er grøntsager du spiser.
Aubergine tilberedt i ovn eller på grill smager så godt som en snack. Hvis du ikke har prøvet grillet eller ovnbagt aubergine før, så skynd dig at springe på.
Ovnbagt aubergine smager godt som tilbehør til mange retter, også som grilltilbehør.
Har du grillen i gang, er det også nemt at lægge skiver på grillen. Du skal bare være vaks og vende dem efter kort tid.
Aubergine hører det sydlandske køkken til og de passer også godt til tunge kødretter som lasagne og moussaka eller om sommeren til grill.
Du kan bruge dem i stedet for lasagneplader f.eks.?
Bagt aubergine nyder vi tit som tilbehør, hjemme hos os.
Her i huset er 1 aubergine slet ikke nok, til vores familie på 4. Skiverne smager godt og smelter næsten på tungen.
Prøv også de lækre stegte auberginer med rasp? Uhm paneret aubergine er altså også et kæmpe hit. Få inspiration til flere opskrifter med aubergine nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Aubergine i ovn – få en nem opskrift på bagt aubergine her

Ingredienser
- 2 aubergine skåret i 1 cm skiver
- olie til pensling på begge sider raps- solsikke og jomfruolivenolie kan bruges
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Skær auberginen i ½-1 cm skiver og pensl dem godt med olie på begge sider. Drys med salt/hvidløgspeber

- Læg aubergineskiver på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem ca. 10-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), afhængigt af tykkelse. Tilbereder du dem på grill, skal de kun grilles få minutter på hver side

- Aubergineskiverne er færdige, når der er møre, gyldne og sprøde. Hold øje med dem.

Noter

Auberginer i ovn – uhm ovnbagt aubergine er altså bare nemt og lækkert tilbehør

Det er super nemt at tilberede retten: Du skal såmænd bare skære aubergine i skiver, pensle med olie og drysse med salt/peber.
Hjemme hos os bliver fadet med auberginer lynhurtigt tømt.
Sådan går det hver gang jeg serverer grillet aubergine, hvad enten retten er tilberedt i ovnen eller på grillen. Det må da vist siges, at være en god anbefaling.

Skiverne smager bedst lige efter tilberedningen. Vi har aldrig oplevet at der er rester. En to vupti er de væk.
God fornøjelse med de bagte aubergine. Jeg er sikker på at de også bliver en succes hjemme hos dig
Bagt aubergine smager skønt, men så skulle du prøve at stege dem med rasp. Den opskrift er bestemt også et besøg værd 🙂
Skal du kun bruge en lille portion, kan de også laves i airfryer.
Rigtig god fornøjelse med auberginerne til dig.
Få flere gode opskrifter med aubergine her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.






