Pæretærte med chokolade og marcipan

DSC_4071Så er jeg tilbage igen efter nogle dages pause. Der har været konfirmation på matriklen. St. Bededag var huset fyldt til randen med liv og glade dage, gæster, mad, kage, vin, grin, sange og taler. Vi har fejret sønnens konfirmation, en forrygende dag, men også, ja lad os bare indrømme det, en krævende dag både før, under og efter med megen aktivitet, forberedelser og  anstrengelser.

Vi holdt festen hjemme, kun 22 gæster. Maden blev leveret udefra men det store kagebord arrangerede vi selv. Sønnen havde bestilt østjysk kaffebord, i hans optik i stil med det sønderjyske. Der er pænt mange kager på sådan et bord! Vi serverede 4 kager, temmelig mange, når man tænker på at der også var islagkage på menuen 🙂DSC_4047Sønnike havde (selvfølgelig) derudover  bestilt old-school-klassiker-retter : tarteletter til forret, 3 slags stege. Ingen dikkedarer. Flødekartofler med masser af fløde. Ingen kompromisser her. Lutter tilfredshed fra konfirmandens side, også hvad menuen angår.

Vi brugte anledningen til at få rengjort huset grundigt før og efter. Stuen skal altid ryddes, når vi er så mange samlet, så det har kostet en del kræfter. Bloggen har måttet hvile og det har passet mig fint med et par dages pause. Hviledagene efter konfirmationen er blevet brugt på terrassen og vi har nydt kage- og madrester til overs fra festen. Faktisk har jeg ikke lavet mad siden i torsdags. Fedt at slippe bare engang imellem.DSC_4056Det er bestemt en fordel ved at holde festen i hjemmet hvad madrester angår. De ryger jo direkte i eget køleskab, den går jo ikke hvis man holder festen på kro? Fin fin taktik ikke? Hvis man altså har plads til alle gæsterne.

For vores søn var det vigtigt at holde festen hjemme, og det satte jo sine begrænsninger på hvor mange vi kunne invitere. Men det er vigtigt at festen bliver på konfirmandens præmisser, synes vi, selvom det betød at vi ikke kunne få alle de gæster med vi gerne have.Billedresultat for chokoladekage ballade bagenørdenDer har rigeligt med madrester efter festen og heldigvis også rigeligt med kagerester. Min datter bagte sine allerbedste kransekager,  men jeg bagte 2 chokoladekager á la Anne au Chocolat’s chokoladeballekager og 1 pæretærte med marcipan og chokolade. Pæretærten blev spist til sidste krumme, men der var næsten 1 chokoladekage tilbage, og en skål creme fraiche. Den har familien hygget sig med resten af weekenden. Guf.

En af de kommende dage vil jeg skrive om chokoladekagen. Islagkagen var færdigkøbt (den kunne jeg ikke have lavet smukkere selv). Kransekagen kan du finde inspiration til her men i dag skal du høre om pæretærten, til lejligheden fyldt med lutter gode sager : chokolade og marcipan.DSC_4069

Pæretærte med chokolade og marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 6 -8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram smør RIGTIGT smør
  • 300 gram mel
  • dl. sukker
  • ½ tsk. ingefær
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 æg.
  • 2 spsk vand
  • 1 dåse pærer eller friske
  • 150 gram marcipan kan udelades
  • 150 chokolade kan udelades
  • Drys : Mandelflager og perlesukker.
  • Tilbehør: Vaniljeis flødeskum eller vaniljecreme

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser og rør sammen med smør skåret i tern. Brug allerhelst en køkkenmaskine (men du kan også bruge fingrene).
  • Saml dejen med æg og vand.
  • Del dejen i to.
  • Smør et tærtefad og pres dejen godt ud i fadet med fingrene. Tag små stykker dej og glat ud. Du kan også bruge kagerulle.
  • Hak chokolade og marcipan og fordel det på tærtebunden.
  • Fordel pærerne på tærtebunden.
  • Resten af dejen rulles/trilles og lægges på som låg.
  • Pensl sammenføjningerne med vand og drys med perlesukker.
  • Kagen sættes nu i ovnen i 15 minutter i første omgang. Efter 15 minutter drysses med mandelflager.
  • Kagen bager de sidste 15 minutter med mandelflager på toppen. Tjek kagen til sidst, måske din kage skal have lidt længere tid?
  • Kagen er færdig når den er gylden og sprød.
  • Nydes lun med vaniljeis eller flødeskum

DSC_4038Pærerne fordeles på tærtebunden. Det var tæt på at der var plads til to dåser pærer her? Øv også, havde ikke lige en ekstra dåse på lager, og havde bestemt ikke tid til panik-indkøbstur. DSC_4046
DSC_4055Kagen er færdig når den er gylden og sprød. 
DSC_4070Velbekomme og velkommen til en himmelsk kage og en himmelsk duft der har bredt sig i huset.

Smørbagt frugttærte og marcipan. Så bliver det ikke meget bedre.Kagen nydes med en kugle vanilleis, flødeskum eller creme fraiche.

En pæretærte der vil være en vinderkage på et festbord, så tøv ikke.

Måske der også snart er en festlig anledning til kagebag i dit hjem? 🙂

Mere inspiration

16
Skriv en kommentar

7 Kommentar tråde
9 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Birgitte

Jeg har lige nu tærten i ovnen. Men dejen kan hverken rulles eller smørres ud så klistret er den. Er 2 æg korrekt ? Spændt på om den bliver til noget
Hilsen Birgitte

Charlotte

Hej. Tror du at tærten ville kunne laves dagen før og stilles i køleskabet indtil den skal bages dagen efter??

Sanne

Ja dobbelt portion til bradepande 🙂 elsker at prøve nye opskrifter, så gemmer kun de sider med de gode på 🙂

Sanne

Hej Gitte. Prøvede på 180 grader varmluft og det gik super godt, jeg havde glemt at købe mandelflager, men jeg har kun et stykke med hjem fra en hel bradepande, så den gik lige ind hos ridekammeraterne, endda så meget at jeg blev bedt om at tage den med igen, så stor succes. Tak for en god opskrift, jeg tillader mig ar skrive den i mit lille hæfte 🙂
Hilsner Sanne

Sanne

Ser lækker ud, hvad skal ovnen stå på ?

Susann Romy

Pære, chokolade, marcipan – ja, ja, ja!!!!
Kagen ser super lækker ud, tak fordi du deler opskriften med os!
Og hvor vil jeg gerne have været til det kagebord 🙂 MUMS!

A+K =

Hvor ser det ud til at have været et lækkert kagebord – pæretærte er skønt!

– Anne

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer