•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rabarberkage i bradepande uden æg & smørDet er sommer og der er stadigvæk rabarber i haven. Herligt at rabarbersæsonen er så lang – heldige os 🙂

I dag skal du høre om en dejlig rabarberkage som er lavet helt uden æg og smør – en nem og lækker fedtfattig rabarberkage i bradepande, som kan mætte mange lækkersultne munde.

Hvordan kan man lave en kage helt uden æg og smør?

Ja det er næsten som et magisk trylleri. Det er yoghurt der er tricket.:-)Rabarberkage i bradepande uden æg & smør

Faktisk er denne kage en videreudvikling af den populære tykmælkskage/kanelkage, som du efterhånden kan finde i mange varianter på bloggen

Ideen til kagen udsprang fordi jeg lige havde en liter jordbær/rabarberyoghurt på lager og det var da bare det helt perfekte udgangspunkt for dagens rabarberkage. Du kan sagtens også bruge yoghurt med anden frugtsmag eller bare tykmælk/A38 ell. lign.Rabarberkage i bradepande uden æg & smørDet er rimeligt vildt at sådan en god rabarberkage kan bages helt uden fedtstof og alligevel blive svampet, saftig og lækker. At kagen så smager ekstra godt hvis du serverer du serverer den med flødeskum eller vaniljeis til er en anden sag. 🙂Rabarberkage i bradepande uden æg & smørDen vakse læser vil bemærke at der er brugt rimeligt meget sukker i kagen og det er der, men der må noget sødestof til, da der er brugt 1 kg rabarber i kagen.

Har du mange rabarber i haven, er denne kage derfor oplagt at bage. Rabarberkage i bradepande uden æg & smørDu kan godt prøve at nedjustere sukkermængden, hvis du synes, men det kommer meget an på hvor syrlige dine rabarber er.

Kagen kan også sagtens laves med anden frugt, f.eks. æbler eller pærer?Rabarberkage i bradepande uden æg & smør

Eksperimentér gerne med opskriften. Den er rigtig nem og du får den lige her:Rabarberkage i bradepande uden æg & smør

Rabarberkage i bradepande uden æg & smør

Rabarberkage i bradepande uden æg & smør
En nem og fedtfattig rabarberkage i bradepande
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Rabarberkage i bradepande uden æg og smør
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: bradepandekage, fedtfattig rabarberkage, rabarberkage, tykmælkskage
Portioner: 30 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg rabarber i små stykker. Kan erstattes af anden frugt/andre bær
  • 1 liter jordbær-rabarberyoghurt anden frugtyoghurt kan bruges og tykmælk/ylette/A38 også
  • 8 dl sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 12 dl hvedemel
  • 5 tsk natron
  • Topping: Sukker og evt. grofthakkede mandler
  • evt. marcipantern

Sådan gør du

  • Vask og rens rabarberne. Skær den øverste del af men kun de nederste få brune millimeter (den nederste del af rabarberstokken er den sødeste
    Rabarberkage i bradepande uden æg & smør
  • Skær rabarberne i små 1 cm stykker og hæld dem i en skål. Vend rabarberne med 2 dl sukker og lad dem trække i sukkeret imens du rører dejen
    Rabarberkage i bradepande uden æg & smør
  • Hæld yoghurten i en skål og bland resten af sukkeret og vaniljesukkeret i
    Rabarberkage i bradepande uden æg & smør
  • Bland hvedemel med natron og rør det i dejen, til dejen er fri for klumper
    Rabarberkage i bradepande uden æg & smør
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Smør ovnens store bradepande og hæld dejen heri
    Rabarberkage i bradepande uden æg & smør
  • Fordel rabarberne på toppen af kagen og tryk stykkerne lidt ned i dejen. Drys lidt ekstra sukker på toppen og evt. lidt grofthakkede mandler
    Rabarberkage i bradepande uden æg & smør
  • Bag kagen i ovnen 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
    Rabarberkage i bradepande uden æg & smør
  • Nyd kagen lun med vaniljeis eller flødeskum til
    Rabarberkage i bradepande uden æg & smør

Noter

Alle slags surmælksprodukter kan bruges
Rabarber kan erstattes med anden frugt/andre bær
Kagen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og fedtfattig rabarberkage i bradepande med kage nok til mange

Rabarberkage i bradepande uden æg & smørVi spiste kagen med flødeskum en dag vi havde søde gæster på besøg og vi spiste og spiste, men alligevel var der kage i lange baner til overs. Gæsterne fik poser med kage med hjem og det vakte jubel. 🙂Rabarberkage i bradepande uden æg & smørKagen er meget nem at lave. Dejen er rørt sammen på få minutter og det er en lækker kage der vil være oplagt at bage, hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, skal servere kage for mange eller er på udkig efter en kage der kan bages uden æg. Rabarberkage i bradepande uden æg & smørJeg fik brugt et bjerg af havens rabarber, men som jeg skriver i opskriften, så kan du sagtens bruge anden frugt/andre bær. Rabarberkage i bradepande uden æg & smørEn fin lille sommerlig rabarberkage, der bestemt vil vække jubel. Den må du prøve.

Skal du trylle kagen ekstra lækker, så tilsæt evt. lidt marcipantern til dejen, det vil også være et hit.Rabarberkage i bradepande uden æg & smørDu kan sagtens tilsætte fedtstof til dejen hvis du synes. Smelt evt. 100 gram smør og tilsæt eller tilsæt ½-1 dl. olie. Det kan dog fint udelades.

Kagen bliver lidt mere kompakt end andre rabarberkager med æg og smør, men den er rigtig fin og et kalorielet alternativ. Prøv gerne at nedjustere sukkermængden, hvis du synes. Rabarberkage i bradepande uden æg & smørSe lige et fint og sommerligt kagefad med kage man kan servere og så er der stadigvæk giga-meget kage tilbage.

God fornøjelse med rabarberkagen til dig


  •  
  •  
  •  
  •  
  •