Sæt kryds i kalenderen! I dag kommer der en opskrift på fisk! Hvis du læser trofast med på bloggen, vil du vide, at fiskeopskrifter ellers hører til sjældenhederne her på bloggen.
Men se selv! Jeg kan godt! Altså både tilberede fisk, spise fisk OG skrive fiskeopskrifter til dig 🙂
Når vi er i sommerhuset, så spiser vi meget fisk. Det kan godt være rimgeligt udfordrende, især når man, som jeg, nu ikke spiser særligt meget fisk. Tjo, jeg spiser friturestegte fiskefileter, fiskefrikadeller og varmrøget laks og det smager heldigvis godt det hele, men ellers….
Hov, jeg er forresten også vild med rejer og tun- og rejesalat, så ja noget fisk kan jeg godt lide 🙂
I dag skal du høre om stegte rødspætter. Sådan et par stykker havde min mand nemlig købt for nylig og han kom glad hjem og sagde med forventning i stemmen: “Skal vi ikke prøve at lave dem i aften??”
Jo da. Lad os prøve! 🙂Jeg har lavet stegte rødspættefileter før, se f.eks. denne opskrift hvor jeg har paneret rødspætterne i fuldkornsmel og stegt på pande. Uhm – de blev også gode.
Der er også en opskrift på bloggen på den klassiske helstegte rødspættefilet med kartofler og persillesauce. Også en vinderopskrift, hvis du altså er til fisk 🙂I dag skal du høre om fisk tilberedt på en endnu nemmere måde:
Ovnstegte rødspætter med olie og krydderier. Uhm!
Opskriften der følger nu, er rigtig enkel og du skal bruge ganske få ingredienser. En ovnstegt rødspætte er bare fisk håndteret på en endnu nemmere måde.
Du kan springe panerings-kapitlet over og så slipper du også for smør-sprutteriet på panden.Måske du alligevel har ovnen i gang til en portion hjemmelavede pommes frites?
Opskriften på de ovnstegte rødspætter er rigtig nem og du får den lige her:

Ingredienser
- 2 rødspætter hele rødspætter, ikke fileter
- 2 spsk olie solsikke- eller rasp
- salt/hvidløgspeber
- citronaft
Sådan gør du
- Varm ovnen op på 200 grader varmluft
- Rens, vask og dup rødspætterne tørre
- Pensl rødspætterne med olie og krydr dem godt på begge sider med salt/peber
- Læg rødspætterne i et støbejernsfad eller på en bageplade beklædt med bagepapir
- Steg/bag rødspætterne min. 20-25 minutter v. 200 grader varmluft (størrelsen/tykkelsen på rødspætterne kan variere meget, så tilberedningstiden kan variere).
- Udnyt gerne ovnvarmen til en portion hjemmelavede pommes frites imens.
- Dryp med lidt citronsaft, når rødspætterne er kommet ud af ovnen. Drys evt. med ekstra salt/hvidløgspeber.
- Rødspætterne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Dryp gerne med lidt citronsaft, straks de er kommet ud af ovnen.
- Servér straks
Noter
Forberedelserne tager kun få minutter og så klarer ovnen resten af arbejdet. Smart!
Det er super nemt at stege rødspætter på denne måde og jeg bilder mig ind, at huset faktisk lugter mindre af fisk, end hvis du tilbereder fisken på stegepanden.
Den luftreducerede metode, er virkelig et plus for mig. Hvis man ikke er den store fiskespiser, så er man nemlig knap så begejstret for den fiskeluft der ellers hænger ved huset i dagevis.
Prøv endelig den ovnstegte version og gør dig gerne dine egne erfaringer. Det var nogle ret små rødspætter min mand havde købt, så måske jeg godt kunne have forkortet tilberedningstiden med 5 minutter?
Jeg har ikke den store erfaring ude i fiskens kogekunst, så jeg må notere mig erfaringen og glæde mig over, at jeg næste gang er jeg meget klogere 🙂Bon appetit med de ovnstegte rødspætter.
Jeg håber de bliver en succes hjemme hos dig.
Servér da gerne en lille pommes frit til gulerodssalat og remoulade og citron selvfølgelig også 😉