Stegt andebryst. Uhm i dag får du opskriften på et saftogt og lækkert andebryst stegt på panden.Uhm – lækker sprødt stegt andebryst med sovs, rødkål og kartofler.
Sikke en lækker menu, der var klar på ingen tid. Vi kan slet ikke få armene ned!En helt genial menu, hvis man kun er to omkring spisebordet. Det kan også være at f.eks. Mortens aften falder på en hverdag, hvor man ikke lige har god tid til at stege en hel and i ovnen? En genvej til en hurtig og nem mortens and 🙂
Det er faktisk første gang vi prøver at stege andebryst på panden, men det er bestemt ikke sidste gang.
Andebryster kan også sagtens tilberedes i ovnen.
Det er er super nemt at tilberede andebryst både på pande og i ovn og de vil også være super lækre at putte på grillen.
Faktisk tror jeg at vi nu vil begynde at spise andesteg meget oftere og ikke kun til højtiderne.
Andekød er jo super lækkert. Når du steger det på panden, bliver det ekstra mørt og lækkert og så går det jo også bare super hurtigt.
Noget af det bedste ved andesteg er den gode andesovs, og jeg lurede lidt på, om der nu ville blive tilstrækkeligt med andefond til en god sovs. Det blev der!
Jeg lavede sovsen direkte som pandesovs, imens andebrysterne hvilede, så det var super nemt og selv opvasken gik som en leg.
Normalt skal hele ovnen rengøres efter tilberedning af hele ænder, men det slap vi også for, ved at stege andebrysterne på panden. Super smart!Opskriften på stegt andebryst på panden er rigtig nem og du får den lige her:
Stegt andebryst på pande – få en nem hurtig opskrift her

Ingredienser
Andebryst:
- 2 andebryster - mine vejede ca. 200 gram pr. stk beregn 1 andebryst pr. person. Andelår kan også bruges.
- salt
- smør til stegning olivenolie kan også bruges
Pandesovs:
- 3-4 dl kogende vand
- jævning
- kulør
- salt
Sådan gør du
- Gnid andebrysterne godt ind i groft salt på alle sider
- Smelt lidt smør på en pande og læg andebrysterne med skindsiden nedaf på panden. Steg nu andebrystet i 10 minutter ved middelvarme. Du kan stege det 15 minutter ved lavere temperatur. Du kan også lægge andebrysterne på en kold pande og varme langsomt op og herved udelade fedtstof
- Vend andebrystet, når det er sprødstegt på skindsiden, og steg det nu yderligere 10 minutterTjek andebrysterne undervejs og drys gerne med lidt ekstra salt. Andebrysterne er rosastegte efter i alt 2x10 minutters stegning.
- Ønsker du kødet helt gennemsteg så giv dem 5 minutter ekstra på hver side. Rosastegt: kernetemperatur 62-65 grader, let rosa/gennemstegt 65-68 grader. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på dine andebryster.
- Læg andebrysterne på et skærebræt og lad dem nu hvile 10 minutter (utildækkede)
Pandesovs:
- Kog vand i elkedlen og hæld det direkte på panden, som andebrysterne er stegt på
- Jævn pandesovsen. Tilsæt kulør og smag til med salt
- Skær andebrysterne ud i tynde skiver med en skarp kniv
- Servér med kogte kartofler og rødkål
Noter
Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på dit andebryst.
Du kan ridse skindsiden i tern, men det er ikke nødvendigt. Du kan forbrune andebrysterne og stege dem færdig i ovnen. Andebrysterne kan også grilles eller tilberedes i airfryerSprødt, saftigt og lækkert andebryst stegt på pande – nem og hurtig måde at lave andesteg på
Uhm hvor smagte det bare godt!
Måske du synes mine kødskiver ser lidt rosa ud? Fortvivl ej, det er meningen 🙂
Må andekød godt være rosa? Få styr på hvordan du steger andebryst
Andebryster skal faktisk helst være rosa ved servering. Du kan godt gennemstege dem helt, men kødet bliver mest mørt og saftigt, hvis du serverer det rosa.
Jeg har tjekket op på kilderne og på f.eks. Ernæringsfokus – som Landbrug & Fødevarers site til ernæringsformidlere – anbefales rosastegning også.Vores andebryster blev mediumrosa-stegte. Du kan evt. lige lave et prøvesnit i en af dem, under stegningen, for lige at bedømme farven.
Vær dog obs på at stegningen fortsætter lidt under hviletiden også.
Du kan bruge stegetermometer også, selvom det er svært at måle temperatur i så tyndt et stykke kød.
Kernetemperatur på et andebryst skal være ca. 65-68 grader. Hvis du ønsker mere rosa kød, så gå efter en temperatur på 62-65 grader.
Tilberedningstiden jeg har angivet nedenfor er anvisende – tykkelsen på kødet varierer nemlig meget. Måske dine andebryster skal have kortere/længere tid?
Et andebryst vejer ca. 200 gram og du skal påregne 1 stk. pr. person. Hvis du skal lave andebryster til mange, så snup gerne to pander i brug 🙂
Du kan købe andebryster ferske eller fra frost. Jeg købte ferske andebryster til 20 kr. pr stk i pakker der så sådan ud.
En nem og hurtig “jule” menu, der var klar på 45 minutter alt inklusive. Vildt nok og meget hurtigere end en traditionel andesteg.
Det var perfekt for os, da vores børn er flyttet hjemmefra. Til jul, hvor vi alle er samlet, laver vi dog store hele ænder – langtidsstegte som altid. Få opskrifter på perfekt stegte ænder lige her
Wow – hvor smagte det andebryst altså bare godt. Det blev super saftigt og meget lækkert og så var det bare så nemt at lave.
Jeg stegte 3 andebryster, selvom vi kun var 2, for jeg synes at andebrysterne så lidt små ud.
Vi havde 1½ andebryster tilbage, så to havde været tilstrækkeligt. Nu kan vi jo så bare glæde os over at vi har rester tilbage til god og lækker biksemad.Rester er altid godt 🙂
Vi var også så heldige, at der var flere kartofler og sovs tilbage. Jeg elsker bare, når der er rester af andesteg til overs. Biksemaden bliver bare så god!
Lige et tip til dig: Har du andefedt til overs, så gem det endelig altid.
Andefedt er formidabelt at stege kartofler, rodfrugter eller svitse rødkål i. Andefedt kan fryses, så gem endelig gerne herlighederne og snup en lille pose op til biksemad i ny og næ – det er et hit!
Det blev en lækker menu og meget overraskende kom den ret tæt på den traditionelle julemiddag, men den var meget nemmere at lave.
Sveskerne/æblerne manglede vi selvfølgelig, men til gengæld blev andekødet mere saftigt og fik en fastere struktur, end en hel and.
Det er bestemt ikke sidste gang vi steger et andebryst på den måde.
Faktisk kan du også sagtens stege andelår på panden. Andelår kan tit købes super billigt især i ugerne efter Mortens aften og juleaften.
Måske vi bare skulle fylde fryseren? jeg tror det 🙂
Rigtig god fornøjelse med dit saftigt sprødstegte andebryst – jeg er sikker på at også du bliver helt vild med det 🙂
Få flere lækre opskrifter på andelår og andebryst her:
1.

2.
