Toastbrød – her får du en god nem opskrift på hjemmelavet sandwichbrød, perfekt til toast, sandwich og madpakker.

Måske du tænker at toastbrød er et kedeligt brød? Det har jeg i hvert fald hidtil troet, indtil jeg prøvede at bage det selv.

Et hjemmebagt toastbrød smager nemlig meget bedre, end det brød, man kan købe.

Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Toastbrødet er blødt, luftigt, hvidt og uden skyggen af kerner eller groft mel.

Da mine børn var små, var de vilde med helt lyse brød, måske dine børn også foretrækker det hvide brød? Så vil de helt sikkert elske dette brød.

Hjemmelavet toastbrød uden tilsætningsstoffer, med blød krumme og den karakteristiske fine sprøde skorpe. Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Faktisk så er det denne opskrift på boller, jeg har brugt til brødet.

Jeg har brugt kærnemælk i dejen, fordi det giver en ekstra saftig og svampet konsistens.

Brødet holder sig friskt længe, når du bager med et surmælksprodukt. Bare lige et tip til dig. Prøv også denne version med skyr.

Dejen er blød og nem at arbejde med. Du kan bruge almindeligt hvedemel til dejen, men Manitobamel eller Tipo 00 mel er også rigtigt godt at bruge, da det indeholder ekstra protein.

Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Brødet er nemt at bage og dejen kan røres på få minutter, endda uden røremaskine.

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på hjemmelavede franskbrød i mange afskygninger.

Toastbrød – opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød
Hjemmelavet brød til toasts
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød
Portioner: 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej til toastbrød:

  • 50 gram smør smeltet. Kan erstattes med ½ dl olie (smagsneutral)
  • 5 dl kærnemælk mælk, koldskål eller andet surmælksprodukt kan også bruges
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker kan erstattes med 1 spsk honning
  • 1 æg
  • 700-750 gram hvedemel ca. Gerne Tipo 00 eller Manitoba mel. Erstat evt. 1/3 med grahamsmel, spelt eller fuldkornsmel)
  • tsk salt

Pensling:

  • 1 æg sammenpisket

Sådan gør du

  • Lun kærnemælken med smørret. Når væsken er lunken, så rør gær og sukker ud heri. Tilsæt ægget og omrør. Rør mel i lidt ad gangen sammen med salt, til en fast dej, der godt må klistre lidt. Start f.eks. med 600 gram mel.
    Kærnemælkshorn med marcipan og nougat
  • Ælt dejen, til den er blød, glat og smidig. Måske du skal bruge lidt mere/mindre mel end jeg. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45-60 minutter. Du kan speedhæve dejen 30-45 minutter i ovnen på 30 grader (ikke varmluft).
    Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød
  • Smør eller læg bagepapir i en franskbrødsform/rugbrødsform og hæld dejen heri. Jeg brugte en form på ca. 2 liter.
    Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød
  • Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen v. 30 grader. Pensl det herefter forsigtigt med sammenpisket æg og skær snit i toppen af brødet.
    Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød
  • Bag toastbrødet nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader almindelig ovn) i ca. 30-35 minutter, eller til det er sprødt, gyldenbrunt, gennembagt og lyder hult, når du banker på det.
    Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød
  • Tag straks brødet ud af formen og lad det afkøle før du skærer det ud.
    Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Noter

Bruger du mælk i stedet for kærnemælk, skal du muligvis bruge lidt mere mel.
Brødet kan holde sig i minimum 2-3 dage i plastpose på køkkenbordet. Skulle det blive tørt efter nogle dage, kan du riste det på brødrister/i toaster. Fryseegnet.
Dejen kan bruges til andre former for brød og boller. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Hjemmelavet sandwichbrød til toasts – et hit til madpakker og sandwich

Jeg bagte toastbrødet i min franskbrødsform, men du kan også bruge en rugbrødsform.

Har du ikke en form, så kan dejen også bages uden form eller bredes ud og bages i bradepande, som f.eks. dette sandwichbrød.

Endelig så kan dejen også bruges til boller eller pølsehorn. Du bestemmer udformningen. 🙂

Tips og variationer til opskriften på toastbrød:
  • Vil du bage groft toastbrød, så kan du erstatte 1/3 af hvedemelet med grovere meltype f.eks. fuldkornshvedemel, fuldkornsspeltmel, grahamsmel eller lignende.
  • Tilsæt evt. også solsikkekerner, hørfrø eller andre kerner til brødet.
  • Hvis du pensler brødet med mælk i stedet for æg, får brødet en lidt blødere/lysere overflade.
  • Brødet kan drysses med f.eks. birkes, chiafrø, sesamfrø eller andet drys.

Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Serveringstips:

Brødet er perfekt at servere som hjemmebagt franskbrød, både til morgenmad, til eftermiddagskaffen eller som toasts til frokost eller madpakker.

Det er nemt at skære i skiver og bruge til sandwich, måske til trekantsandwich til en buffet eller skovtur?

Endelig så smager brødet jo også bare skønt med tandsmør, måske til en kop varm kakao?

Brødet er blødt og mildt i smagen, og det er derfor ideelt at bruge til toasts som du kan tilberede i toastmaskine, på pande eller i ovn.

Du kan også bruge det til croque monsieur eller croque madame. Skulle du have en evt. rest tilbage, så prøv disse arme riddere.

Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Rigtig god fornøjelse med det hjemmebagte toastbrød. Måske det også bliver en ny klassiker hjemme hos jer?

Vi nød toastbrødet i sommerhuset og min mand, der er vild med lyse/lette bagerbrød, var svært begejstret. 🙂

Vil du bage et brød med en blødere dej med mere smør i, så prøv også dette brioche brød.    Toastbrød - opskrift på hjemmelavet sandwichbrød

Få flere opskrifter på franskbrød her:

1.

Oldemorbrød – opskrift på klassisk franskbrød
Luftigt klassisk franskbrød
Se opskriften her
Oldemorbrød – opskrift på klassisk franskbrød - let og luftigt

2.

Franskbrød i form med skyr - opskrift
Et lækkert franskbrød med skyr
Se opskriften her
Franskbrød i form med skyr - opskrift

3.

Sødmælksfranskbrød - nem opskrift på franskbrød
2 sødmølks franskbrød i form
Se opskriften her
Sødmælksfranskbrød - nem opskrift på franskbrød

4.

Æltefrit brød i form - franskbrød af nem æltefri dej
Et nemt æltefrit brød i form
Se opskriften her
Æltefrit brød i form - franskbrød af nem æltefri dej

5.

Hjemmebagt franskbrød - mormor franskbrød
Klassisk gammeldags franskbrød bagt uden form
Se opskriften her
Hjemmebagt franskbrød - mormor franskbrød

6.

Koldhævet brød uden form - nemt franskbrød
Nemt franskbrød af koldhævet dej
Se opskriften her
Koldhævet brød uden form - nemt franskbrød

7.

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
Nem opskrift på langtidshævet franskbrød - æltefrit
Se opskriften her
Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

8.

Franskbrød - opskrift med rugmel og havregryn
Lækre grove franskbrød med rugmel og havregryn
Se opskriften her
Franskbrød - opskrift med rugmel og havregryn

9.

Fuldkornsboller og franskbrød - nem opskrift
Lækre grove boller med havregryn, solsikkekerner og hørfrø
Se opskriften her
Fuldkornsboller og franskbrød - nem opskrift

10.

Franskbrød med Manitoba & majsmel - majsbrød
Lækkert franskbrød og bløde boller med Manitoba og majsmel
Se opskriften her
Franskbrød med Manitoba & majsmel - majsbrød

11.

Groft franskbrød - opskrift på grov brød med rugmel
Verdens Bedste Franskbrød med rugmel
Se opskriften her

12.

Groft gulerodsbrød i form med hørfrø og chiafrø - opskrift
Nemt gulerodsbrød i franskbrødsform
Se opskriften her
Groft gulerodsbrød i form med hørfrø & chiafrø - opskrift

13.

Grovbrød - nemt langtidshævet groft brød
Groft brød i franskbrødsform - nemt langtidshævet brød
Se opskriften her
Grovbrød - nemt langtidshævet groft brød


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.