Medister. Uhm her får du opskriften på en helt klassisk medisterpølse stegt på panden.

En populær ret hjemme hos os. Mine børn elsker det og det er på middagsbordet, så tit de kan plage sig til det. Nem aftensmad alle kan lide.Medister - saftig pande stegt medisterpølse

Mon ikke mange danskere har medisterpølse med brun sovs, kartofler og rødkål som livret?

I hvert fald er det en nationalspise og en hofret i mange danske hjem. God dansk mad i mormormad kategorien. En ret der holder altid.

Medisterpølsen hører også til som fast element til vores julemiddag.

Faktisk så steger vi tit en masse medister lillejuleaften, så der er rester til juleaften. En fin tradition. Det er lige før familien glæder sig lige så meget til middagen lillejuleaften, som til juleaften. 😀

Jeg køber som regel julemedisteren hos slagteren. Her flotter vi os og det er såmænd ikke meget dyrere at købe den her, end i supermarkedet. Kvaliteten og smagen er SÅ meget bedre. Bare lige et tip til dig.

Medisterpølse med rødkål er også en populær ret at servere til julefrokost. Den forsvinder hurtigt på frokostbordet.

Det geniale er, at det er så super nemt og hurtigt at lave – altså hvis du køber medisterpølsen. Tænk hvis man havde tid og overskud til at lave medisterpølsen selv. Det har jeg endnu til gode at prøve. 🙂

Du kan sagtens koge medisterpølsen i forvejen, stege den og bare lune den i ovnen, før gæsterne kommer.

Får I ikke spist hele medisterpølsen, kan den fryses. Kold medister smager også lækkert kold.

Prøv den som pålæg på rugbrød i madpakken eller som smørrebrød med rødkål.
Medister - saftig pande stegt medisterpølse

Her får du derfor anvisninger på hvordan du tilbereder en lækker saftig medisterpølse på panden. Både med kogetid og stegetid. Du får også opskrift på tilbehør, nemlig lækker brun sovs

Jep jeg forkoger nemlig min medister. Det synes jeg giver bedst resultat.

Opskriften på stegt medister er rigtig nem og du får den lige her:

Nederst i dette indlæg får du tips til andre måder at tilberede medisterpølsen på.

Medister – opskrift på saftig pande stegt medisterpølse med kogetid og stegetid

Medister - saftig pande stegt medisterpølse
Lækker saftig medisterpølse stegt på panden
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 33 minutter
Ret: Medister - saftig pande stegt medisterpølse
Kategori: nem aftensmad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Medisterpølse:

  • kg medisterpølse
  • smør til stegning
  • liter vand

Brun sovs:

  • Kogevand fra medisterpølsen
  • Jævning
  • Salt/peber
  • Kulør
  • evt. lidt stegefedt

Sådan gør du

  • Læg medisterpølsen i en gryde og dæk medisterpølsen med kogende vand. Gryden behøver du ikke fylde helt
  • Lad nu medisterpølsen koge under låg ved middelvarme i ca. 15 minutter. Det er vigtigt, at temperaturen ikke for høj, så vil medisterpølsen revne og noget af den gode smag forsvinde. Gem kogevandet til sovs
  • Smelt smør på en pande og læg medisterpølsen herpå. Steg nu medisterpølsen ved svag/middel varme ca. 6-7 minutter på hver side, eller den til er sprød og gylden. Hold øje med den og pas på temperaturen ikke bliver for høj, så vil medisterpølsen revne. Prik den evt. med en kødnål, så forhindrer du den i at revne
    Medister - saftig pande stegt medisterpølse
  • Lav sovsen imens medisterpølsen steger.
    Si kogevandet og tilsæt jævning og kulør. Smag til med salt/peber. Tilsæt gerne noget af stegefedtet fra panden til sovsen før servering
    Medister - saftig pande stegt medisterpølse
  • Serveres med rødkål og kogte kartofler

Noter

Denne portion rækker til 8 personer eller til 4 personer i 2 dage.
Prik medisterpølsen med en kødnål, så forhindrer du den i at revne
Medisterpølsen kan også steges i ovnen på panden eller på toppen af et fad flødekartofler f.eks. - lad kartoflern få 15-20 minutter i ovnen først. Du behøver ikke forkoge medisterpølsen her
Medisterpølsen kan forkoges 1-2 dage før og så steges, når den den skal serveres. 
Den kan også steges i forvejen og så bare lunes på panden. 
Både forkogt og stegt medisterpølse er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Medister - saftig pande stegt medisterpølse

Sprød og saftig medisterpølse med rødkål, kogte kartofler og brun sovs – en populær ret at servere som aftensmad, til frokost eller julefrokost.

Når man forkoger medisterpølsen, synes jeg den bliver ekstra saftig.

Kogevandet kan du bruge til en lækker brun sovs. En sauce med en god krydret medisterpølse smag.

Min mor har altid tilsat stegeskyen fra panden til sovsen, når medisterpølsen er færdigstegt. Det er et super godt tip. Der er nemlig meget god smag gemt i stegeskyen. De husmødre kan altså bare nogle tricks. 🙂

Kogningen kan du godt springe over. Så skal medisterpølsen bare stege længere tid på panden.

Giv ca. den ukogte medister 20 minutter på panden, eller mere. Svag varme i lang tid. Det kan være lidt sværere at finde ud af hvornår medisterpølsen har fået nok. Den skal være helt gennemstegt, minimum 75 grader.

Hold godt øje med medisterpølsen på panden. Temperaturen må ikke blive for høj, så kan den revne. Prik gerne medisteren med en kødnål, så forhindrer du den i at revne.

Medister - saftig pande stegt medisterpølse

Du kan også stege medisterpølsen i ovnen. Du kan f.eks. lægge medisterpølsen ovenpå et fad med flødekartofler? Det smager også godt.

Lad medisterpølsen stege med, når kartoflerne har været i ovnen 15-20 minutter, så vil både kød og kartofler være færdige på samme tid.

Nogle steger medisterent med bacon viklet om. Det synes jeg lyder super lækkert. Jeg har dog ikke prøvet dette endnu.

Jeg steger nemlig som regel en stor mængde medister af gangen. Jeg vil skulle bruge MANGE baconskiver, men min familie vil helt sikkert juble. 🙂

Endelig kan medisterpølsen også tilberedes på grill? Få en god opskrift her

Medisterpølse på grill - saftig grillet medister
Grillet medister med nye kartofler, brun sauce og rødkål
Se opskriften her
Medister - saftig pande stegt medisterpølse

Rigtig god fornøjelse med din medisterpølse. Jeg er sikker på den også vil blive et hit hjemme hos dig.

Denne portion rækker til 8 personer eller til 4 personer i 2 dage.

En saftig, lækker og sprød medister er altså svær at stikke. 🙂

Servér gerne medisterpølsen med rødkål eller rødkålssalat. Få nogle gode opskrifter her:

1.

Rødkål - opskrift på hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål med ribsgele, æblecider og rørsukker
Se opskriften her
Julemiddag lækre opskrifter på klassisk julemad

2.

Rødkålssalat med appelsiner og brændte mandler
Sund, smuk og sprød rødkålssalat med appelsin og mandler
Se opskriften her

3.

Rødkålssalat med appelsiner nem opskrift
Frisk, syrlig, nem og lækker rødkålssalat med appelsin
Se opskriften her
Rødkålssalat med appelsin

4.

Rødkålssalat med æble - nem lækker opskrift
Rødkålssalt med æble, honning og citron - nem og lækker
Se opskriften her

5.

Rødkålssalat med mandariner og mandler
Brug julens lagre af brændte mandler og mandler til denne skønne rødkålssalat
Se opskriften her
Rødkålssalat med mandariner og brændte mandler

Det smager også lækkert med stuvet hvidkål eller spidskål til medister. Få nogle gode opskrifter her:

1.

Stuvet spidskål opskrift på flødestuvet spidskål
Flødestuvet spidskål - en nem og lækker klassiker
Se opskriften her
Flødestuvet spidskål

2.

Stuvet hvidkål med fløde og lækre frikadeller
Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en mormor frikadelle
Se opskriften her
Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en frikadelle