Kanelkage med kærnemælk – her får du en god nem opskrift på en lækker svampet kage med kanelsukker.
Sikke en skøn kage! Den lækreste skærekage med kanelsukkerdrys.

En hurtig billig kage, du kan lave med få ingredienser. Dejen kan du røre sammen på få minutter, så er der nem kage til kaffen.
Tro mig, både børn og voksne vil være vilde med denne kage! Vi har fået en ny familiefavorit herhjemme. Den kage må du altså prøve!
Jeg bagte kagen i en lille franskbrødsform og fordelte dejen i lag: først dej, så kanelsukker, så mere dej og kanelsukker og til sidst et drys kanelsukker på toppen.

Kanelsukkeret på toppen giver kagen en sprød overflade og den dejligste kanelsmag.
Denne kanelkage med kærnemælk er en klassisk formkage/skærekage, der vil være et hit som hurtig kage til gæster også.
Kagedejen er ekstra svampet, da jeg har brugt kærnemælk i dejen. Den er saftig i dagevis, lige til den er spist.
Prøv den! Jeg er sikker på, den bliver et hit hjemme hos dig også.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme lækre kanelkager.

Kanelkage med kærnemælk – svampet kage med kanelsukker

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Kagedej:
- 175 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 2 tsk bagepulver
- 200 gram hvedemel
- 2¼ dl kærnemælk kan erstattes med mælk eller tykmælk
- 100 gram smeltet smør
Kanelsukker:
- 2 spsk sukker
- 1 tsk kanel
Sådan gør du
- Pisk sukker, vaniljesukker og æg godt sammen. Jeg brugte elpisker. Smelt smørret i mikroovn og tilsæt.

- Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen.

- Rør herefter kærnemælk i og vend dejen med dejskraber, til den er klumpefri.

- Rør kanelsukkeret sammen ved at blande kanel og sukker.

- Smør eller beklæd en lille franskbrødsform med bagepapir. Hæld ca. ⅓ af dejen i formen. Drys lidt kanelsukker på, hæld endnu ⅓ af dejen over, drys med kanelsukker og slut af med den sidste dej og kanelsukker på toppen.

- Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 25-30 minutter eller til den er sprød, gyldenbrun og gennembagt. Tjek den undervejs med en tandstikker el. lign. Bagetiden afhænger af formen.

- Lad kagen køle lidt af i formen, før du skærer den ud.

Noter

Skøn kanelsukker kage i form – den nemmeste kage til kaffen
Vi var helt vilde med kagen herhjemme. Man tror jo næsten ikke, at man kan lave så lækker en kage så hurtigt og med så få ingredienser! Elsker bare de nemme kager.
Kærnemælk er genialt at bruge i kager og andet bagværk. Du kan også bruge mælk eller f.eks. tykmælk eller creme fraiche til kagen.
Prøv også denne kanelkage med tykmælk eller denne med creme fraiche og karamelglasur.

Billederne snyder næsten lidt. Du kan jo slet ikke se hvor lækker kagen i virkeligheden er! Genial kage, min nye yndlingskage tror jeg!

Jeg er bare vild med de nemme hurtige kager, men det har du vist luret. 🙂
Prøv også denne kanelsnegle kage, med kanelsnegle remonce. Den kan du også lave i en fart.
Indrømmet – jeg ELSKER bare kager med kanel!

Tips til opskriften på kanelkage med kærnemælk – den skønne kanelsukkerkage
- Brug evt. brun farin i stedet for almindelig sukker i kanelsukkeret – det giver en mere krydret karamelliseret smag.
- Du kan også bage kagen i en rund springform eller en lille bradepande.
- Tilsæt evt. lidt skiver æbler under kanelsukkerlaget. Æbler er SÅ lækre i kanelkager.
- Pynt evt. den færdige kage med lidt glasur i striber, hvid glasur eller chokoladeglasur.
- Frys evt. kagen ned i skiver, så er den nem og klar til servering efter optøning.

En skøn formkage, der vil passe perfekt til et kagebord/kaffebord. En dejlig, blød, svampet kage.
Denne kanelsukkerkage bagte jeg i en lille franskbrødsform, så det blev en fin lille formkage. Du kan sagtens bruge andre bageforme. Bare tilpas bagetiden.
Kagedejen kan også bruges til små kanelkager i muffinsforme.
Rigtig god fornøjelse med kanelkagen til dig. Du bliver vild med den, er jeg sikker på.
Prøv også disse kanelsnitter , disse kanelsnegle småkager eller en lækker kanelstang.

Få flere opskrifter på kanelkager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.







