Toast i ovn med ost og skinke – her får du en god nem opskrift på parisertoast i ovn.
Sprød og lækker frokost på få minutter.
Har du en rest brød, ost og skinke på lager, så kig med her. Det er super nemt at lave gratinerede toasts i ovnen og de smager knasende godt.
Tørt franskbrød kan på ingen tid forvandles til en lækker sandwich, som både børn og voksne er vilde med.
Toasts’ene har jeg lavet i ovnen, men du kan sagtens også lave dem på panden, i airfryer eller i en toastmaskine.
De ovnstegte toasts bliver sprøde og lækre og du kan pensle dem med olie eller smeltet smør, hvis du synes.
Vi laver tit toasts hvis vi har en rest trist franskbrød i overskud og måske en pakke hamburgerryg/skinke, vi ikke kan få brugt.
Ost har vi altid i køleskabet, så på denne måde er det nemt at trylle lækre Stop madspilds-toasts.
Jeg har brugt rigeligt ost til dagens toasts, for i min familie er vi vilde med smeltet ost. Du bestemmer selvfølgelig mængden selv.
Toasts’ene er så nemme at lave, at du næsten kan lave dem uden opskrift. Du får den nu her alligevel. 🙂
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på toasts.
Toast i ovn med ost og skinke – opskrift på parisertoast

Ingredienser
- 6 skiver franskbrød lyst eller grovere franskbrød kan bruges. Toastbrød selvfølgelig også
- 6 spsk ketchup ca. Kan undværes eller erstattes med sød fransk sennep.
- 6 skiver skinke/hamburgerryg ell. lignende
- 6 skiver ost Jeg brugte Danbo, men mozzarella, cheddar, Vesterhavsost eller anden ost kan også bruges
- oregano tørret eller frisk. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- Olie
Sådan gør du
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg brødskiverne på. Beregn 1 sandwich á 2 skiver brød pr. mand.
- Pensl evt. den yderste side af brødskiverne med olie/smeltet smør og smør med ketchup på indersiden af brødet (ketchup kan undværes eller erstattes med sennep).
- Læg 1 skive ost, 2 skiver skinke og 1 skive ost på 3 af brødskiverne. Drys evt. med tørret oregano eller andre krydderurter, tørrede eller friske. Reducér evt. mængden af ost.
- Læg en brødskive på toppen af dine toasts.
- Gratinér toasts'ene ca. 10-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). De er færdige, når brødet er sprødt og osten er smeltet.
Noter
Sprøde lækre toasts med ost, skinke og ketchup – nemt lavet i ovn
På ingen tid kan du trylle lækre toasts til familien. Faktisk er det en rigtig god måde at få ryddet ud i køleskabet på. Du kan få brugt dine pålægs- og osterester og trylle nyt liv i en rest tørt brød.
Hvis du pensler brødet med olie/smør bliver det mere sprødt og smagfuldt, ellers er ydersiden som ristet brød.
Vi penslede ikke brødet og toasten smagte rigtigt fint alligevel og så blev den jo også lige lidt sundere. Til gengæld, så flottede jeg mig jo lidt ekstra med osten. 🙂
Det var en nem frokost i sommerhuset, lavet efter “det forhåndenværende søms princip”.
Tilsæt gerne lidt grøntsager, hvis du synes – tomatskiver eller peberfrugt f.eks.?
Toasts’ene kan laves i ovn, på pande og i toastmaskine
Hvis du steger dem på panden, så steg gerne i smør eller olie. De er lidt mere fedtfattige, når du tilbereder dem i ovnen, men de smager godt alligevel.
En nem og lækker servering, så spring du bare på.
Du kan bruge al slags brød til disse toasts. Toastbrød er jo selvfølgelig rigtigt fint at bruge og især det hjemmelavet toastbrød er super lækkert. Prøv også en rugbrødstoast. Den mætter noget bedre.
Toastsene kan smøres med sennep eller med en creme fraiche-blanding som i disse Croque Monsieur-toasts. Prøv også disse ricotta toasts.
Disse toasts er bare smurt med ketchup og så har jeg drysset med dem oregano, så smagen bliver lidt pizza-agtig.Rigtig god fornøjelse med toastsene til dig.
Måske du kan fremtrylle de lækre parisertoasts til frokost en dag hvor I har fri og er hjemme?
Har I travlt en hverdag, så kan de sagtens også bruges som let aftensmad en dag. Måske I har dage hvor I skal hurtigt ud af døren til fritidsktiviter f.eks.?
Spring bare på. Jeg er sikker på, at I bliver vilde med disse toasts i ovn hjemme hos dig. 🙂
Få flere opskrifter på hurtige toasts her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
