Bagenørdens pølsegryde med svinefars, bacon, fløde og løg

DSC_4380

Nu skal du høre om Bagenørdens pølsegryde – den lækreste ret med svinekød, bacon, pølser, løg, fløde og tomat. Syndige sager javist, men sikke en lækkerbisken.

Retten stryger direkte ind i kategorien som en af familiens favoritter. En rigtig nem menu i en travl hverdag. Alle vil elske den, det er en billig ret også og der er ovenikøbet rester til i morgen. Ahmen, kan det blive meget bedre? 😉

En vinderret, med en smag der behager store som små. Sundhedsværdien skal vi vist ikke snakke om, så servér gerne grønt til f.eks. smørristede majs eller grøn salat?

Kom nu ikke og sig at det ligner rusk-om-snusk vel? Du ved jo godt at de sammenkogte retter er dem der smager allerbedst??! 😉
DSC_4385Her kommer opskriften på Bagenørdens pølsegryde med svinekød, bacon. løg og tomat: (Til 4 personer i 2-3 dage)

Bagenørdens pølsegryde med svinefars, bacon, fløde og løg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Bagenørdens pølsegryde med svinefars, bacon, fløde og løg
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • ½ kg hakket svinefars
  • 1 pk. bacon
  • 1 pakke pølser (cocktailpølser eller grillpølser)
  • 2 svinebouillonterninger
  • 4 store eller 6 små grofthakkede løg
  • 1 glas syltet peberfrugt(eller en rød peberfrugt)
  • 2 dåser/kartoner flåede tomater.
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. oregano
  • Salt/peber
  • 1 liter kogende vand.
  • ¼ liter fløde
Sådan gør du:
  1. Klip bacon i strimler og svits. Du behøver intet fedtstof. Svits bouillonterningerne med.
  2. Hak løg groft og svits løg, bacon og kød, til kødet har skiftet farve.
  3. Tilsæt flåede tomater.
  4. Tilsæt syltede peberfrugter (incl. væde). Syltede peberfrugter kan købes i de fleste butikker. Svits til det meste af væden er fordampet. Tilsæt paprika, oregano, salt og peber.
  5. Tilsæt kogende vand og lad gryden simre i et kvarters tid. Kog f.eks. ris/pasta/kartoffelmos i ventetiden.
  6. Efter et kvarters tid snitter du pølser i skiver. Tilsæt til simregryden.
  7. Lad pølserne koge med i 5-7 minutter (ikke længere, så vil de vokse op og eksplodere vel nærmest? - pas på med det 😉
  8. Fløden tilsættes. Tilsæt gerne rigtigt piskefløde, hvis du synes. Jeg har brugt Milda fløde, det fungerer fint her hos os og reducerer kalorierne en smule.
  9. Jævn pølsegryden og smag til med lidt mere salt og peber

Jeg har brugt syltede peberfrugter i retten og et glas ser sådan ud. Syltet peberfrugt kan købes i alle butikker, også discountbutikker. DSC_4357

Jeg har brugt store røde frankfurtere, fordi vi lige havde en pakke i fryseren. Brug bare de pølser du lige har på lager. DSC_4371Servér f.eks. spaghetti eller ris til og selvfølgelig da også med lidt grønt. Det kunne være lidt hurtige smørristede majs eller lidt grøn salat f.eks? Bagenørdens pølsegryde der blev en vindergryde. Ummenum  hvor en lækker simre-sammenkogt-gryderet!

Den har bestemt potentiale til at blive dine børns livret. Prøv den af og skriv så lige om den også bliver et hit i din familie ikke? 🙂

Ja, ja og jeg ved godt, at den ikke er en af de allermest fotogene retter. Sorry – men heldigvis er det jo ikke udseendet det kommer an på?
DSC_4376Håber du har haft en skøn tirsdag. Jeg er KVAST! Den sommertid tager livet af mig! Nu tidligt i seng med en god bog. I morgen venter en ny dag og i morgen har mit indre ur omstillet sig. That’s an order! 🙂DSC_4378

Mere inspiration

14 Kommentarer

  1. Christina 5. april 2016 af 18:56- Svar

    Sikke en ret – uhm hvor det bare smagte.
    Vi kan bedst lide kylling så det blev lavet med hk. Kylling og hønseboullion.

    • Gitte Hansen 6. april 2016 af 20:47- Svar

      Hej Christina
      Det lyder da bare rigtigt godt Christina – tusind tak for din tilbagemelding. Det glæder mig I synes om retten og god ide at bruge hakket kylling. Det ville også smage lækkert tror jeg 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Grethe 19. april 2014 af 19:29- Svar

    Hej Gitte
    Det er bare en ganske alm .øl jeg bruger.
    Jeg har også enkelte gange til oksesteg ell stroganof,og især ved vintertide brugt en porter,men der skal man passe på, og kun bruge en halv ,og så spæde med vand og fløde ,ellers kan sovsen godt blive lidt stærk .
    Jeg bruger også øl metoden til mormor kylling f.eks ,det er også rigtig godt
    God påske ,den del der er tilbage………………..håber meget det går fremad med din Mor
    Mange hilsner herfra Grethe

    • Gitte Hansen 19. april 2014 af 21:55- Svar

      Hej Grethe
      Tusind tak for dine gode øl-tips. Dem vil jeg huske. Jeg har prøvet at lave øl-kylling og den blev rigtig god, jeg må prøve en øl-stroganoff på Grethe manér engang 🙂
      Det går fremad med min mor tak. Hun har været oprejst 4 gange i dag og er på nedtrapning med smertestillende medicin, har dog stadig infektion og alt muligt andet der følger i kølvandet. En hård omgang at komme sig efter. Tusind tak for dine tanker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Grethe Storm 14. april 2014 af 16:14- Svar

    Hej Gitte
    Ja i dag står middagen på din pølsegryde.
    Jeg har også lavet lidt om ,med en ds øl ,i stedet for vand,og en rest hvidløgsflødeost der skulle bruges,en dl sød chilisovs,og et par grønne peberfrugter ,der og også trængte til at blive brugt,har lige smagt til og det var godt ,rigtig godt…………….men egentlig kan man jo bare variere i det uendelige,med den slags mad
    Men som væde til sammenkogte retter og stege her i huset bruger jeg altid en øl,synes det giver en god og kraftig sovs,og så jævnet med fløde,så er den hjemme ,hver gang.
    Tak for mange gode opskrifter
    God påske til dig
    Mange hilsner Grethe

    • Gitte Hansen 15. april 2014 af 22:25- Svar

      Hej Grethe
      Det var da den lækreste Grethe-pølsegryde du fik tryllet der, sikke da et lækkert tip at tilsætte øl. Det tror jeg da bestemt også jeg vil prøve næste gang der er sammenkogt på menuen, er det mørk eller lys øl du bruger? Det lyder helt bestemt som om du har lidt den samme tilgang som jeg, lige får brugt en rest af hvad der nu er i køleskabet. Stop madspild-stilen kører du vist også. 🙂
      Tusind tak for din feedback og gode ideer Grethe,det sætter jeg stor pris på 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Gry 9. april 2014 af 11:07- Svar

    Hej 🙂 Tak for en super god blog 🙂
    Denne ret blev også instantly en familie klassiker i vores hus, den blev lavet første gang, da der lige kom en flok unge mennesker hjem til os og jeg jo gerne ville byde på noget at spise, men havde ikke andet end fars til deller oppe. Så måtte man jo lige tænke hurtigt, og så kom jeg i tanke om denne ret. Meega succes og mætte maver hele bordet rundt.

    • Gitte Hansen 9. april 2014 af 20:53- Svar

      Hej Gry
      Så dejligt at høre! Tak for ordene, det glæder mig at du synes om bloggen.
      Skøn tilbagemelding fra dig, at du mættede en flok unge mennesker med bagenørdens pølsegryde, og at det gav mætte maver og var en megasucces.
      Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Kristine 7. april 2014 af 13:32- Svar

    Hej Gitte
    Du kan tro din pølsegryde faldt i god jord, faktisk kom de til at overspise, og så har vi mad til 3 dage, så bliver den ovenikøbet billig. Den ret skal bestemt være en genganger. Glemte at sige bacon var byttet med spansk lufttørret skinke
    På fredag laver vi din skønne blomkålsgratin men putter skinke i, denne gang, så lidt salat og dit nye pestobrød, billederne får jo tænderne til at løbe i vand.
    Det med fløden stødte jeg på, på nettet
    Tak for din sublime inspiration og gode opskrifter, jeg skal nok bruge dine sider meget

    • Gitte Hansen 7. april 2014 af 21:17- Svar

      Hej Kristine
      Så skønt at høre fra dig igen. Dejligt at pølsegryden var en succes og supergod ide at bruge lufttørret skinke i stedet for. Så godt at du forholder dig kreativt til mine opskrifter 🙂
      Lyder lækkert med blomkålsgratin med skinke. Uhm!
      Jeg er rigtig glad for at du synes om bloggen og jeg glæder mig rigtigt meget til at høre mere fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Kristine 5. april 2014 af 15:35- Svar

    Jeg fandt denne opskrift, i går og lavede lige madplanen, for i dag om. Det ser så lækkert ud. Jeg har dog ændret lidt i opskriften, da vi hjemme hos os har omlagt vores kost, hvilket har betydet et gevaldigt vægttab.
    Fløden blev til Arlas madlavningsfløde på 8% ( Milda er fuld af mel, tilsætningssstoffer og transfedtsyrer) cocktailpølserne blev til Remas fedtreducerede og nøglehulsmærkede. De ‘rigtige’ pølser blev til gulerødder og så lige en bakke champignon, jeg har prøvesmagt….uhm. Tak for inspirationen
    Glemte lige at tilbehøret bliver din blomkålsgratin

    • Gitte Hansen 6. april 2014 af 21:23- Svar

      Hej Kristine

      Supergodt at du tænker kreativt i forhold til mine opskrifter, rigtigt lækre ting du har suppleret/erstattet med. Jeg vidste faktisk ikke at der var forskel på Milda og Arlas madlavningsfløde (har ikke nærstuderet varedeklarationen, så tak 🙂
      Håber du og din familie synes om retten. Så lækkert og god ide med blomkålsgratin til. Lækker aftenmenu 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Ulla 2. april 2014 af 16:59- Svar

    Ser lækkert ud, den skal helt klar prøves her hos os også. Du skriver i opskriften bouillonterninger 2 gange , er det ikke en lille fejl der er kommet ind, nok på grund af denne kære sommertid. hi hi: I er vist også meget glad for løg i jeres fam, jeg tror at jeg bruger lidt mindre end 6 stk.

    Håber at du fik sovet ud, og har haft en dejlig onsdag.
    VH
    Ulla

    • Gitte Hansen 2. april 2014 af 20:14- Svar

      Tusind tak Ulla, jeg har rettet indlægget til og fjernet den ene omgang svinebouillonterninger 😉 Jeg har også skrevet 4 store løg eller 6 små, jeg brugt 6 små, for du har ret at 6 løg lyder lidt voldsomt.
      Ja om det er sommertid der driller ved jeg ikke, men idag har jeg også være kvast. Nogle kolleger snakker om forårstræthed, jeg ved det ikke, men jeg er uoplagt og har hovedpine. Måske jeg i virkeligheden er lidt småsyg, flere af mine kolleger har været ramt.
      Tusind tak for din hilsen og jeg er SÅ taknemmelig for at have dig, en vågen læser, med på sidelinier.
      Retten er rigtig lækker! Den skal du da prøve! 🙂

Læg en kommentar