Bradepandekage med squash og gulerødder, flødeosteglasur

DSC_5182

Sidste weekend fejrede familien fødselsdag for familien i Marselisborgskoven i Århus. Det var det skønneste sommervejr og vi nød dagen.

Du kan læse om vores skovtursfødselsdag her, og nu er det da på tide at du skal høre om nogle af kagerne. I dag skal du høre om en lækker bradepandekage med squash og gulerødder og lækker smørglasur med flødeost og mandeldrys.

Jeg bagte to store kager, for vi blev næsten 20 personer (ok, set i bakspejlet kunne jeg have nøjes med en kage). En chokoladekage og en kæmpe bradeprandekage med squash og gulerødder. DSC_5192Opskriften er rigtig nem og kagen bliver kæmpestor. Der er rigeligt til et kæmpe fødselsdagsbord, til uddeling på arbejdet (med mange kolleger) eller til børnefødselsdagsdagen med MANGE små sulte fødselsdagsmunde

Her kommer opskriften på squashkage med gulerødder i bradepandestørrelse:

Opskriften er dobbelt portion af denne, og jeg har tilført lidt ekstra grønt. Det bliver en kæmpekage, perfekt til store arrangementer.

Du skal bruge: 

500 gram sukker

3 dl. olie

6 æg

650 gram mel

2 tsk. natron

1 spsk. vanillesukker

2 spsk. kanel

600 gram squash

600 gram gulerødderDSC_5176 flødeost lightFlødeosteglasur:

To bøtter flødeøst naturel (gerne light, det brugte jeg, det gik fint, der er jo rigeligt smør i opskriften!)

250 gram blødt smør

250 gram flormelis

1 spsk. vanillesukker.

Pynt: Evt. 100 gram ovnristede hasselnødder.

Jeg brugte ca. 1,2 kilo revne grøntsager i alt, brug mere eller mindre squash/gulerødder. Du kan også lave en ren gulerodskage eller en ren squashkage? I den oprindelige opskrift skulle der kun bruges 400 gram revne grøntsager, men jeg supplerede altså med lidt ekstra og det gik fint. Kagen holdt sig friskere flere dage og blev vel også sundere? Jeg reducerede også fedtstof. KUNNE ikke få mig selv til at bruge 5 dl. olie i en kage. Der kunne fint reducereres fra 5 dl. til 3 dl.

Sådan gør du: 

  • Pisk æg og sukker.
  • Tilsæt olie.
  • Tilsæt mel, natron, vanille, kanel og squash og gulerødder til sidst.
  • Brug gerne din køkkenmaskine til at fintsnitte.
  • Nem kage, ikke?

DSC_5104DSC_5105DSC_5106DSC_5111 Smør bradepanden med smør og drys gerne formen med æblekagerasp. Jeg har stadig en pose på lager fra efterårets æblesæson, men har fundet ud af at men med fordel kan anvende æblekagerasp til at drysse på smurte kageforme når der bages kage. Kagerne får  en knasende sprød sød overflade og du undgår at kagerne hænger. Godt tip jeg giver dig hér, faktisk 🙂DSC_5112DSC_5113Bag kagen 45 minutter ved 150 grader varmluft. Stik en gaffel i og test om der hænger dej ved. Uhm hvor den dufter, den krydderkage! Man kan NÆSTEN ikke vente på afkølingen 😉DSC_5177 Imens kagen afkøler rører du flødeosteglasuren.

Rør det bløde smør med flormelis og vanille. Rør de to bægre flødeost i til sidst. Sigt gerne flormelis’en i, så der ikke kommer klumper i. Fortvivl ej, evt. klumper kan sagtens røres ud med røreskeen eller elpisker. DSC_5178 Smør glasuren ud på den kolde kage. DSC_5179 Jeg havde lidt ovnristede luksushasselnødder til overs fra Sweets Messen. De blev doneret til kagen og sikke det smagte og sikke det pyntede. På ovnristede hasselnødder er den dumme hinde/skal fjernet. Du kan sagtens riste hasselnødderne selv i ovnen. De skal blot ristes til hinderne/skindet kan “nulres” af 😉DSC_5180 Hasselnødderne blev hakket groft, og sikke det pyntede, synes du ikke? DSC_5182 Kagen blev taget med i skoven. Jeg lagde en bageplade henover, så gik transporten fint.

Alle var vilde med kagen. Børnene var jo lidt skeptiske, da de hørte at der vvar squash og gulerødder i, og så ost i glasuren, men ved I hvad? De overgav sig alle mand 😉

Lækker smuk gulerods/squashkage.DSC_5186Dejligt (kage)minde om den skønneste forårsdag i skoven. 🙂

God fornøjelse med kæmpekagen. Måske du også har fået lyst til en tur ud i det blå med en kage under armen? 🙂Ørnereden squashkage sommer skovtur Marselisborgskoven fødselsdagssskovtur fødselsdag i det grønne fødselsdag forår flæskestegssandwich chokoladekage bøgeskov  Fødselsdagsskovtur i det grønne   Marselisborgskoven

Mere inspiration

15 Kommentarer

  1. Freya 14. januar 2017 af 17:23- Svar

    Hej Gitte .

    Jeg skal bage denne kage her i weekenden til jobbet på mandag.
    Jeg undre mig dog over at der ikke står noget om bagepulver i opskriften, men der er bagepulver i den du henviser til ?.
    Er der en grund til at du ikke har bagepulver i denne??

    • Gitte Hansen 14. januar 2017 af 20:11- Svar

      Hej Freya
      Der skal kun bruges natron i denne – den anden kage var en anden variant. Du kan også bruge 1 tsk af hvert, hvis du synes? Du bestemmer 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kagen. Håber den vil smage dig og dine kolleger 🙂
      Det bliver en dødlækker kage – men brug ikke light-flødeost, da den bliver lidt for flydende. Bare lige et tip til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Birthe Sørensen 17. oktober 2016 af 16:01- Svar

    Har lige bagt din kage, rigtig god,jeg tilføjede lidt hakkede mandler til dejen, kan godt lide der er noget at bide i.
    Ovenpå osteglasuren kom jeg ristede græskarkerner. Uhm det var rigtig godt.

    • Gitte Hansen 17. oktober 2016 af 20:17- Svar

      Hej Birthe
      Øj hvor lyder det lækkert. Uhm. Spændende med ristede græskarkerner på toppen- sikke en god ide Tak for god inspiration og god fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Janni 3. september 2016 af 08:06- Svar

    Hej
    Er det forstået rigtigt at til en bradepande skal der bruges dobbelt af det du skriver altså 1kg sukker?

    • Gitte Hansen 3. september 2016 af 10:57- Svar

      Hej Janni
      Godt du spørger.
      Nej der skal kun bruges 500 gram sukker. Portionen der er vist her er i bradepandestørrelse og halverer du portionen skal du kun bruge 250 gram sukker
      God fornøjelse med kagen, den er superlækker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Benthe Helmer 4. august 2016 af 13:32- Svar

    Hej.
    Skal netop til at lave flødeosteglasuren til kagen.
    Er det korrekt at der skal bruge 250 g smør.
    Kan Lurpak smørbar bruges

    Med venlig hilsen
    Benthe

    • Gitte Hansen 4. august 2016 af 16:04- Svar

      Hej Benthe
      Ja du skal bruge en hel pakke smør og Lurpak er så fint at bruge. Det er noget af en kaloriebombe, til gengæld bliver kagen jo vældig stor, så der er rigeligt til mange lækkersultne munde 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Jette 23. oktober 2015 af 11:40- Svar

    Mmm sikke en duft..
    Den skal med i skoven imorgen, hvor der holdes MTB klubmesterskab. Jeg tror helt bestemt at et stykke kage ved målstregen kan få dem til at cykle liiiidt hurtigere 😉

    Jeg tilføjede 2 dl tykmælk til erstatning for de 2 dl olie du havde skåret væk…. Det er helt perfekt..

    Kh Jette

    • Gitte Hansen 23. oktober 2015 af 20:09- Svar

      Hej Jette
      Lyder rigtigt godt og jeg kan næsten fornemme duften 😉
      God idé at erstatte olie med tykmælk, det gør jeg også tit og det glæder mig da, hvis tricket også kan bruges i denne kage.
      Håber kagen bliver en succes i morgen. Jeg er sikker på den vil vække jubel ☺
      Tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  6. thomas glud 23. september 2014 af 21:40- Svar

    Hej Gitte
    Tak for din kage. Den er pt i ovnen og blev min løsning på en hurtig kage.

    Derudover. Du skriver “Pisk æg og sukker. .Tilsæt olie og æg. Omrør. “. Sådan nogen som mig bliver altid lidt forvirrede, når der er fejl i opskrifter. Og så synes jeg, du bør udskifte “omrør”. Det virker sådan lidt fjollet.

    Nå, men tak for kage.

    T

    • Gitte Hansen 24. september 2014 af 20:22- Svar

      Hej Thomas
      Sikke da noget rod! Tak fordi du gjorde mig opmærksom på miséren. Jeg har nu rettet opskriften til, så den fremover ikke kan forvirre andre. Jeg er glad for du skriver til mig og håber du blev godt tilfreds med kagen.
      God fornøjelse i dit køkken forsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. […] om vores fødselsdagsskovtur her. Jeg har skrevet om en af de lækre kager vi spiste i skoven, den kæmpestore squash/gulerodsskage med osteglasur og ristede hasselnøddekerner og i dag skal du så høre om […]

  8. Malene H 6. maj 2014 af 18:36- Svar

    Jeg har ellers hørt, man ALDRIG må vælge light når man laver frosting, da den så vil blive for tynd. Er i øvrigt af den overbevisning, at når resten af den kage jeg spiser allerede er godt og grundig kalorieholdig, så kan man ligeså godt fuldende den, ved at bruge den rigtige flødeost 🙂

    Squash-kage er i øvrigt en gammel favorit. Mums!

    • Gitte Hansen 6. maj 2014 af 21:24- Svar

      Hej Malene

      Jeg har lavet både en version med fuldfed flødeost og light version og begge versioner blev rigtigt fint. Den fuldfede blev lidt tykkere i konsistensen, men lightversionen var knap så vammelsød. Tja, tjo. Begge dele du’r hvis du spørger mig.
      Lækker kage, uanset og ja squash-kage er en gammel klassiker vi ALDRIG bliver trætte af, vel? 😉
      Tak for din hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar