Squashkage – uhm i dag får du opskriften på en rigtig god og saftig bradepandekage med squash.
Sidste weekend fejrede familien fødselsdag for familien i Marselisborgskoven i Århus. Det var det skønneste sommervejr og vi nød dagen.
Du kan læse om vores skovtursfødselsdag her, og nu er det da på tide at du skal høre om nogle af kagerne.
I dag skal du høre om en lækker bradepandekage med squash og gulerødder og lækker flødeoste glasur og mandeldrys.
Jeg bagte to store kager, for vi blev næsten 20 personer (ok, jeg kunne nok godt have nøjes med en kage). Jeg bagte også denne chokoladekage
Der er rigeligt til et kæmpe fødselsdagsbord, til uddeling på arbejdet (med mange kolleger). Den vil også være et hit til børnefødselsdagsdagen med MANGE små sulte fødselsdagsmunde.
Hvis du er vild med saftige krydderkager, vil du med garanti elske denne squashkage.
Jeg er sikker på at I får en ny kagefavorit derhjemme 🙂
Her kommer opskriften på squashkage med gulerødder i bradepandestørrelse.
Opskriften er dobbelt portion af denne, og jeg har tilført lidt ekstra grønt, nemlig både squash og gulerødder.
Squashkage – bradepandekage med squash
Ingredienser
Kagebund:
- 500 gram sukker
- 3 dl. olie
- 6 æg
- 650 gram mel
- 2 tsk. natron
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kanel
- 600 gram squash kan erstattes af gulerødder
- 600 gram gulerødder kan erstattes af squash
Flødeosteglasur:
- 400 gram flødeost naturel ikke light
- 250 gram blødt smør
- 250 gram flormelis
- 1 spsk. vaniljesukker.
- Pynt: Evt. 100-150 gram ovnristede hasselnødder.
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker.
- Tilsæt olie.
- Tilsæt mel, natron, vanille, kanel og squash og gulerødder til sidst.
- Brug gerne din køkkenmaskine til at fintsnitte.
- Smør ovnens store bradepande med smør og drys gerne formen med æblekagerasp.
- Bag kagen 45 minutter ved 150 grader varmluft. Stik en gaffel i og test om der hænger dej ved. Dejen skal være lidt svampet og må ikke blive for tør.
Flødeósteglasur:
- Rør det bløde smør med flormelis og vaniljesukker. Rør de to bægre flødeost i til sidst. Sigt gerne flormelis'en i, så der ikke kommer klumper i. Fortvivl ej, evt. klumper kan sagtens røres ud med røreskeen eller elpisker.
- Smør glasuren ud på den kolde kage og pynt med ristede hasselnødder eller valnødder
Noter
En kæmpe stor og meget lækker bradepandekage med squash og gulerødder, der holder sig frisk i dagevis
Jeg brugte ca. 1,2 kilo revne grøntsager i alt, brug mere eller mindre squash/gulerødder. Du kan også lave en ren gulerodskage eller en ren squashkage?
Med alle de grøntsager er det jo lige før at vi kan sige, at kagen er sund tror du ikke? 😉
I den oprindelige opskrift skulle der kun bruges 400 gram revne grøntsager, men jeg supplerede altså med lidt ekstra og det gik fint.
Kagen holdt sig friskere flere dage og blev vel også sundere? Jeg reducerede også fedtstof. Der kunne fint reducereres fra 5 dl. til 3 dl.
Jo kagen ER da vist sund! 😉Jeg har stadig en pose æblekagerasp på lager fra efterårets æblesæson og har fundet ud af at man med fordel kan anvende æblekagerasp til at drysse på smurte kageforme når der bages kage. Smart! Kagerne får en knasende sprød sød overflade og du undgår at kagerne hænger i.
Uhm hvor den dufter, den krydderkage! Man kan NÆSTEN ikke vente på afkølingen 😉Smør osteglasuren ud på den afkølede kage.
Jeg brugte en håndfuld ovnristede hasselnødder. Det er den nemme løsning, for her er den dumme hinde/skal fjernet.
Du kan sagtens riste hasselnødderne selv i ovnen. De skal blot ristes til hinderne/skindet kan “nulres” af – 10 minutter ved svag varme vil jeg tro? Hasselnødderne blev hakket groft, og sikke det pyntede, synes du ikke? Kagen blev taget med i skoven. Jeg lagde en bageplade henover, så gik transporten fint.
Alle var vilde med kagen. Børnene var jo lidt skeptiske, da de hørte at der var grøntsager i, og så ost i glasuren, men alle overgav sig og elskede kagen.
Lækker smuk gulerods/squashkage.Dejligt (kage)minde om den skønneste forårsdag i skoven. 🙂
God fornøjelse med kæmpekagen. Måske du også har fået lyst til en tur ud i det blå med en kage under armen? 🙂
Hej Gitte, hvis man laver kagen som muffins i stedet, hvor længe skal den så have i ovnen? 😃
Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men jeg synes min kage er klæg og langt fra andre squash kager, hvad kan være gået galt?
Hej Gitte .
Jeg skal bage denne kage her i weekenden til jobbet på mandag.
Jeg undre mig dog over at der ikke står noget om bagepulver i opskriften, men der er bagepulver i den du henviser til ?.
Er der en grund til at du ikke har bagepulver i denne??
Har lige bagt din kage, rigtig god,jeg tilføjede lidt hakkede mandler til dejen, kan godt lide der er noget at bide i.
Ovenpå osteglasuren kom jeg ristede græskarkerner. Uhm det var rigtig godt.
Hej
Er det forstået rigtigt at til en bradepande skal der bruges dobbelt af det du skriver altså 1kg sukker?
Hej.
Skal netop til at lave flødeosteglasuren til kagen.
Er det korrekt at der skal bruge 250 g smør.
Kan Lurpak smørbar bruges
Med venlig hilsen
Benthe
Mmm sikke en duft..
Den skal med i skoven imorgen, hvor der holdes MTB klubmesterskab. Jeg tror helt bestemt at et stykke kage ved målstregen kan få dem til at cykle liiiidt hurtigere 😉
Jeg tilføjede 2 dl tykmælk til erstatning for de 2 dl olie du havde skåret væk…. Det er helt perfekt..
Kh Jette
Hej Gitte
Tak for din kage. Den er pt i ovnen og blev min løsning på en hurtig kage.
Derudover. Du skriver “Pisk æg og sukker. .Tilsæt olie og æg. Omrør. “. Sådan nogen som mig bliver altid lidt forvirrede, når der er fejl i opskrifter. Og så synes jeg, du bør udskifte “omrør”. Det virker sådan lidt fjollet.
Nå, men tak for kage.
T
Jeg har ellers hørt, man ALDRIG må vælge light når man laver frosting, da den så vil blive for tynd. Er i øvrigt af den overbevisning, at når resten af den kage jeg spiser allerede er godt og grundig kalorieholdig, så kan man ligeså godt fuldende den, ved at bruge den rigtige flødeost 🙂
Squash-kage er i øvrigt en gammel favorit. Mums!