Kyllingeinderfilet med bacon og kartofler – lækker kyllingefilet i baconsvøb. Så nemt og lækkert.

En skøn ret, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad. One Pot.

Sådan en lækker ret skal du høre om i dag 🙂

Jeg har brugt kyllingeinderfilet til retten og kødet bliver saftigt og med god smag fra bacon.

Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartofler

En nem, lækker og rimelig fedtfattig ret. Kyllingefilet med baconsvøb på bund af kartofler, bagt i ovn på nemmeste vis.

En “alt-i-en-ret” hvor både kød og tilbehør laves færdigt i ét fad. Retten er ret enkel og består af ganske få ingredienser.

Det er nemt at købe ind til denne ret og retten passer sig selv i ovnen. Selv opvasken går som en leg 🙂

Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartoflerJeg brugte disse grøntsager fordi jeg lige havde dem i grøntsagsskuffen.

Jeg tænker at du kan bruge alle mulige andre grøntsager? Gulerod, rodfrugter, almindelige løg, tja kun fantasien sætter vel grænser her?

Bagte rødløg smager bare SÅ godt, så brug endelig rigeligt af dem 🙂

Jeg har brugt kyllingeinderfilet til retten. Du kan sagtens også bruge kyllingefilet/kyllingebryst og så skære det i ud i mindre stykker.

Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartofler

En nem og lækker hverdagsmenu. Servér gerne en god aioli til måske? Det smager skønt 🙂Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartofler

Kyllingeinderfilet i ovn med bacon, kartofler, peberfrugt og rødløg – få opskriften her

Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb
En skøn alt i et fad med kartofler og kyllingefilet med bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Kartoffelfad og kyllingefilet med baconsvøb
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1½-2 kg kartofler lidt afhængig af hvor mange I er omkring middagsbordet
  • 4 rødløg
  • 2 peberfrugter rød+gul. Grønne kan være ret bitre
  • 500 gr kyllingeinderfilet eller kyllingeschnitzler kyllingefilet kan skæres i smallere stykker, så bliver det hurtigere gennemstegt
  • 125 gram bacon i skiver
  • Olie
  • Salt/peber og andet favoritkrydderi: paprika, pommes frites krydderi, eller krydderurter

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i både.
  • Brug gerne et slip-let-fad af støbejern eller aluminiumsfad. Så bliver dine kartofler også sprøde i bunden.
  • Vend kartoflerne med olie og salt og peber.
  • Tilsæt herefter rødløg i både og peberfrugt i smalle strimler.
    Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb
  • Sæt kartoffelfadet ind i ovnen på 175 grader varmluft og lad kartoflerne stege alene ca. 30 minutter imens du gør kyllingefiletterne klar.
  • Vikl bacon omkring kyllingestykkerne. Jeg klippede en skive bacon halvt over, og det passede fint til et stykke kyllingefilet.
  • Husk at krydr kyllingestykkerne godt først inden du vikler bacon omkring.
  • Vend kartoflerne godt rundt og læg kyllingestykkerne lægges godt tilrette på kartoffel/grøntsagsfadet.
    Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb
  • Lad kyllingen stege ovenpå kartoflerne 15 minutter i første omgang. Fadet tages ud og kartoflerne og kyllingestykker vendes rundt. Fadet steger videre i 15 minutter.
  • Retten er færdig, når både kartofler og kylling er sprøde og gennemstegte.
    Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb

Noter

Jeg brugte disse grøntsager fordi jeg lige havde dem i grøntsagsskuffen. J
eg tænker at du kan bruge alle mulige andre grøntsager? Gulerod, rodfrugter, almindelige løg, tja kun fantasien sætter vel grænser her?
Kyllingeinderfilet kan erstattes med kyllingefilet - skær evt. kyllingekødet i smalle strimler, så bliver det hurtigere gennemstegt. Hele kyllingebryster kan også bruges, men skal tilberedningstiden nok forlænges. 
Servér også gerne retten med f.eks. svinemørbraed
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

One Pot ret med kartofler og kyllingefilet med bacon og bagte løg – nemt og lækkert

Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartoflerPerfekt, at steger færdigt i et og samme fad. En One Pot agtig ret? Du finder mange flere Alt-i-en-retter på bloggen ved at klikke her

Vi spiste også en bønnesalat til kartoffelfadet.

En bønnesalat er ultralet at lave: Kogte bønner, tomater, rødløg og en marinade af olivenolie, dijonsennep, hvidvinseddike, hvidløgspeber og salt. 

Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Se opskriften her
Bønnesalat med rødløg, tomater & vinaigrette
Bønnesalat smagte perfekt til dagens kartoffelfad, så brug du endelig gerne det tip.

Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartofler Sprøde kyllingestykker med bacon omkring. Saftig kylling og sprøde kartofler. Haps.

Der var rift om dem og vi måtte rationere. Min familie kunne have spist 1 kilo kylling tilberedt på den måde, hvis de fik lov 😉Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartoflerSynes du retten mangler lidt sauce, kan du også lave en cremefraiche dressing til.

Velbekomme dig. Jeg er sikker på at kartoffel- kyllingefadet bliver et hit hjemme hos dig. 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.