Lækker svampet mazarintærte med skyr og rabarber

  • mazarintærte med rabarber

DSC_5473Oh la la – der er mange rabarberkager på bloggen, men ingen som denne. I dag skal du høre om den lækreste mazarintærte med rabarber, godt svampet i konsistensen p.g.a. rigeligt frugtskyr, marcipan og SMØR!

Opskriften er rigtig nem. Vildt nem, og den kan røres med ske. Den er hurtigt lavet.

og jubii. Årets første rabarberhøst er altid noget helt særligt. Jeg står og VENTER på at de små stængler pipler op af jorden. Når jeg sér én, tænker jeg, jubii kage på vej. Mere kage på vej! Håber jeg har mange rabarberkager i vente. 🙂DSC_5401

Jeg iler med at bringe opskriften:

Marcipantærte med skyr og rabarber:

Lækker svampet mazarintærte med skyr og rabarber
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
Portioner: 1 tærte
Det skal du bruge:
  • 6 stængler rabarber (eller 1 bakke jordbær eller anden frugt, æbler, pærer, eller?)
  • 2 spsk sukker og 2 spsk. kartoffelmel til at vende rabarberne i.
  • 2½ dl. frugtskyr (eller andet surmælksprodukt)
  • 150 gr blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 225 gram mel
  • 75 gram marcipan til dejen, 75 gram til topping
  • 2 æg
  • Tilbehør: flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Rens rabarberne og skær dem i 3 cm. stykker.
  2. Bland sukker og kartoffelmel og vend rabarberstænglerne rundt heri.
  3. Rør skyr med sukker. Tilsæt æg. Rør mel i, blandet med bagepulver og vanille.
  4. Tilsæt smør og vend dejen godt rundt, så alle melklumperne forsvinder.
  5. Snit nogle grove marcipanstykker og vend halvdelen i dejen.
  6. Vend rabarberstænglerne i.
  7. Fordel dejen i en smurt tærteform med høj kant. Fordel resten af marcipanen øverst på toppen. Pres marcipanstykkerne lidt ned dejen.
  8. Bag kagen ca. 1 time ved 150 grader varmluft. Jeg bagte den i 50 minutter og lod herefter ovnen stå ved eftervarmen. Stop elspild. 🙂 Prik evt. i kagen med en gaffel og tjek om der hænger dej ved.
  9. Obs: Prikker du tilfældigvis og rammer en rabarberklump og/eller marcipanklump vil kagen kunne føles blød, lav gerne evt. et par testprik 🙂
  10. Efter lidt afkøling er kagen klar til servering.

DSC_5448DSC_5455

DSC_5402Et er sikkert. Jeg ville bage en rabarberkage med marcipan i. Tak til Odense Marcipan for den lækre godtekurv – i dag skulle der leges med den lækre klassiske marcipan.DSC_5400I gavekurven fra Odense Marcipan var også denne lækre opskriftbog. Nemme lækre opskrifter, falder du over opskriftbøgerne fra Odense Marcipan, kan jeg varmt anbefale dem.DSC_5408 Odense marcipan

Det var opskriften nedenfor der inspirerede mig, men den blev lavet meget om.

Bl.a. tilsatte jeg 2½ dl. skyr, fordi jeg lige havde en rest, den er jo guld værd og skal da ikke smides ud! Jeg brugte også rabarber i stedet for jordbær og ingen sirup, men tak til Odense for lækker inspiration. Hold da op, hvor har jeg allerede fordrevet mange timer med de to kogebøger jeg fik i gavekurven. DSC_5406Skyr, vaniljecheasy eller tykmælk er guld værd i kager, det tilfører fugt og smag. Uhm! Bare lige et tip til dig.  DSC_5409

Snit nogle grove marcipanstykker i dejen. Det er bedst! Får man sådan et stykke lækkert marcipan i kagen, er det som at vinde i marcipanlotteriet. Sødmelækkerier når man overraskes – SÅ lækker en mundfuld det er.DSC_5420Marcipanen er det søde modstykke til de let syrlige rabarber. Der er nødt til at være et syrligt indslag – og rabarber gjorde deres job rigtigt godt i denne kage. 🙂

Fordel dejen i en smurt tærteform med høj kant. Fordel resten af marcipanen øverst på toppen. Pres den evt. lidt ned, så marcipanen bliver integreret i kagen og ikke bare ligger til pynt ovenpå. 
DSC_5445Efter lidt afkøling er kagen klar til servering. Uhm hvor bliver det en lækker kage og smuk også, ikke?

Servér gerne en iskold klat creme fraiche til kagen. 
DSC_5468Kagen bliver sprød på toppen og blød i midten. Så lækker, svampet og skøn og med den lækreste smørsmag. Den bedste rabarberkage til dato (i år, men også den eneste?) 😉

Har du mon nogle lækre rabarberopskrifter jeg kan testbage? 
DSC_5473
Søde, røde, smukke lækre rabarberstængler. Skyd nu op af jorden i en fart  tak, det haster! 😉DSC_5403

Mere inspiration

15 Kommentarer

  1. Ingrid 12. juni 2017 af 17:05- Svar

    Ser dejligt ud , den må jeg prøve at bage
    Kan man fryse vandbakkelse ???????
    På forhåbd tak
    Knus Ingrid

    • Gitte Hansen 12. juni 2017 af 21:10- Svar

      Hej Ingrid
      Jeg har aldrig prøvet at fryse vandbakkelse, men jeg tror umiddelbart ikke at det vil gå så godt. Tror den bliver blød og alt for fugtig.
      God fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Ellen 30. maj 2017 af 19:47- Svar

    Den må eg prøve. Er den mon fryseegnet ?
    Hilsen Elln

    • Gitte Hansen 30. maj 2017 af 20:27- Svar

      Ja den vil du sagtens kunne fryse. Rigtig god fornøjelse med kagen. Den er super lækker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Ida Carstensen 15. maj 2016 af 15:41- Svar

    Fryseren havde udsolgt af rabarber, så der står nu en blåbær-hindbær-mazarinkage og køler og bare venter på at blive spist 🙂
    Der faldt en håndfuld havregryn i dejen, da jeg mindes det plejer at gå ret godt med marcipan ..

    Tak for inspiration 🙂

    • Gitte Hansen 16. maj 2016 af 19:53- Svar

      Hej Ida
      Ej hvor lækkert! Tror da også det er en rigtig lækker variant du har fået lavet der. Håber kagen smagte dig/jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Anne 23. marts 2016 af 21:42- Svar

    Jeg ved ikke hvordan jeg kom her forbi, men det gjorde jeg. Og jeg så for mit indre blik den vidunderlige kage som rabarberne fra sidste år ville blive forvandlet til når familien kigger forbi i overmorgen. Men oooh, de sidste rabarber blev åbenbart forvandlet til en anden vidunderlige rabarberkage da jeg holdt sommerfest i januar. Til gengæld har jeg ribs i rå mængder for jeg havde ikke hænder nok til at lave ribssaft til sommerfesten, som jeg ellers havde tænkt mig. Kan ribs bruges i kagen, tror du?

    • Gitte Hansen 24. marts 2016 af 11:12- Svar

      Ja det tror jeg sagtens du kan. Tror kagen vil blive super lækker. Ja SÅ godt at rabarberne snart er på vej i haven. God fornøjelse med bageriet 🌝

  5. Solbritt 28. maj 2014 af 14:17- Svar

    Denne har jeg bare lyst til at bage. de det samme , men manden kan ikke lide mazipan. Smager denne kage meget af mazipan?

    • Gitte Hansen 28. maj 2014 af 15:22- Svar

      Hej Solbritt.

      Nej den kan du roligt bage. Den smager næsten ikke af marcipan, du kan f.eks. også bare halvere mængden. Det er en VIRKELIG lækker kage! 🙂
      Rigtig god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Gitte Hansen 6. maj 2014 af 21:16- Svar

    Hej Jannie

    Uha ja det blev en rigtig lækker kage, virkelig svampet og syrlig/sød på den helt rigtige måde. Den opskrift du deler ser da også rigtig lækker ud. Uhm rabarberkage…..;-)
    Mange hilsner
    Gitte

  7. Lærke 6. maj 2014 af 13:50- Svar

    Uhmmmmm den skal jeg prøve!!!!

    Min yndlings er:

    Lou’s Rabarber-kokos-tærte

    350 g rabarber i 1 cm skiver
    125 g rørsukker
    1 tsk vanillesukker
    1 tsk Maizena
    Blandes og trækker ca. 30 min.

    125 g smør
    125 g sukker
    Røres godt
    1 æg
    Røres i smør/sukker
    60 g mel
    ½ tsk bagepulver
    100 g kokosmel
    Blandes i
    Bred et lag dej (ca. 2/3) ud i en tærteform eller springform, fordel rabarberblandingen oven på og læg resten af dejen i klatter ud over frugten (flyder ud under bagning).

    45 min. Ved 185 grader.

    Serveres med flødeskum eller creme fraiche
    (Kagen bliver sådan lidt sirupsklistret)

    knus fra Lærke

    • Gitte Hansen 6. maj 2014 af 21:27- Svar

      Uhm hvor den lyder lækker den rabarberkage Lærke. Tusind tak fordi du deler den her. Den lyder da også ret nem? Lækker med kokosmel også. Uhm den skal jeg prøve og tak, som altid, for god og lækker inspiration 🙂
      Ja du skal prøve denne kage med skyr, den bliver saftig og syrligt/sød på den helt rigtige måde. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Maj-Britt 6. maj 2014 af 08:19- Svar

    Uhm, det ser skønt ud 🙂
    Vi har altid skyr på lager, men har endnu ikke prøvet at bage kage med det, så det må jeg da prøve 🙂

    God dag.

    • Gitte Hansen 6. maj 2014 af 21:30- Svar

      Hej Maj-Britt

      Ja pludselig kan man jo trylle skyr fra at være et sundt produkt til at være en fristende syndig sød kage. Uha alle de fristelser. Skyr er godt i kage (og tykmælk også), skyr er også godt med müsli ja skyr er faktisk altid godt 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar