•  
  •  
  •  
  •  
  •  

RabarbermazarinOh la la – der er mange rabarberkager på bloggen, men ingen som denne. I dag skal du høre om den lækreste mazarintærte med rabarber, godt svampet i konsistensen p.g.a. rigeligt frugtskyr, marcipan og SMØR!

Opskriften er rigtig nem. Vildt nem, og den kan røres med ske. Den er hurtigt lavet og den vil passe perfekt som lækker kage til eftermiddagskaffen eller som dessertkage efter en god middag.

Jubii. Årets første rabarberhøst er altid noget helt særligt. Jeg står og VENTER på at de små stængler pipler op af jorden. Når jeg sér én, tænker jeg, jubii kage på vej. Mere kage på vej!DSC_5455

Jeg glæder mig, selvom du nu allerede kan finde 1000 rabarberkageopskrifter på bloggen. Jeg får aldrig rabarberkager nok – jeg håber også du er rabarberkagefan? 🙂

Mazarintærte med rabarber, marcipan og skyr

Jeg iler med at bringe opskriften på dagens lækre mazarintærte med rabarber:

Mazarintærte med rabarber, marcipan og skyr

Prøv en skøn mazarintærte med skyr, marcipan og rabarber
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Mazarintærte med rabarber og skyr
Kategori: Brød og kager
Keyword: marcipan, mazarin, mazarintærte, rabarber
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3-400 gram rabarber anden frugt eller andre bær kan bruges
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk kartoffelmel eller Maizenamel
  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • dl. skyr eller andet surmælksprodukt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 225 gram mel
  • 150 gram marcipan - 75 gram til dejen + 75 gram til topping kan udelades
  • Tilbehør: flødeskum creme fraiche eller vaniljeis

Sådan gør du

  • Rens rabarberne og skær dem i 3 cm. stykker.
  • Bland sukker og kartoffelmel og vend rabarberstænglerne rundt heri.
  • Pisk smør, vaniljesukker og sukker hvidt. Tilsæt æg 1 af gangen. Tilsæt skyr. Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt. Vend dejen rundt med dejspatel
  • Snit marcipan i grove tern og tilsæt halvdelen til dejen.
  • Vend rabarberstykkerne i
  • Fordel dejen i en smurt tærteform med høj kant. Fordel resten af marcipanternene øverst på toppen. Pres marcipanstykkerne lidt ned dejen.
  • Bag kagen ca. 1 time ved 150 grader varmluft. Jeg bagte den i 50 minutter og lod herefter ovnen stå ved eftervarmen. Stop elspild. 🙂 Prik evt. i kagen med en strikkepind og tjek om der hænger dej ved.
  • Obs: Prikker du tilfældigvis og rammer en rabarberklump og/eller marcipanklump vil kagen kunne føles blød, lav gerne evt. et par testprik 🙂
  • Efter lidt afkøling er kagen klar til servering.

Noter

Kagen kan bages med al slags frugt/alle slags bær
Kagen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker mazarintærte med rabarber, skyr og marcipan

DSC_5448

Søde, lækre rabarberstængler. Vidste du mon, at rabarber bare skal “trækkes op”? I starten snittede jeg dem af nede ved jorden, men har fået kyndige råd: Den nederste del af en rabarberstængel er den allersødeste, så den må vi bestemt i ikke undvære. Bare lige en obs’er til dig 🙂DSC_5402Når du trækker en rabarberstængel op, i stedet for at skære, så opnår du også at rabarberstænglen kan skyde igen samme sted og det er dejligt.

Måske du har opdaget, at jeg glad og gerne bager kager med marcipan?  Marcipan er bare prikken over i’et i mange kager synes jeg, men du kan sagtens udelade det, hvis du ikke lige har det på lager.
DSC_5400Skyr, Cheasy vanilje yoghurt eller tykmælk er guld værd i kager, det tilfører fugt og smag. Uhm! Bare lige et tip til dig. Alle slags kan bruges til denne kage.DSC_5409

Snit nogle grove marcipanstykker i dejen. Det er bedst! Får man sådan et stykke lækkert marcipan i kagen, er det som at vinde i marcipanlotteriet. Sødmelækkerier når man overraskes – SÅ lækker en mundfuld det er.DSC_5420Marcipanen er det søde modstykke til de let syrlige rabarber. Der er nødt til at være et syrligt indslag – og rabarber gjorde deres job rigtigt godt i denne kage. 🙂

Fordel dejen i en smurt tærteform med høj kant. Fordel resten af marcipanen øverst på toppen. Pres den evt. lidt ned, så marcipanen bliver integreret i kagen og ikke bare ligger til pynt ovenpå. 
DSC_5445Efter lidt afkøling er kagen klar til servering. Uhm hvor bliver det en lækker kage og smuk også, ikke?

Servér gerne en iskold klat creme fraiche til kagen. 
DSC_5468Kagen bliver sprød på toppen og blød i midten. Så lækker, svampet og skøn og med den lækreste smørsmag. Den bedste rabarberkage til dato (i år, men også den eneste?) 😉

Har du mon nogle lækre rabarberopskrifter jeg kan testbage? Jeg er altid klar på en rabarberkage-bageudfordring
Mazarintærte med rabarber, marcipan og skyr Søde, røde, smukke lækre rabarberstængler. Skyd nu op af jorden igen i en fart  tak, det haster! 😉Mazarintærte med rabarber, marcipan og skyr


  •  
  •  
  •  
  •  
  •