Marcipancookies på 5 minutter med 1 ingrediens

2015-07-07 20.15.54

Sommer i fjeldhytten, med uldsokker, ild i pejsen und alles. Hygge, men vel nærmere efterårshygge? Vi prøver med ferieplan B – når nu solen er forsvundet og tågen driller os. En af plan B-løsningerne er marcipan-cookies, som vi har fået tradition for at bage hver aften. Hvilke øvrige plan B-modeller vi også har forsøgt os med,  kan du læse mere om nedenfor.

DSC_6312

Marcipan-kagerne er så simple, at det er lige før det er overkill at skrive en opskrift om dem. De består af lutter 1 ingrediens. Marcipan. 🙂

2015-07-07 20.16.45

Her i Norge er marcipanen billig, en rulle med 500 gram kan fås for 10 kroner. Dog består den kun af 25 % mandler, så der er jo rigtigt meget sukker i. Den når ikke Odense Marcipan til sokkeholderne, men er man desperat, og det er vi, kan denne marcipan fint bruges.

DSC_6347

Marcipancookies på 5 minutter med 1 ingrediens
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre marcipancookies med 1 ingrediens
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 12
Det skal du bruge:
  • 150 gram marcipan
Sådan gør du:
  1. Skær marcipanen i tynde skiver med en skarp kniv.
  2. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir
  3. Bag i 3-4 minutter v. 175 grader varmluft (hold øje, de må ikke blive for brune)
  4. Lad marcipancookies'ene køle af før servering

DSC_6341DSC_6345

Det er da godt nok jordens nemmeste “cookies” og vi elsker dem alle i familien. Det er meget søde kager, så man kan fint nøjes med et par stykker. Jeg har ladet mig fortælle, at det også er disse “marcipancookies” man bruger, hvis man vil lave bunde til flødeboller selv? Smart og så nemt!

DSC_6349

Vi plejer at hamstre Norge-marcipanen hver gang vi er her, for den kan fint gå an i bagværk, hvis man bruger megameget marcipan i kager, og det gør jeg.  Vi skal lure på hvad den ægte Odense Marcipan koster heroppe, den skulle også være billig. Så storhamstrer vi også den! 🙂  Mandler hamstrer vi også, for i Danmark betyder nøddeafgiften jo ågerpriser. Forstå det hvem der kan, jeg kan ikke.

DSC_6346

Lækre cookies der kan peppe stemningen op her i fjeldhytten. Slik og søde sager er forfærdeligt dyrt heroppe, så disse cookies er vores søde alternativer. Jeg ved ikke om konsistensen bliver anderledes,  når/hvis du bruger rigtig marcipan fra Odense Marcipan? Jeg tror det. Cookies’ene af norsk marcipan flader helt ud, men det betyder bare at de bliver helt sprøde, og det er godt. Uhm! Tror da vist lige at vi skal have hamstret lidt ekstra ruller?? 😉

Nå men hvad har vi så ellers fordrevet tiden med? Der måtte flere “FerieplanB’er” til i dag. Uldsokker og ild i pejsen (!!) Ja sikke en sommer-efterårsferie vi har fået os i det norske:

2015-07-07 17.37.43

Tykke varme norske uldsokker i oversize-model! Elsker dem!

2015-07-07 19.03.33

Ild i pejsen i juli!

Bagenørdens Facebook side  kan du læse vores små sommerpostkort indimellem. Du har f.eks. i dag kunnet følge med i vores lille tur i nærområdet.

2015-07-07 14.50.00

“Kortreist mat” må være lokale egnsretter, der kun har “rejst” kort tid eller? 😉

Vi bor det skønneste sted, rimeligt afsondret og tæt på lokalbefolkningen. Her er næsten ingen turister. Det giver en helt speciel stemning og vi stornyder det. Vi bliver opvartet der hvor vi kommer hen. Nordmænd er nogle venlige sjæle.

Vi har lejet vores sommerhus gennem en lokal hytteudlejer, men hytten kan også bookes igennem Dansommer, du kan se billeder af den her . Det er en lækker hytte, der ligger helt formidabelt ned til en stor sø. Skønt!

Der er en lille campingplads 1 km fra hytten og her kan man kigge forbi til en hyggelig snak med værterne, købe souvenirs, lokale fødevarer eller  nyde en svele med smør og sukker og drikke en god kop kaffi til. Det gjorde vi i dag, hvor der pludselig var opholdsvejr og mulighed for en lille gåtur  helt uden paraplyer, ja vildt ikke? 😉
2015-07-07 15.22.23

Hvad er en svele? Det er såmænd bare en tyk pandekage smurt med smør og sukker. Vi blev også spurgt om vi ville have “brunost” i (=gedeost), men så dristige var vi alligevel ikke. Det er vist sådan nordmændende ellers foretrækker at spise dem og måske det i virkeligheden smager godt? Kedelige konservative danskere, der ikke tør prøve. Uha pandekager skal man ikke tage chancer med! 😉2015-07-07 15.23.09

Det var faktisk rimeligt mildt i eftermiddag, så der var mulighed for læsning på terrassen, helt uden tæppe, dog med sweater, men alligevel?
2015-07-07 16.37.18

Ja som du kan se er det tågen der driller her i fjeldet, når det er dårligt vejr. Tågen gør desværre også, at man ikke kan se de smukke bjerge og høje fjelde. Tåge/sol – der er en verden til forskel. Se her et billede fra forleden. Som nat og dag. Som sommer og efterår.

Hvor er jeg GLAD for at vi lige nåede at opleve 2 dage med sommer her i hytten, disse dage sidder stadigvæk (lidt) i min krop og i min sjæl. DSC_6220Nyder og dvæler lidt ved sommerfotoet og krydser fingre for at vi kommer til at opleve flere af den slags dage heroppe. Turene på fjeldet er sat lidt på stand-by, sejlturen på Geiranger også. I morgen kører vi en tur til Volda, der er nærmeste større by og hvor der er både butikker og museer. Aktiviteter der passer perfekt til møgvejr. Vejrudsigter venter vi lige et par dage med at kigge på. De er for deprimerende!

Jeg nupper et par kapitler i min bog i hyttens bedste læsestol og snupper da også lige en marcipancookie til. Man skal være hurtig her i hytten, vender man ryggen til er de væk…… 😉

Fortsat god sommerferie til dig – hvor end du er i sommerlandet, ind- eller udenlands 🙂

DSC_6348

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Emilie // valbylille 7. juli 2015 af 22:22- Svar

    Hihi! Det er første gang, at jeg har set en næsten komplet opskrift i titelfeltet – selvom bagetid og temperatur trods alt er ret nødvendigt at have med.

    • Gitte Hansen 7. juli 2015 af 22:29- Svar

      Hej Emilie
      Ja næsten overkill at lave en opskrift på disse cookies 🙂
      Jeg er spændt på at prøve dem med Odense Marcipan – tror ikke de bliver helt så sprøde? Skriv gerne hvis du drister dig til at gøre forsøget 🙂
      Tak for din søde feedback!
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar