Svampet og syrlig citronkage – værtens bedste!

  • Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Værtens bedste og verdens bedste citronkage skal du høre om nu. Liflig, syrlig, svampet og sød, lige præcis sådan som en helt rigtig citronkage/citronmåne skal være.

Kagen er let at lave og smørmængden er reduceret. I stedet er der brugt tykmælk. Masser af tykmælk. Man kan bage de lækreste kager med tykmælk! Tykmælk giver saftighed og fugt og får kager til at hæve så fint. Jeg bruger masser af tykmælk, men det meste bruger jeg i brød og kager.

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Bagenørdens Facebook-side har jeg dagen igennem postet billeder af den lækre kage og jeg ved at flere nu sidder utålmodigt og venter på opskriften. Jeg må hellere ile med at bringe den.

DSC_3352

Her kommer opskriften på:

Svampet og syrlig citronkage – værtens bedste!:

Du skal bruge: (10-12 personer):

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste!
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker svampet syrlig citronkage med sød glasur og revet citron
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
Portioner: 10-12
Det skal du bruge:
  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 3 æg
  • 2½ dl. tykmælk
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk. vaniljepulver (brug GOD vanilje, gerne ½ vaniljestang)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 økologisk citron
  • Glasur: ca. 250 gram flormelis tilsat kogende vand. Lav den mængde glasur der skal til for at dække kagen.
  • Pynt: Revet citronskal
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
  3. Pisk smør, sukker og vanilje hvidt. Brug køkkenmaskine eller elpisker.
  4. Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
  5. Skyl citron og riv skallen groft og stil til side (vigtigt: brug øko-citron).
  6. Pres citronen og tilsæt halvdelen af citronsaften til dejen. Resten gemmes og pensles på kagen straks den kommer ud af ovnen.
  7. Tilsæt tykmælk
  8. Bland bagepulver med hvedemel og tilsæt.
  9. Rør forsigtigt til melet er udrørt.
  10. Pensl et højt tærtefad med smeltet smør og hæld dejen heri.Mit fad måler 22 cm i diameter og 5 cm. i højden.
  11. Bag citronkagen nederst i ovnen ca. 35 minutter v. 150 grader varmluft.
  12. Kagen er færdig når den er gylden og når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i.
  13. Pensl straks citronsaft på kagen. Saften trænger ned i kagen og gør den svampet og giver den lækreste smag.
  14. Rør glasur og fordel den på kagen når den er afkølet.
  15. Drys den revne citronskal på straks inden glasuren tørrer.
  16. Det er vigtigt du bruger økologiske citroner, da skal fra sprøjtede citroner kan være sundhedsskadelig at spise
  17. Skær fine stykker kage og anret dem på dine smukkeste tallerkener.

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Servér for din familie, dine fødselsdagsgæster, tag den med under armen og servér den som værtingekagegave, pep et kagebord op med kagen eller servér den som dessertkage med en klat iskoldt flødeskum til.

Her ser du hele citronkage-arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Kagen var en dundrende succes!

Min familie, der ellers ikke er de store kagespisere, var fuldstændig på halen og tog både to og tre stykker. Selv min mand, der ellers sjældent vil smage mine kager, sprang på, helt uden overtalelse. Citronduften lokkede.

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

“Det er godt nok en god kage den her!! Må vi tage et stykke til?”.

Selv min datter, der ellers har haft en lang “stop-sukker-indtag”-periode, stornød kagen. Der er blevet spist kage både eftermiddag og aften. Hvilken luksus.

DSC_3353

Nem kage og nem indkøbsliste. Husk lige at det er øko-citroner du skal købe. I en pakke er der 3 citroner. Min største bekymring er nu, at jeg jo næsten er nødt til at bage 2 citronkager til? Ej hvor ærgerligt! 😉 Nå men det vil passe perfekt. Vi skal nemlig på flere påskevisitter. Måske jeg skulle tage et par citronkager med under armen?:-)

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

En påskegul citronmåne – mon ikke den bliver budt velkommen hvor end vi kommer hén? 🙂

Det smagte fantastisk lækkert med den revne citron på toppen. 1 citron rækker til en kage af denne størrelse. Den gode vaniljesmag trænger godt igennem i kagen og kombinationen af syrlighed fra citronen og sødme fra glasuren går op i en højere enhed.

Virkelig lækker kage – ja jeg har sagt rigtigt mange plusord, men jeg kan da næsten heller ikke få armene ned.

Nu er det din tur til at bage kagen. Jeg er rigtigt spændt på hvad du siger. Er sikker på du også vil ELSKE den! 🙂

Jeg GLÆDER mig som et lille barn til i morgen. Der er nemlig en halv kage tilbage og jeg forestiller mig at citronsaften har sat sig endnu mere i kagen, så den faktisk er dobbelt så godt i morgen?

Det tror jeg på. Gør du ikke? 🙂Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Mere inspiration

61 Kommentarer

  1. Josephine 3. juli 2017 af 18:51- Svar

    Hej, ledte netop efter en lækker opskrift til at få brugt en rest citroner da jeg faldt over din side. Det lyder rigtig lækkert med tykmælk i for saftigheden. Det eneste jeg har i køleskabet er dog en bøtte fraiche 6% tror du at den ville fungere som erstatning for tykmælk? 🙂
    Vh. Josephine

    • Gitte Hansen 3. juli 2017 af 21:50- Svar

      Hej Josephine
      Helt perfekt! Jo det kan du sagtens bruge. Tror faktisk bare at du vil få en endnu lækrere kage 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

      • Josephine 5. juli 2017 af 00:03- Svar

        Tak for det, kagen blev rigtig lækker og saftig 🙂 Jeg brugte 2 citroner da de var meget små og så tilføjer jeg altid lidt citronsaft til glasuren når jeg bager med citroner 🙂
        Hilsen Josephine

        • Gitte Hansen 5. juli 2017 af 12:20- Svar

          Hej Josephine
          Hvor lyder det bare godt Josephine. Ekstra citron er altid godt – jeg bruger det også altid i glasuren til citronkager. En skøn og frisk sommerkage 🙂
          Tusind tak for din tilbagemelding og god sommer til dig 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

  2. Jeanette Estdahl 16. maj 2017 af 15:53- Svar

    Hej Gitte,sikke en fantastisk kage,mums den er god👍🏻😄 tak for at du deler,nu skal jeg igang med flere af dine opskrifter 🌸
    Hilsen Jeanette

    • Gitte Hansen 16. maj 2017 af 20:15- Svar

      Hej Jeanette
      Tusind tak for din søde tilbagemelding. Det glæder mig meget du synes om kagen 🙂
      Velkommen til her på bloggen. Håber du har får lyst til at blive hængende 🙂
      Dejligt du tog dig tid til at skrive en sød hilsen til mig
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Pia 11. april 2017 af 15:59- Svar

    Hej Gitte
    Vil bare sige: sikke en super hjemmeside du har. Tak for det.
    Kan se der er mange, som har spurgt på, hvor stor din tærteform er. Du skriver 5 cm i højden, men ikke nogrt med størrelsen. Hvad med diameteren på tærtefomen, hvor stor er den?
    På forhånd tak
    Pia

    • Gitte Hansen 11. april 2017 af 19:46- Svar

      Hej Pia
      Tusind tak for din fine tilbagemelding. Dejligt du synes om siden.
      Jeg har lige målt min bageform og den er 22 cm i diameter og 5 cm i højden.
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Peter B. 8. februar 2017 af 16:49- Svar

    Hej Gitte

    Super kage! Der kom også lidt hakkede valnøddekerner i og hele ditto på overfladen. Måtte give den 7 min mere end de 35min (i forvarmet ovn) – men ingen problemer. Må give dig ret: Tykmælk er en god ide i kager – holder kagen fugtig.

    Tak for din blog 🙂

    • Gitte Hansen 8. februar 2017 af 20:29- Svar

      Hej Peter
      Ej hvor det glæder mig. Dejligt du synes om kagen og om tykmælks-tippet 🙂 God ide med valnødder – det kunne jeg godt forestille mig blev lækkert.
      Godt du lige kunne give kagen lidt ekstra bagetid, når nu den trængte til det – vores ovne må vist varme forskelligt 🙂
      Tak fordi du tog dig tid til at skrive. Dejligt du bruger løs af opskrifterne her på bloggen.
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Anna 27. januar 2017 af 20:06- Svar

    Hej Gitte

    Har du nogen erfaring med at fryse kagen? Og skal man da evt vente med glasuren, så den ikke går istykker?

    Og kan a38 bruges på lige fod med tykmælk?

    Mh Anna

    • Gitte Hansen 27. januar 2017 af 20:46- Svar

      Hej Anna
      Du kan sagtens bruge A38 i stedet for. Jeg ville fryse kagen uden glasur, jeg synes ikke kager slipper heldigt fra at blive frosset med glasur.
      Håber kagen vil smage dig/jer – god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Tine 25. januar 2017 af 18:11- Svar

    Hej Gitte

    Gik helt galt med min version af kagen…efter de 35 min ved 150 grader varmluft, var kagen stadig helt hvid og flydende indeni…. Måtte sætte den op på 200 grader varmluft i yderligere 15 min for at blive færdig… Den kan spises men konsistensen er underlig… Ligner nærmest marcipan inden i, sådan meget kompakt altså… Hvad tænker du der er gået galt ?? :/
    Hilsen Tine

    • Gitte Hansen 25. januar 2017 af 20:13- Svar

      Hej Tine
      Ej hvor mystisk. Det forstår jeg ikke? Tænker lige, om du kan have pisket for meget efter melet var kommet i? Så kan kager nemlig godt blive klæge? Måske din citron også kan have været større og derfor have afgivet mere væde? Jeg synes de citroner man kan købe her om vinteren ofte er meget store.Det var lige de forklaringer jeg umiddelbart kunne komme på. Meget mystisk og ærgerligt da! Håber ellers kagen smagte dig/jer og at den blev reddet, da glasuren kom på?
      Håber ikke det helt har taget kage-bage-modet fra dig
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Kamma Sorensen 18. november 2016 af 06:24- Svar

    Hvad kan jeg bruge i stedet for tykmælk, kan ikke købe tykmælk

    • Gitte Hansen 18. november 2016 af 08:23- Svar

      Du kan bruge yoghurt, skyr, ymer alle surmælksprodukter
      God fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Lotte 9. oktober 2016 af 01:02- Svar

    Hej?
    Har bagt 2 stk citronkage til min søn’s fødselsdag imorgen, glæder mig så meget til at smage den?
    Super dejlige opskrifter du lægger på bloggen her, og så nyder jeg at læse om din lille Kalle mand?
    Bliv endelig ved!

    • Gitte Hansen 9. oktober 2016 af 21:56- Svar

      Hej Lotte
      Ej hvor lyder det bare godt. Håber virkelig kagerne smager dig og din søn. Jeg blev super glad for din tilbagemelding. Det var sødt af dig. Stort tillykke med din søn også og dejligt du har lyst til at følge med her på bloggen. Det glæder mig 🙂
      Håber I alle har haft en rigtig god fødselsdag 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  9. Randi Grønbæk 14. september 2016 af 10:57- Svar

    Tak for en masse dejlige opskrifter – jeg har kun nået at prøve citronkagen af endnu, men den er altså et hit, hvor den så end kommer frem! Jeg så en kommentar om ekstra citron, og det har jeg også overvejet. Citron er godt – meget citron er meget godt 🙂
    Hav en god dag!
    Randi

    • Gitte Hansen 14. september 2016 af 19:52- Svar

      Hej Randi
      Ej hvor dejligt. Velkommen til da 🙂
      Skulle man starte et sted, var citronkagen da ikke det værste sted at starte. Får da helt lyst til et stykke nu. 🙂
      Håber du får lyst til at blive hængende her på bloggen og kaste dig ud i flere af opskrifterne. Tak for din søde hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  10. Bente 17. juli 2016 af 19:36- Svar

    Hej Gitte ?
    Jeg fandt lige opskriften i dag og skyndte mig at bage den?
    Sindssyg lækker kage – ny favorit hos os alle??
    10000000000 tak for opskriften ??

    • Gitte Hansen 17. juli 2016 af 23:49- Svar

      Hej Bente
      Ej hvor fedt! Det glæder mig. Ja synes du ikke bare kagen er frisk og lækker? Slet ikke sukkersød og tung. Dejligt I synes om kagen og tusind tak for din tilbagemelding 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  11. Birgit 30. april 2016 af 11:11- Svar

    Hej, tak for en super god opskrift! Er rigtig god dagen efter. Et hit herhjemme, så opskriften er gemt i arkivet.

    • Gitte Hansen 30. april 2016 af 22:20- Svar

      Hej Birgit
      Det glæder mig! 🙂 Tusind tak for din tilbagemelding
      Mange hilsner
      Gitte

  12. Gaby 10. marts 2016 af 14:42- Svar

    Hejsa. Den kage ser super lækker og nem ud og må prøves her i weekenden. Men hvor stort er dit tærtefad i diameter? Og kan en springform mon også bruges?
    Hilsen Gaby 🙂

    • Gitte Hansen 10. marts 2016 af 21:36- Svar

      Hej Gaby
      Mit tærtefad er et helt almindeligt tærtefad, dog med lidt høj kant. En springform vil fint kunne bruges.
      Rigtig god fornøjelse med kagen. Den bliver altså super lækker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

    • Karin 12. marts 2016 af 19:55- Svar

      En god kage. Men fantastisk kan man ikke kalde den. Den kræver ikke den store bagekunst eller de helt vilde ingredienser. En kage børn kan være med til at lave.

      • Gitte Hansen 12. marts 2016 af 21:19- Svar

        Hej Karin

        Jysk sindighed? Du strøer da ikke om dig med superlativerne 🙂

        Jeg synes kagen smager fantastisk og at det da bare er et ekstra plus at den er nem at bage og at ingredienserne er nemme 🙂
        Dejligt du har fundet vejen forbi bloggen og har fået lyst til at bage citronkagen.
        God fornøjelse med bageriet fortsat
        Mange hilsner
        Gitte

      • Mille Lebech 16. januar 2017 af 06:50- Svar

        Hej,
        Tror du dobbelt portion er nok til at fylde en stor bradepande eller skal vi op i en tre-db?? Den ser god ud!
        Vh Mille

        • Gitte Hansen 16. januar 2017 af 20:29- Svar

          Hej Mille
          Tak for din hilsen. Det er en lækker, lækker kage.
          Jeg vil tro at tredobbelt-portion vil kunne passe? En enkelt portion rækker til et alm. tærtefad, med lidt høj kant dog.
          Håber dette svar rækker?
          Mange hilsner
          Gitte

  13. Louise 15. december 2015 af 15:02- Svar

    Hej Gitte,
    Min søn og jeg opdagede lige din opskrift, da vi søgte på citronkage. Han har nemlig ønsket sig at få det med i morgen i sfo’en til noget fødselsdagsfest.

    Jeg skal bage 25 muffins. Hvis jeg fordobler din opskrift og giver dem 15 min i ovnen ved 200 grader. Tror du så ikke at det bliver godt? I hvert fald glæder vi os til at prøvesmage den 🙂

    Glædelig jul!

    • Gitte Hansen 15. december 2015 af 19:06- Svar

      Hej Louise
      Jo jeg tror at det vil blive helt perfekt og kagen vil da også blive rigtig god som muffins tænker jeg. Dejligt din søn har kageønsker, det er skønt at kunne glæde sine børn med den slags.
      Tillykke med og til sønnike -hils ham fra mig og god fornøjelse med kagerne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  14. Strøm 17. september 2015 af 11:26- Svar

    Hej Gitte 🙂

    Hvor stor (og høj) er den form, du har brugt? Skal bage den til min nervø’s fødselsdag på lørdag 👏 jeg tænker at lave en tredobbelt portion i en bradepande – mon det går? Eller vil du anbefale tre tærteforme?

    • Gitte Hansen 17. september 2015 af 17:16- Svar

      Hej du
      Jeg tænker at en tredobbelt portion vil passe fint til en bradepande, dobbeltportion vil nok måske kunne gøre det? Mine tærteform er 5 cm høje.
      God fornøjelse med bageriet :mrgreen:
      Mange hilsner
      Gitte

      • Hanne 21. maj 2016 af 11:03- Svar

        Hej Strøm og Gitte. Har lige fået at vide at mit barnebarn ønsker sig en citronkage til sin fødselsdag i morgen, opskriften her ser dejlig ud. Hvordan gik det med 3 dobbelt opskrift til en bradepande og hvad med bagetiden?
        Mange hilsner
        Hanne

        • Gitte Hansen 21. maj 2016 af 18:14- Svar

          Jep det passer nok med en tredobbelt portion tror jeg og bagetiden vil nok være den samme. Hold øje når den bliver gylden.Det God fornøjelse og tillykke med barnebarnet 🌝
          Mange hilsner Gitte

  15. Helle 27. juli 2015 af 16:22- Svar

    Kagen smager fantastisk! Bagte den med skyr i stedet for tykmælk – det virkede fint 🙂

    • Gitte Hansen 28. juli 2015 af 22:37- Svar

      Hej Helle
      Det lyder da bare rigtigt godt. Tusind tak for din tilbagemelding – nu ved jeg og andre bloglæsere her, at skyr fint går an i kagen. Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  16. Shaimaa 25. juni 2015 af 21:09- Svar

    Hej igen Gitte, jeg ville også lige spørge om det er okay at bage den én dag inden den skal serveres, er den stadig lige så lækker dagen efter? hvis ja, skal den opbevares i køleskabet? Hilsen Shaimaa

    • Gitte Hansen 25. juni 2015 af 21:54- Svar

      Ja det kan du fint gøre, bare put den i en plastpose 🙂

  17. Shaimaa 25. juni 2015 af 21:06- Svar

    Hej Gitte. Jeg skal bage denne kage i morgen og ville bare høre, om man kan erstatte tykmælk med sødmælk eller letmælk?
    Venlig hilsen Shaimaa

    • Gitte Hansen 25. juni 2015 af 21:53- Svar

      Tykmælk, yoghurt eller kærnemælk er klart bedst 🙂
      Rigtig god fornøjelse
      Med venlig hilsen
      Gitte

  18. Pia Ladegaard 31. maj 2015 af 13:12- Svar

    Tusind tak for en fantastisk opskrift❤️
    Jeg valgte at bruge saften fra en hel citron til dejen, samt saft fra en hel til pensling. Mums.. Syrlig og sød!

    • Gitte Hansen 31. maj 2015 af 21:20- Svar

      Hej Pia
      Hvor lyder det da bare rigtigt godt – tusind tak for din feedback og din ide om at bruge ekstra citron – ja jeg kan også kun forestille mig at kagen blev bedre. Den skal og må altså snart bages igen 🙂
      Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig – tak og velkommen her på bloggen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  19. Majse 8. maj 2015 af 00:12- Svar

    Hej Gitte..
    Har bagt din kage i dag, den blev super god!!
    Jeg brugte a38 i kagen og det virkede helt fint, den blev dejlig svampet, og smagen med den syrlige citron og den søde glasur er bare så lækker.
    Tak for opskriften…den vil blive bagt igen og igen her i huset!!
    Vh.
    Majse

    • Gitte Hansen 8. maj 2015 af 23:17- Svar

      Hej Majse
      Hvor lyder det da bare rigtigt godt! Tusind tak for din tilbagemelding – jeg er superglad for I synes om kagen. Den er rigtig lækker – den bedste citronmåne jeg kender. 🙂
      Tak fordi du lige mindede mig om den igen – den skal sørme snart bages igen. Hov har jo citroner i køleskabet og en liter “dato-tykmælk”….Uha alle de fristelser hele tiden 🙂
      Rigtig god weekend til dig og tusind tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  20. Maiken 17. april 2015 af 09:51- Svar

    Hej

    Jeg har bagt denne kage til gæster i aften – men den er faldet lidt sammen, efter den kom ud af ovnen, tror du stadig, den er god? Jeg brugte ymer i stedet for tykmælk men fulgte ellers opskriften.

    Vh Maiken

    • Gitte Hansen 18. april 2015 af 21:52- Svar

      Hej Maiken

      Beklager mit sene svar, nu nåede du jo ikke at få det før du fik gæster. Jeg kan ikke svare dig på hvorfor kagen er faldet lidt sammen? Kan du mon have pisket dejen for længe? Jeg ved ikke om ymer kan gøre nogen forskel, det tror jeg ikke? Jeg kan ikke svare dig på hvorfor den er faldet lidt sammen, var den mon ikke helt færdigtbagt? Hvis der ikke hænger dej ved gaflen er den fin, også selvom den er faldet lidt sammen. Ærgerligt også men håber gæsterne turde smage alligevel 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  21. Jannie 13. april 2015 af 21:25- Svar

    Hej Gitte,
    Uha for en god kage…, bagte din citronmåne her til aften, uhmmmm!
    Kan kun sige, at det der var en “kollega-citron-fuldmåne”, nu ender med at være en “kollega-citron-halvmåne”…!!! :-))
    Lækker, svampet og syrlig/sød kage…
    Kh
    Jannie

    • Gitte Hansen 13. april 2015 af 22:25- Svar

      Hej Jannie
      Det glæder mig så meget – ja det er en fantastisk lækker kage og jeg kan overhovedet heller ikke kontrollere mit citronkage-indtag når jeg har en citronkage stående og friste på køkkenbordet. En halvmåne passer da helt fint – sådan en størrelse plejer de jo også at have, skal vi ikke bare sige det?
      Tror du bliver en populær kollega i morgen. 🙂
      Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig – tak
      Mange hilsner
      Gitte

  22. Ulla Kjær kristensen 5. april 2015 af 21:59- Svar

    Hej Gitte, og glædelig påske til dig og din familie. I morgen skal vi have gæster, så den står på Gitte mad. Denne dejlige citronkage, dine banan muffins og en æble kage til kaffebordet. Til aften din nakkesteg med bacon og tyttebær, og til dessert din dejlige chokolade kage du skrev om den anden dag. Den med marcipan og Nutella. Så vi slutter påsken af med maner. Vi takker for alle dine dejlige opskrifter. Vh Ulla

    • Gitte Hansen 6. april 2015 af 20:42- Svar

      Hej Ulla
      Hvor lyder det da bare lækkert, jamen det er jo da en komplet Bagenørden-style! Jeg skal love for at jeg vist har fundet mig en storfan på bloggen og du kan tro at det glæder mig usigeligt at du kaster dig ud i så mange af opskrifterne. Wow – ret imponeret er jeg da og hold da op hvor du fik forkælet dine gæster. Håber det var en succes det hele og at gæsterne blev glade 🙂
      Håber din påskeferie har været god – ja gid vi kunne fortsætte den lidt endnu, nu det gode vejr kommer
      Mange hilsner
      Gitte

  23. Gitte Hansen 3. april 2015 af 21:08- Svar

    Hej Birgit
    Tusind tak skal du have. Det vil sikkert glæde mange der kigger med her 🙂
    Dejligt
    Mange hilsner
    Gitte

  24. charlotte friis 3. april 2015 af 08:12- Svar

    Kagen er et hit herhjemme skulle jeg lige hilse og sige…. mums

    Tak for opskriften

    • Gitte Hansen 3. april 2015 af 21:14- Svar

      Hej Charlotte
      Superdejligt at høre – det glæder mig meget du synes det. Det stryger bestemt også ind i kategorien for mine absolutte yndlingskager.
      Jeg pønser på at bage en citronkage i morgen, med marcipan. Den har jeg også store forventninger til 🙂
      God påske fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  25. Annette 2. april 2015 af 12:39- Svar

    Lækker,lækker kage!
    Tror da vist jeg skal lave én mere,til kollegerne på lørdag.
    Nu vil jeg lige kigge efter flere af dine opskrifter med tykmælk i kager.Tror det er med til at gøre kagen så svampet.

  26. Annette 1. april 2015 af 23:06- Svar

    Nøøøj,hvor hurtigt et svar,takker!

    I morgen tidlig er jeg igang med at bage – og jeg glæder mig.
    Du har “solgt”den kage så godt.

    Tak for, du giver dig tid til at dele dine køkken sysler.
    Læste i et tidligere indlæg hvor meget tid du bruger på bloggen.
    Imponerende du kan afse tid til det.

    • Gitte Hansen 1. april 2015 af 23:21- Svar

      Hej Anette

      Rigtig god fornøjelse med kagen – dejligt du har fået lyst til at kaste dig ud i opskrifterne på bloggen. Jeg bruger meget tid på bloggen men får også meget retur. Men indrømmet, det er hårdt arbejde at drive en blog, men jeg bestemmer jo selv hvor produktiv jeg vil være. 🙂
      Jeg er glad for at du har fundet vejen forbi og håber du har lyst til at blive hængende 🙂
      God fornøjelse i dit køkken fortsat –
      Mange hilsner
      Gitte

  27. Annette 1. april 2015 af 21:39- Svar

    Hej Gitte!

    Jeg var lige ved at fare i køkkenet for at bage citronkagen,men bremsede op da jeg læste, smørret skulle blødgøres i mikroovnen 30 sek? Mener du det? I min verden er smørret så helt smeltet.

    Kære Gitte,hvis du vil præcisere om du mener blødt eller smeltet smør vil jeg fluks iføre mig forklædet,for den kage lyder da for lækker!!

    God påske!
    Annette

    • Gitte Hansen 1. april 2015 af 22:50- Svar

      Hej Annette
      Du kan sagtens nøjes med at blødgøre smørret i stuetemperatur, blot du husker at tage det ud i god tid. Det gjorde jeg ikke, derfor lynblødgjorde jeg det i mikrobølgeovnen. I min ovn skulle smørret have 30 sekunder, måske min tilbereder ved lavere watt end din? Nå men hvis du vil bruge mikrobølgeovn, kan du måske nøjes med 15 sekunder. Det kommer sig ikke så nøje, smørret skal blot være af sådan en konsistens at du kan røre det med elpisker/køkkenmaskine.
      Håber mit svar rækker og rigtig god fornøjelse med citronkagen. Den bliver superlækker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar