Citronkage – svampet og lækker. Nem opskrift

 • Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Værtens bedste og verdens bedste citronkage skal du høre om nu. Liflig, syrlig, svampet og sød, lige præcis sådan som en helt rigtig citronkage/citronmåne skal være.

Kagen er let at lave og smørmængden er reduceret. I stedet er der brugt tykmælk. Masser af tykmælk. Man kan bage de lækreste kager med tykmælk! Tykmælk giver saftighed og fugt og får kager til at hæve så fint. Jeg bruger masser af tykmælk, men det meste bruger jeg i brød og kager.

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Bagenørdens Facebook-side har jeg dagen igennem postet billeder af den lækre kage og jeg ved at flere nu sidder utålmodigt og venter på opskriften. Jeg må hellere ile med at bringe den.

DSC_3352

Her kommer opskriften på:

Svampet og syrlig citronkage – værtens bedste!:

Du skal bruge: (10-12 personer):

Lækker svampet syrlig citronkage med sød glasur og revet citron
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Citronkage med glasur
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: citron, citronkage, citronmåne
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 150 gram blødt smør
 • 150 gram sukker
 • 3 æg
 • dl. tykmælk
 • 250 gram hvedemel
 • 1 tsk. vaniljepulver brug GOD vanilje, gerne ½ vaniljestang
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 økologisk citron
 • Glasur: ca. 250 gram flormelis tilsat kogende vand. Lav den mængde glasur der skal til for at dække kagen.
 • Pynt: Revet citronskal

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
 • Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
 • Pisk smør, sukker og vanilje hvidt. Brug køkkenmaskine eller elpisker.
 • Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
 • Skyl citron og riv skallen groft og stil til side (vigtigt: brug øko-citron).
 • Pres citronen og tilsæt halvdelen af citronsaften til dejen. Resten gemmes og pensles på kagen straks den kommer ud af ovnen.
 • Tilsæt tykmælk
 • Bland bagepulver med hvedemel og tilsæt.
 • Rør forsigtigt til melet er udrørt.
 • Pensl et højt tærtefad med smeltet smør og hæld dejen heri.Mit fad måler 22 cm i diameter og 5 cm. i højden.
 • Bag citronkagen nederst i ovnen ca. 35-40 minutter v. 150 grader varmluft.
 • Kagen er færdig når den er gylden og når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i.
 • Pensl straks citronsaft på kagen. Saften trænger ned i kagen og gør den svampet og giver den lækreste smag.
 • Rør glasur og fordel den på kagen når den er afkølet.
 • Drys den revne citronskal på straks inden glasuren tørrer.
 • Det er vigtigt du bruger økologiske citroner, da skal fra sprøjtede citroner kan være sundhedsskadelig at spise
 • Skær fine stykker kage og anret dem på dine smukkeste tallerkener.

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Servér for din familie, dine fødselsdagsgæster, tag den med under armen og servér den som værtingekagegave, pep et kagebord op med kagen eller servér den som dessertkage med en klat iskoldt flødeskum til.

Her ser du hele citronkage-arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Kagen var en dundrende succes!

Min familie, der ellers ikke er de store kagespisere, var fuldstændig på halen og tog både to og tre stykker. Selv min mand, der ellers sjældent vil smage mine kager, sprang på, helt uden overtalelse. Citronduften lokkede.

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

“Det er godt nok en god kage den her!! Må vi tage et stykke til?”.

Selv min datter, der ellers har haft en lang “stop-sukker-indtag”-periode, stornød kagen. Der er blevet spist kage både eftermiddag og aften. Hvilken luksus.

DSC_3353

Nem kage og nem indkøbsliste. Husk lige at det er øko-citroner du skal købe. I en pakke er der 3 citroner. Min største bekymring er nu, at jeg jo næsten er nødt til at bage 2 citronkager til? Ej hvor ærgerligt! 😉 Nå men det vil passe perfekt. Vi skal nemlig på flere påskevisitter. Måske jeg skulle tage et par citronkager med under armen?:-)

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

En påskegul citronmåne – mon ikke den bliver budt velkommen hvor end vi kommer hén? 🙂

Det smagte fantastisk lækkert med den revne citron på toppen. 1 citron rækker til en kage af denne størrelse. Den gode vaniljesmag trænger godt igennem i kagen og kombinationen af syrlighed fra citronen og sødme fra glasuren går op i en højere enhed.

Virkelig lækker kage – ja jeg har sagt rigtigt mange plusord, men jeg kan da næsten heller ikke få armene ned.

Nu er det din tur til at bage kagen. Jeg er rigtigt spændt på hvad du siger. Er sikker på du også vil ELSKE den! 🙂

Jeg GLÆDER mig som et lille barn til i morgen. Der er nemlig en halv kage tilbage og jeg forestiller mig at citronsaften har sat sig endnu mere i kagen, så den faktisk er dobbelt så godt i morgen?

Det tror jeg på. Gør du ikke? 🙂Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

93
Skriv en kommentar

40 Kommentar tråde
53 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
40 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Flora

Lyder lækker! Hvis man dobbler opskriften op, mon den så svarer til en bradepande str.? 😁

Mai


Jeg kan hermed bekræfte, at en tredobbelt portion passer til en bradepande. Det er samtidig lige præcis så meget, som der kan være i røreskålen på en Kitchen Aid. Jeg varmede ovnen op til 180 grader varmluft og skruede ned til 150, da kagen kom i ovnen, og det passede perfekt med 35 minutter. Kom til at bage den midt i ovnen.

Lis


150 grader I 35 min. varmluftovn er for lidt

Lis

Har lige bagt citronkagen med tykmælk. 35 min. ved 150 grader i min varmluftovn var langt fra nok. Den blævrede 1. gang jeg tog den ud efter 35 min. Den fik 5 min. mere og blævrede stadig. Gik på nettet og fandt andre tilsvarende opskrifter til citronkage. Der angives 180 grader i 35 min. og det gør jo immervæk en forskel. Øv, for jeg skal jo have veninderne på besøg i aften. Nu er kagen tilbage i ovnen ved 180 grader og så ser vi, hvor meget det kan redde den.

Kirsten

Hej

Tror du man kan bruge skyr i stedet for tykmælk?

Dorte

Har lige bagt denne. Alt gik fint og den ligner din. Kunne godt bruge lidt mere citron. Men……den har en underlig bismag – lidt som gummi lugter. Mon det er bagepulveret?

Sidsel

Og det er vaniljepulver og ikke -sukker? 🙂

Helen

Hejsa,
Jeg har lavet en ordentlig portion hyldeblomstsaft med masser af citron, som jeg ville komme i en kage. Er det noget, du har prøvet? Jeg tænker på at følge din citronkageopskrift men komme 1 dl (?) hyldeblomstsaft i i stedet for citron.

Vivi HANSEN

Skøn skøn kage,
jeg har bagt den til en konfirmation, der bragte den lykke og er lige nu, ved at bage den til mine arbejdskammerater . Og glæder mig til at give dem den imorgen.

Vivi Clarin

Hej Gitte
Jeg bagte din citronkage igår den er bare super lækker..
Jeg havde ikke tykmælk så jeg brugte yoghurt naturel og glutenfri mel da min far har glutenallergi. Brugte en halv dl mere yoghurt naturel og den blev bare så lækker..
Hilsen Vivi.

Annette

Jeg har nu bagt kagen 2 gange og den er lækker! MEN ved kun 150 gr varmluft er kagen HELT bleg efter endt bagetid. Du skriver noget om gylden!! Er det mon kun mig, det sker for?

Lisette Smidt

Hej Gitte, jeg har den i ovnen nu, og tænker at jeg vil lave glasur med hjemmelavet lemoncurd og flormelis- så den lige får lidt mere cremet citronsmag ???

Dorte

Hej,

Jeg vil bare høre om det er din opskrift x3 der passer til en braddepande? Skal bage den til 24 personer i morgen nemlig, og har kun 1 forsøg 😐

Nogen der har meldt tilbage om det passede? og gerne med nogle mål på braddepande og højde på kage.

1000 tak og hyggelig hjemmeside 🙂

Mange hilsner
Dorte

Josephine

Hej, ledte netop efter en lækker opskrift til at få brugt en rest citroner da jeg faldt over din side. Det lyder rigtig lækkert med tykmælk i for saftigheden. Det eneste jeg har i køleskabet er dog en bøtte fraiche 6% tror du at den ville fungere som erstatning for tykmælk? 🙂
Vh. Josephine

Jeanette Estdahl

Hej Gitte,sikke en fantastisk kage,mums den er god??? tak for at du deler,nu skal jeg igang med flere af dine opskrifter ?
Hilsen Jeanette

Pia

Hej Gitte
Vil bare sige: sikke en super hjemmeside du har. Tak for det.
Kan se der er mange, som har spurgt på, hvor stor din tærteform er. Du skriver 5 cm i højden, men ikke nogrt med størrelsen. Hvad med diameteren på tærtefomen, hvor stor er den?
På forhånd tak
Pia

Peter B.

Hej Gitte

Super kage! Der kom også lidt hakkede valnøddekerner i og hele ditto på overfladen. Måtte give den 7 min mere end de 35min (i forvarmet ovn) – men ingen problemer. Må give dig ret: Tykmælk er en god ide i kager – holder kagen fugtig.

Tak for din blog 🙂

Anna

Hej Gitte

Har du nogen erfaring med at fryse kagen? Og skal man da evt vente med glasuren, så den ikke går istykker?

Og kan a38 bruges på lige fod med tykmælk?

Mh Anna

Tine

Hej Gitte

Gik helt galt med min version af kagen…efter de 35 min ved 150 grader varmluft, var kagen stadig helt hvid og flydende indeni…. Måtte sætte den op på 200 grader varmluft i yderligere 15 min for at blive færdig… Den kan spises men konsistensen er underlig… Ligner nærmest marcipan inden i, sådan meget kompakt altså… Hvad tænker du der er gået galt ?? :/
Hilsen Tine

Kamma Sorensen

Hvad kan jeg bruge i stedet for tykmælk, kan ikke købe tykmælk

Lotte

Hej?
Har bagt 2 stk citronkage til min søn’s fødselsdag imorgen, glæder mig så meget til at smage den?
Super dejlige opskrifter du lægger på bloggen her, og så nyder jeg at læse om din lille Kalle mand?
Bliv endelig ved!

Randi Grønbæk

Tak for en masse dejlige opskrifter – jeg har kun nået at prøve citronkagen af endnu, men den er altså et hit, hvor den så end kommer frem! Jeg så en kommentar om ekstra citron, og det har jeg også overvejet. Citron er godt – meget citron er meget godt 🙂
Hav en god dag!
Randi

Bente

Hej Gitte ?
Jeg fandt lige opskriften i dag og skyndte mig at bage den?
Sindssyg lækker kage – ny favorit hos os alle??
10000000000 tak for opskriften ??

Birgit

Hej, tak for en super god opskrift! Er rigtig god dagen efter. Et hit herhjemme, så opskriften er gemt i arkivet.

Gaby

Hejsa. Den kage ser super lækker og nem ud og må prøves her i weekenden. Men hvor stort er dit tærtefad i diameter? Og kan en springform mon også bruges?
Hilsen Gaby 🙂

Louise

Hej Gitte,
Min søn og jeg opdagede lige din opskrift, da vi søgte på citronkage. Han har nemlig ønsket sig at få det med i morgen i sfo’en til noget fødselsdagsfest.

Jeg skal bage 25 muffins. Hvis jeg fordobler din opskrift og giver dem 15 min i ovnen ved 200 grader. Tror du så ikke at det bliver godt? I hvert fald glæder vi os til at prøvesmage den 🙂

Glædelig jul!

Strøm

Hej Gitte 🙂

Hvor stor (og høj) er den form, du har brugt? Skal bage den til min nervø’s fødselsdag på lørdag 👏 jeg tænker at lave en tredobbelt portion i en bradepande – mon det går? Eller vil du anbefale tre tærteforme?

Helle

Kagen smager fantastisk! Bagte den med skyr i stedet for tykmælk – det virkede fint 🙂

Shaimaa

Hej igen Gitte, jeg ville også lige spørge om det er okay at bage den én dag inden den skal serveres, er den stadig lige så lækker dagen efter? hvis ja, skal den opbevares i køleskabet? Hilsen Shaimaa

Shaimaa

Hej Gitte. Jeg skal bage denne kage i morgen og ville bare høre, om man kan erstatte tykmælk med sødmælk eller letmælk?
Venlig hilsen Shaimaa

Pia Ladegaard

Tusind tak for en fantastisk opskrift❤️
Jeg valgte at bruge saften fra en hel citron til dejen, samt saft fra en hel til pensling. Mums.. Syrlig og sød!

Majse

Hej Gitte..
Har bagt din kage i dag, den blev super god!!
Jeg brugte a38 i kagen og det virkede helt fint, den blev dejlig svampet, og smagen med den syrlige citron og den søde glasur er bare så lækker.
Tak for opskriften…den vil blive bagt igen og igen her i huset!!
Vh.
Majse

Maiken

Hej

Jeg har bagt denne kage til gæster i aften – men den er faldet lidt sammen, efter den kom ud af ovnen, tror du stadig, den er god? Jeg brugte ymer i stedet for tykmælk men fulgte ellers opskriften.

Vh Maiken

Jannie

Hej Gitte,
Uha for en god kage…, bagte din citronmåne her til aften, uhmmmm!
Kan kun sige, at det der var en “kollega-citron-fuldmåne”, nu ender med at være en “kollega-citron-halvmåne”…!!! :-))
Lækker, svampet og syrlig/sød kage…
Kh
Jannie

Ulla Kjær kristensen

Hej Gitte, og glædelig påske til dig og din familie. I morgen skal vi have gæster, så den står på Gitte mad. Denne dejlige citronkage, dine banan muffins og en æble kage til kaffebordet. Til aften din nakkesteg med bacon og tyttebær, og til dessert din dejlige chokolade kage du skrev om den anden dag. Den med marcipan og Nutella. Så vi slutter påsken af med maner. Vi takker for alle dine dejlige opskrifter. Vh Ulla

charlotte friis

Kagen er et hit herhjemme skulle jeg lige hilse og sige…. mums

Tak for opskriften

Annette

Lækker,lækker kage!
Tror da vist jeg skal lave én mere,til kollegerne på lørdag.
Nu vil jeg lige kigge efter flere af dine opskrifter med tykmælk i kager.Tror det er med til at gøre kagen så svampet.

Annette

Nøøøj,hvor hurtigt et svar,takker!

I morgen tidlig er jeg igang med at bage – og jeg glæder mig.
Du har “solgt”den kage så godt.

Tak for, du giver dig tid til at dele dine køkken sysler.
Læste i et tidligere indlæg hvor meget tid du bruger på bloggen.
Imponerende du kan afse tid til det.

Annette

Hej Gitte!

Jeg var lige ved at fare i køkkenet for at bage citronkagen,men bremsede op da jeg læste, smørret skulle blødgøres i mikroovnen 30 sek? Mener du det? I min verden er smørret så helt smeltet.

Kære Gitte,hvis du vil præcisere om du mener blødt eller smeltet smør vil jeg fluks iføre mig forklædet,for den kage lyder da for lækker!!

God påske!
Annette

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer