•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Værtens bedste og verdens bedste citronkage skal du høre om nu. Liflig, syrlig, svampet og sød, lige præcis sådan som en helt rigtig lækker citronmåne citronkage skal være.

Kagen er let at lave og smørmængden er reduceret. I stedet er der brugt tykmælk. Masser af tykmælk.

Man kan bage de lækreste kager med tykmælk! Tykmælk giver saftighed og fugt og får kager til at hæve så fint. Jeg bruger masser af tykmælk, men det meste bruger jeg i brød og kager.

Dagens kage med citron blev rigtig god fordi der var tykmælk i dejen, så prøv du endelig også gerne det. Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Bagenørdens Facebook-side har jeg dagen igennem postet billeder af den lækre kage og jeg ved at flere nu sidder utålmodigt og venter på opskriften. Jeg må hellere ile med at bringe den.

DSC_3352

Her kommer opskriften på:

Citronkage – svampet og lækker. Nem opskrift

Lækker svampet syrlig citronkage med sød glasur og revet citron
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Citronkage med glasur
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: citron, citronkage, citronmåne
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 3 æg
  • dl. tykmælk yoghurt, ymer, creme fraiche eller andet surmælksprodukt kan sagtens bruges
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk. vaniljepulver brug GOD vanilje, gerne ½ vaniljestang
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 økologisk citroner brug usprøjtede citroner, når citronskallen bruges

Citronglasur

  • ca. 250 gram flormelis
  • Citronsaft eller kogende vand
  • Pynt: Revet citronskal

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Pisk smør, sukker og vanilje hvidt. Brug køkkenmaskine eller elpisker.
  • Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
  • Skyl citronerne og riv skallen groft og stil til side (vigtigt: brug øko-citron).
  • Pres citronerne og tilsæt halvdelen af citronsaften til dejen. Resten gemmes og pensles på kagen straks den kommer ud af ovnen.
  • Tilsæt tykmælk
  • Bland bagepulver med hvedemel og tilsæt.
  • Rør forsigtigt til melet er udrørt.
  • Pensl et højt tærtefad med smeltet smør og hæld dejen heri.Mit fad måler 22 cm i diameter og 5 cm. i højden.
  • Bag citronkagen nederst i ovnen i minimum 35-40 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er gylden og når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i.
  • Pensl straks citronsaft på kagen. Saften trænger ned i kagen og gør den svampet og giver den lækreste smag.
  • Rør glasur og fordel den på kagen når den er afkølet. Brug gerne citronsaft til glasuren, hvis du ønsker en meget syrlig kage
  • Drys den revne citronskal på straks inden glasuren tørrer.
  • Skær fine stykker kage og anret dem på dine smukkeste tallerkener.

Noter

Citronkagen kan laves med appelsin også, og så bliver det en lækker appelsinkage
Kagen har godt af at sætte sig lidt, så den kan fint bages dagen før den skal serveres
Kagen kan også laves som muffins i stedet og så bliver det til lækre citronmuffins
Kagen er fryseegnet, dog uden glasur tænker jeg.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Verdens bedste citronkage! Svampet, lækker og nem at lave.

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

Servér citronkagen for din familie, dine fødselsdagsgæster, tag den med under armen og servér den som værtingekagegave, pep et kagebord op med kagen eller servér den som dessertkage med en klat iskoldt flødeskum til.

Sådan laver du citronkage eller hjemmelavet citronmåne – se billederne her:

Kagen var en kæmpe succes!

Min familie, der ellers ikke er de store kagespisere, var fuldstændig på halen og tog både to og tre stykker. Selv min mand, der ellers sjældent vil smage mine kager, sprang på, helt uden overtalelse. Citronduften lokkede.

Det var altså bare en fænomenalt god kage!

Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

“Det er godt nok en god kage den her!! Må vi tage et stykke til?”.

Selv min datter, der ellers har haft en lang “stop-sukker-indtag”-periode, stornød kagen. Der er blevet spist kage både eftermiddag og aften. Hvilken luksus.

DSC_3353

Citronkagen var en nem kage at bage og den var også nem at købe ind til. Husk lige at det er øko-citroner du skal købe.

Jeg elsker bare kagen og her i huset tager vi den med på påskevisitter. Den citron påskegule farve passer jo helt perfekt her.

Det vækker jubel når man kommer på besøg med et par citronkager under armen 🙂Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste

En påskegul citronmåne – mon ikke den bliver budt velkommen hvor end vi kommer hén? 🙂

Citronkagen smagte fantastisk lækkert med den revne citron på toppen. Den gode vaniljesmag trænger godt igennem i kagen og kombinationen af syrlighed fra citronen og sødme fra glasuren går op i en højere enhed.

Virkelig lækker kage – ja jeg har sagt rigtigt mange plusord, men jeg kan da næsten heller ikke få armene ned.

Nu er det din tur til at bage kagen. Jeg er rigtigt spændt på hvad du siger. Er sikker på du også vil ELSKE den! 🙂

Jeg GLÆDER mig som et lille barn til i morgen. Der er nemlig en halv kage tilbage og jeg forestiller mig at citronsaften har sat sig endnu mere i kagen, så den faktisk er dobbelt så godt i morgen?

Det tror jeg på. Gør du ikke? 🙂Svampet og syrlig citronkage - værtens bedste


  •  
  •  
  •  
  •  
  •