Verdens Bedste Brød med hvidløgspeber og soltørret tomat

Forleden dag var der suppedag på matriklen, og til suppedag hører der er et godt brød. Når man vil bage et godt brød, hvad så med at bage Verdens Bedste Brød? Intet mindre?

Jeg har eksperimenteret med at bage Verdens Bedste Brød i forskellige varianter, f.eks. en grov variant og en lys variant. Jeg har også eksperimenteret med en hvidløgsudgave (hvidløgsdyp på toppen det sidste kvarter) og nu idag et krydret brød med hvidløgspeber og soltørrede tomater.Verdens Bedste Brød er kendetegnet ved at opskriften er enkel og let, en dej der skal langtidshæve og som skal bages i gryde ved ekstrem høj temperatur. Brødet er også kendetegnet ved en ekstrem sprød skorpe og en blød blød luftig krumme.Den fulde opskrift og vejledning kan ses her men kort fortalt er opskriften såre enkel og let :

Opskrift på Verdens Bedste Brød med hvidløgspeber og soltørrede tomater : 

Verdens Bedste Brød med hvidløgspeber og soltørret tomat. Ostebrød af brødresten
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Verdens Bedste Brød med hvidløgspeber og soltørret tomat. Ostebrød af brødresten
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Brød og kager
Portioner: 1 brød
Det skal du bruge:
  • 5 dl. vand
  • 10 dl. mel (erstat gerne halvdelen med en grovere melsort f.eks. fuldkornshvedemel eller grahamsmel, det gjorde jeg)
  • 1 tsk salt
  • Gær på størrelse med en ært
  • Til dagens udgave brugte jeg også :
  • 3 tsk hvidløgspeber
  • ½ pose soltørrede tomater
Sådan gør du:
  1. Dejen røres om morgenen og stilles til hævning på køkkenbordet, under film, til om eftermiddagen. Hævetid 5-7 timer
  2. Når dejen har hævet 5 timer, vender du den rundt så den falder lidt sammen. Herefter skal den gerne hæve yderligere 2 timer.
  3. Den sidste halve time inden varmes din støbejernsgryde op i ovnen på 250 grader i min. 20 minutter. Ovn og gryde skal være rygende varme. Hvis gryden er for kold, kan dit brød hænge i. Drys evt. for en sikkerheds skyld. lidt mel i bunden af gryden.
  4. Dejen hældes herefter i den varme gryde. PAS PÅ FINGRENE, den er dødsensfarligbrændende varm den gryde (+låg!).
  5. Brødet bages ved 250 grader varmluft med låg på i en halv time. Det sidste kvarter bager brødet uden låg, så bliver skorpen allersprødest.

Sådan ser det ud hvis man stiller sin dej til hævning i en skål der er for lille 😉Dejen hældes herefter i den varme gryde. Er gryden ikke varm nok kan du risikere at dit brød sidder fast. Den skal være rygende varm. PAS PÅ FINGRENE, den er dødsensfarligbrændende varm den gryde (+låg!).Kan du fornemme den knasende sprøde overflade her?

Brødet smager fantastisk til suppe, med iskoldt smør på, eller med en skive ost.

Ah!

Det er ret sjældent der er brød til over, men skulle du have en rest kan du snildt bruge det til tomatbruschetta dagen efter, et hvidløgsbrød eller som idag et gratineret ostebrød med forårsløg på toppen.

Brødskiver, en skive ost og forårsløg på toppen gratineres i ovnen 5-10 minutter under grill. Voila. Så har du brugt din brødrest til lækre ostebrød.

Verdens Bedste Brød den ene dag, gratineret ostebrød dagen efter.

Det gav en rigtig god smag, at tilsætte soltørret tomat og hvidløgspeber. Brødet havde godt af den ekstra smag. Det krydrede brød var også rigtigt godt som bund til ostebrødene. Ostebrødene kan snildt bruges til supperesten dagen derpå.

Nemme menuer på dag 2 er i høj kurs herhjemme.

Velbekomme. Verdens Bedste Brød i mange varianter kan anbefales! 🙂

Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. […] par dage, men andre opskrifter på Verdens Bedste Brød kan du finde her på bloggen. Jeg har lavet det lækre brød i mange afskygninger  Sikke en skøn sommermenu  – hvor både grillkød og tilbehør gik op i en højere […]

  2. Isabella 14. juli 2013 af 12:23- Svar

    Ser lækkert ud! Har du nogen tips til hvordan man får en gylden og ligeså sprøg skorpe i ovnen? 🙂

    • Gitte Hansen 14. juli 2013 af 14:36- Svar

      Hej Isabella
      Tak for din hilsen. 🙂
      Du kan sagtens lave sprød skorpe på brød bagt almindeligt i ovn. Bag ved max-temperatur i din ovn, brug varmluft og sæt en skål vand i bunden af ovnen når du bager.
      Jeg bager på 275 grader varmluft og det går fint, men husk at holde øje. Grænsen mellem sprødt og brændt er hårfin.
      Rigtig god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar