•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Verdens bedste brød med havregryn og honningnutella

Har du nogensinde hørt om Verdens Bedste Brød?

Det var da vel nok en flot titel, hvad skal der mon til for at leve op til det?

Tjo en meget nem dej, der består af få ingredienser, hæver langsomt og herefter bages i gryde. Her i familien er vi totalt vilde med det lækre brød og det er et kæmpe hit 🙂Verdens bedste brød med havregryn og honningnutella

Halløj et lækkert brød – det må du altså prøve at bage og du skulle unde dig selv en brødskive med honning eller Nutella på. Friskbagt sprødt brød  –  Verdens Bedste Brød. Sådan et brød vil med garanti vække jubel hjemme hos dig 🙂

Kender du det sprøde grydebrød? Jeg har skrevet om det flere gange, og en grundopskrift til det nemme brød kan findes her. Basisopskriften er helt enkel og består kun af salt, vand, hvedemel og gær. Dejen kan røres sammen på 2 minutter og skal blot hæve 5 timer eller gerne mere.DSC_4450

Dagens opskrift er en videreudvikling af grundopskriften. Jeg tilsatte lidt mere vand, og prøvede med lidt havregryn også, for at tilføre brødet lidt flere fibre. Brødet er en succes hvad enten du bruger basisopskriften eller prøver denne lidt grovere version.

Til dagens brød tilsatte jeg også det hævestærke tipo 00 mel, der mestrer at få dej til at eksplodere. Ej måske ikke helt, men tæt på. Køb gerne stort ind når du kommer forbi disse melposer i dit lokale supermarked/discountbutik.

Tipo 00 eller Manitobamel har særligt højt proteinindhold og det er giver luftigt bagværk, der hæver flot. Verdens bedste brød med havregryn og honningnutella

Havregrynsbrødet blev overdådigt lækker og her kommer opskriften

Verdens bedste brød grydebrød med havregryn

Verdens Bedste Brød et grydebagt brød med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 5 minutter
Ret: Verdens bedste brød
Kategori: Brød og kager
Keyword: brød, grydebagt brød, verdens bedste brød
Portioner: 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vand
  • 10 dl hvedemel gerne tipo 00 eller Manitobamel
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 klump gær på størrelse med en ært

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne vand
  • Tilsæt salt og havregryn
  • Rør melet i
  • Dejen bliver våd og klistret
  • Dæk skålen med film og stil den et meget lunt sted
  • Dejen skal helst hæve 6-8 timer på køkkenbordet, men kan speedhæves 4 timer i ovnen på 30 grader varmluft.
  • Bagning:
  • Sæt din støbejernsgryde med låg i ovnen og varm ovnen op til max.temperatur 250 grader varmluft.
  • Gryden skal varmes op i minimum 20 minutter
  • Hæld dejen i gryden og læg låget på. (OBS - pas på du ikke får brandskader!)
  • Bag brødet 25 minutter ca. ved ovnens højeste temperatur
  • Bag brødet de sidste 5-10 minutter uden låg
  • Lad brødet hvile et kvartér minimum før det skæres

Noter

Brødet smager allerbedst på bagedagen, hvor skorpen er helt sprød. 
Du kan lune brødet i ovnen dagen efter også - stænk først brødet med lidt vand
Har du en brødrest skulle du prøve disse gratinerede ostebrød
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Verdens bedste brød – med blød krumme og sprød krumme

I forhold til den oprindelige opskrift snød jeg lidt denne gang og speedhævede dejen i ovnen. Simpelthen fordi det passede familien bedst at spise brødet til frokosttid kl. 14.00.

Har du god tid, tror jeg da at dejen har bedre af den langsomme hævning, men jeg synes nu at brødet blev rigtigt fint, selvom jeg satte “speed” på og heller ikke foldede dejen og lod den hæve af to omgange, hvilket flere originale Verdens Bedste Brød forskrifter eller anbefaler.

Sådan laver du Verdens Bedste brød med havregryn – se billederne her:

Verdens Bedste Brød er genialt at bage. Dejen er så nem, at den kan røres med ske af selv et mindreårigt barn. Selve tilberedelsesprocessen skal man dog være varsom med. Når gryden skal håndteres f.eks. er der fare for at brænde fingre (og arme!) slemt, og også ødelægge køkkenbord, så vær på vagt.

Tjek også lige om din gryde kan holde til en virkelig høj temperatur. Min Pyrolux-gryde klarer det fint, selvom grydelågsknoppen burde være nedsmeltet?

 

Verdens Bedste Brød skuffede heller ikke denne gang. Sej krumme og sprød skorpe og dejligt brødet havde mere bid fra havregryns-fibrene. Virkelig et velsmagende brød og en kæmpe succes her i familien!Verdens bedste brød med havregryn og honningnutella

Uhm nybagt brød med honning og Nutella – den servering er altså svær at stikke 🙂

Verdens bedste brød med havregryn og honningnutella

Brødet smager også fantastisk bare med smør på. Det er perfekt at servere til et brunchbord, til tapas, som suppebrød eller som madbrød en dag I får gæster? Bare lige lidt tips fra mig til dig 🙂
Verdens bedste brød med havregryn og honningnutellaHar du endnu ikke prøvet at bage “Verden Bedste Brød” så rod lige dit grydeskab igennem og se om du kan finde en støbejerns- eller Pyrolux-gryde. Disse er perfekte til grydebrødet. Du kan også bruge en prof Le Creuset eller en stegeso.

Der er mange der bager brød i Römertopfen, men jeg har endnu ikke turdet, af frygt for at knække stegesoen når den iskolde dej hældes i den brandvarme “so”. Flere gør det dog med succes, så prøv endelig!

Lækkert brød der virkelig også er super nemt at lave. Hævetiden er den værste ventetid. Tænker du langsigtet kan du røre dejen sammen om aftenen, gå i seng og så tilberede brødet om morgenen, eller også kan du speedhæve som jeg.

Jeg har nogen gange rørt dejen sammen inden jeg tog på job, for herefter at tilberede et “Verdens Bedste Brød” til suppe om aftenen f.eks. Det hiver i den grad en hverdag op skulle jeg hilse og sige 🙂

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig 🙂Verdens bedste brød med havregryn og honningnutella


  •  
  •  
  •  
  •  
  •