Æggeblomme marengs. Her får du opskriften på de populære æggeblommekager, du kan lave, hvis du har æggeblommer i overskud.
Mon ikke du kender til det der med at have æggeblommer til overs? Ja hvad kan man mon bruge æggeblommer til?
Måske du har bagt marengs kyskager med æggehvider? Nå men hvad stiller man så op med de overskydende æggeblommer?
Dem kan man da bruge til kager! Måske du har lyst til at prøve noget nyt?
Ja i dag skal du høre om et nyt kageeksperiment: nemlig gule æggeblomme marengs, lavet kun med æggeblommer.
Kan man det? Jeps det kan man og det bliver nogle lækre småkager.
Kagerne kaldes også gule klap eller æggeblommekager. Småkagerne er super nemme at lave og du skal kun bruge 3 ingredienser: Æggeblommer, flormelis og hjortetaksalt.
Voila! De nemmeste småkager du kan bage!Opskriften på kagerne er rigtig nem og du får den lige her:
Æggeblomme marengs – få en god opskrift på nemme lækre gule klap småkager hér
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 150 gram flormelis
- ½ tsk hjortetaksalt
Sådan gør du
- Hæld æggeblommerne i en skål og hæld flormelis på. Drys hjortetaksalt over og rør nu dejen sammen - du behøver ikke piske den med elpisker, men den kan røres bare med piskeris eller ske
- Tænd ovnen på 125 grader varmluft
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel nu marengskagerne på pladen med to teskeer. Du kan også sprøjte dejen ud med en sprøjtetylle, men teskeer er også fint.
- Bag nu kagerne ca. 35 minutter v. 125 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er hævet til dobbeltstørrelse. Det bliver store runde flade kager - med en højde på ca. 1 cm.
- Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i en kagedåse
Noter
Sprøde æggeblommekager – marengs småkager lavet med æggeblommer – og kun med 3 ingredienser
Hvordan smager marengs lavet af æggeblommer så?
De smager godt. Sødt. Småkagerne er meget porøse og så smelter de på tungen. Der bliver mange kager og så er de drøje i brug, for man kan kun spise et par stykker.
Måske du skulle prøve æggeblomme marengsene, hvis du lige skulle have nogle æggeblommer i overskud?
Gule klap er en opskrift fra “gamle dage”. Jeg at det er rigtigt godt at få “støvet” de gode gamle kage opskrifter af.
Kageklassikere og retrokager er jeg faktisk en ret stor fan af. Vi skal sørge for, at de kommer til at leve videre.
Husmødrene i køkkenerne havde bare styr på det dengang. Både mht. madlavning og kagebag. De gamle opskrifter kan vi sagtens finde inspiration i i dag også, synes jeg.
Mon ikke også at opskriften på de gule klap æggeblommemarengs kager er blevet udviklet af en husmor med æggeblommer i overskud engang? Jeg tror det 🙂
Det herlige er, at de nu også har fundet vejen til mit – og måske også dit – køkken. Lad æggeblommekagerne genføde i dit køkken 🙂
Ja det er faktisk muligt at lave marengs uden æggehvider – smart at man kan bruge både æggehvider og æggeblommer til marengs.
Prøv æggeblommekagerne. De er et anderledes sødt lille indslag til kagebordet. De har også så en en pastelgul farve. Fine som kager til påske også.
Småkagerne er lavet på ingen tid. Det er så super smart, at man skal bruge så få ingredienser. Mon ikke også det er nogle ingredienser du har i dine køkkenskabe? Bare spring på. 🙂
Marengs småkagerne var et hit her i min familie. En portion er drøj i brug, for man kan ikke spise så mange af de søde kager. Et par stykker til god kop kaffe var et hit.
Kagerne kan holde sig i flere uger i kagedåsen – smart lige at kunne hive en dåse hjemmebag frem når der kommer gæster.
Gem da lige opskriften. Måske du skulle prøve dem en dag du har æggeblommer til overs.
På bloggen finder du en flere opskrifter på lækre småkager, hvor du kun skal bruge æggeblommer f.eks. disse:
1.
2.
3.
4.
5.
Gule makroner er en opskrift fra min mors kogebog. Her bruges der 4-500 g flormelis til 3 æggeblommer (+ hjortetaksalt), mængden af flormelis afhænger af blommernes størrelse. Dejen skal æltes sammen til den bliver blank, sej og smidig. Herefter rulles dejen ud og makronerne stikkes ud i passende størrelse.
Lad nu makronerne stå på pladen i ca 30 min så overfladen bliver lidt tør. Så skal de i ovnen og, hvis bageguderne er med dig, hæver kagerne under bagningen op i højden med en flot fod og en helt blank og fin overside.
Det er min mors version
Æggeblommekager er fra min barndom. Min mor elskede hjemmebagte rutebiler, og vi stod derfor tit med overskydende æggeblommer.
Det er første gang, jeg ser kagerne nævnt og opskriften😀
PS er 63 år