Æggeblomme marengs. Her får du opskriften på de populære æggeblommekager, du kan lave, hvis du har æggeblommer i overskud.

Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Mon ikke du kender til det der med at have æggeblommer til overs? Ja hvad kan man mon bruge æggeblommer til?

Måske du har bagt marengs kyskager med æggehvider? Nå men hvad stiller man så op med de overskydende æggeblommer?

Dem kan man da bruge til kager! Måske du har lyst til at prøve noget nyt?

Ja i dag skal du høre om et nyt kageeksperiment: nemlig gule æggeblomme marengs, lavet kun med æggeblommer.

Kan man det? Jeps det kan man og det bliver nogle lækre småkager.Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Kagerne kaldes også gule klap eller æggeblommekager. Småkagerne er super nemme at lave og du skal kun bruge 3 ingredienser: Æggeblommer, flormelis og hjortetaksalt.Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Voila! De nemmeste småkager du kan bage!Æggeblomme marengs - gule klap småkager Opskriften på kagerne er rigtig nem og du får den lige her:

Æggeblomme marengs – få en god opskrift på nemme lækre gule klap småkager hér

Æggeblomme marengs - gule klap småkager
Sprøde marengs småkager med æggeblomer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Æggeblomme marengs - gule klap småkager
Portioner: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 150 gram flormelis
  • ½ tsk hjortetaksalt

Sådan gør du

  • Hæld æggeblommerne i en skål og hæld flormelis på. Drys hjortetaksalt over og rør nu dejen sammen - du behøver ikke piske den med elpisker, men den kan røres bare med piskeris eller ske
    Æggeblomme marengs - gule klap småkager
  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel nu marengskagerne på pladen med to teskeer. Du kan også sprøjte dejen ud med en sprøjtetylle, men teskeer er også fint.
    Æggeblomme marengs - gule klap småkager
  • Bag nu kagerne ca. 35 minutter v. 125 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er hævet til dobbeltstørrelse. Det bliver store runde flade kager - med en højde på ca. 1 cm.
    Æggeblomme marengs - gule klap småkager
  • Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i en kagedåse
    Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Noter

Tilsæt evt. lidt grofthakket chokolade eller grofthakkede nødder til kagerne
Kagerne kan holde sig i kagedåserne i flere uger
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Sprøde æggeblommekager – marengs småkager lavet med æggeblommer – og kun med 3 ingredienser

Hvordan smager marengs lavet af æggeblommer så?

De smager godt. Sødt. Småkagerne er meget porøse og så smelter de på tungen. Der bliver mange kager og så er de drøje i brug, for man kan kun spise et par stykker.

Måske du skulle prøve æggeblomme marengsene, hvis du lige skulle have nogle æggeblommer i overskud?

Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Gule klap er en opskrift fra “gamle dage”. Jeg at det er rigtigt godt at få “støvet” de gode gamle kage opskrifter af.

Kageklassikere og retrokager er jeg faktisk en ret stor fan af. Vi skal sørge for, at de kommer til at leve videre.

Husmødrene i køkkenerne havde bare styr på det dengang. Både mht. madlavning og kagebag. De gamle opskrifter kan vi sagtens finde inspiration i i dag også, synes jeg.

Mon ikke også at opskriften på de gule klap æggeblommemarengs kager er blevet udviklet af en husmor med æggeblommer i overskud engang? Jeg tror det 🙂Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Det herlige er, at de nu også har fundet vejen til mit – og måske også dit – køkken. Lad æggeblommekagerne genføde i dit køkken 🙂

Ja det er faktisk muligt at lave marengs uden æggehvider – smart at man kan bruge både æggehvider og æggeblommer til marengs.

Prøv æggeblommekagerne. De er et anderledes sødt lille indslag til kagebordet. De har også så en en pastelgul farve. Fine som kager til påske også.

Småkagerne er lavet på ingen tid. Det er så super smart, at man skal bruge så få ingredienser. Mon ikke også det er nogle ingredienser du har i dine køkkenskabe? Bare spring på. 🙂Æggeblomme marengs - gule klap småkager

Marengs småkagerne var et hit her i min familie. En portion er drøj i brug, for man kan ikke spise så mange af de søde kager. Et par stykker til god kop kaffe var et hit.

Kagerne kan holde sig i flere uger i kagedåsen – smart lige at kunne hive en dåse hjemmebag frem når der kommer gæster.

Gem da lige opskriften. Måske du skulle prøve dem en dag du har æggeblommer til overs.
Æggeblomme marengs - gule klap småkager

På bloggen finder du en flere opskrifter på lækre småkager, hvor du kun skal bruge æggeblommer f.eks. disse:

1.

Småkager med peanuts - nem opskrift
Nemme sprøde og lækre småkager med æggeblommer og peanuts
Se opskriften her
Småkager med æggeblommer og peanuts

2.

Småkager med æggeblommer & nødder - lækre
Nemme sprøde og lækre småkager med hasselnødder og æggeblommer
Se opskriften her
Småkager med nødder & æggeblommer lækre

3.

2 slags cookies af samme dej - nem opskrift
Lækre cookies med tranebær, vanilje og lakrids
Se opskriften her
2 slags cookies af samme dej - nem opskrift

4.

Vanilje småkager - sprøde nemme vaniljetoppe
Vaniljetoppe er de nemmeste småkager du kan bage
Se opskriften her
Vanilje småkager - sprøde nemme vaniljetoppe

5. 

Cookies med hasselnødder & vanilje - opskrift
En portion nemme og sprøde cookies med hasselnødder og vanilje
Se opskriften her
Cookies med hasselnødder og vanilje - nemme og lækre


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.