Stuvet hvidkål med svinefilet – mormormad på menuen

  • Stuvet hvidkål med mørbrad - mormormad på menuen

Stuvet hvidkål med mørbrad - mormormad på menuen

Så er der mormormad på menuen – ægte mormormad!

Der serveres stuvet hvidkål med marineret svinefilet. Sig mig fortsætter hun sit hvidkåls-tema? Ja da! Hvidkål får man jo smidt i nakken i november – ja heldigvis ikke i bogstaveligste forstand – men i butikkerne fås de for ingen penge her om efteråret.

Årstidens grønt koster gratis og efterårets kulde og mørke appellerer til simreretter – mormoragtige simreretter.

Der er blevet serveret karrykål i flere afskygninger og senest oksekødsgryde med hvidkål – i dag vanker der stuvet hvidkål.

DSC_0495

Der hører sig jo egentlig frikadeller til, men sådan gik det ikke i familien. Vi fik marineret svinefilet til og det fungerede også fint. Du bestemmer, servér gerne en frikadelle til i stedet. Det passer rigtigt fint til, gerne med hjemmesyltede rødbeder til jo 🙂

Stuvet hvidkål med mørbrad - mormormad på menuen

Sådan laver du stuvet hvidkål (4 personer):

Du skal bruge: 

½ hvidkål

½ dl. vand

2½ dl. fløde

2½ dl. skummetmælk

25 gram smør

4 spsk. mel

Salt/peber.

Gerne: Stødt muskatnød

Tilbehør: Rødbeder. Serveres til frikadeller, karbonader, koteletter eller svinefilet/mørbrad? Hvad serverer du ellers stuvet hvidkål til? Hvad ville din mormor mon servere? 😉

Stuvet hvidkål med mørbrad - mormormad på menuen

Sådan gør du:
  • Snit hvidkålen i fine strimler
  • kog hvidkålen under låg i lidt vand i 10-12 minutter, eller…
  • kog hvidkålen i mikrobølgeovnen i en egnet plasticbøtte med tætsluttende låg til, det gjorde jeg. Du kan nøjes med den halve kogetid så. Tilsæt ½ dl. vand, mere behøves ikke. Vitaminerne bevares bedst hvis du lader hvidkålen dampkoge og ikke hælder kogevandet fra. Tilsæt lidt salt under kogningen. Det er NEMT at koge grøntsager i mikrobølgeovnen!
  • Hvidkålen er færdigkogt når den føles mør når du prikker i den med en gaffel.

Lav en opbagt sauce imens hvidkålen koger:

  • Smelt smør og pisk melet i. Tilsæt mælk og fløden til sidst. Pisk godt under opkogningen.
  • Tilsæt den færdigkogte hvidkål til saucen og smag til med salt, peber og gerne muskatnød.
  • Vi havde en rest marineret svinefilet fra menuen igår, den blev lige svitset kort på panden. Hvis du laver en svinefilet eller mørbrad fra bunden, så steg den 10-12 minutter på hver side.
  • Servér  din stuvede hvidkål – gerne med rødbeder til.
  • Vi ELSKEDE alle den stuvede hvidkål i familien, selv teenagerne. Faktisk spiste vi hele portionen, så den stryger direkte ind i “Familiens favorit”-kategorien. Det er altså en god anbefaling! 🙂

Stuvet hvidkål med mørbrad - mormormad på menuen

Muskatnød er et must. Det fortæller de gode mennesker inde på Bagenørdens Facebookside. Herligt med al den gode feedback jeg får herfra. I er skønne. I ved hvem I er <3 Har du lyst til at komme med i den gode flok, så kig bare forbi 😉 Nogle fortæller ovenikøbet at de spiser den stuvede hvidkål med kanelsukker til?? Jeg var et stort spørgsmålstegn – kender du også til det?

Jeg tror måske det er en egnsspecialitet, men det virker til at den har bredt sig til det meste af landet?

Vi spiste vores stuvede hvidkål, bare smagt til med salt og peber. Det smagte SÅ fint! Snart skal muskatnøden prøves. Kanelsukkeret forbliver bare en sjov tanke 😉

God fornøjelse med din mormorret – så er der dælme stuvede hvidkål er der. Ikke et (mormor)-øje er tørt. 🙂

Mere inspiration

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lilian Andersen

Kunne godt tænke mig af printe opskrifterne ud så man er fri for at skrive, det er jo også billederne der giver inspiration og appetit., alt ser bare så lækkert ud.Tak for det

tina nymann

Rolig med alt det kål;-)
I weekenden skal vi fejre godsejerens fødselsdag og vi skal have gammeldags karboneder efter fødselarens ønske!!!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer