Bønnesalat. Uhm her får du opskriften på en lækker lun bønnesalat med creme fraiche.
En nem bønnesalat, der er super hurtig at lave og hvor du skal bruge ganske få ingredienser.
I min pure ungdom kendte jeg en franskmand. En helt ægte franskmand, som jeg besøgte i Frankrig.
Vi talte fransk (dengang jeg kunne formulere sammenhængende sætninger). Vi besøgte franske seværdigheder.
Jeg deltog i store franske familiemiddage, hvor vi drak gode vine og spiste lokale egns-specialiteter.
Jeg sugede til mig af indtryk. Èn af de retter jeg har lavet mange gange siden mit franske besøg, er opskriften på denne lune bønnesalat med creme fraiche.
Den er nem, enkel, rimelig sund bønnesalat og den er så hurtig at lave.
Mon ikke det er den nemmeste salat i verden? Jeg tror det.
Du skal bruge ganske få ingredienser og salaten kan laves med få minutters forberedelse. Bønnesalaten er så lækker.
I min familie sagtens kan spise 1 kilo bønner, når bønnerne serveres på denne måde.
Det smarte med grønne bønner er at vi nemt kan købe dem på frost hele året. De er rimeligt billige og super sunde, propfyldte med vitaminer.
Det er godt at spise mange grønne bønner. Denne bønnesalat er så lækker, at du med garanti vil kaste mange grønne bønner indenbords, når du får den serveret.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Bønnesalat med creme fraiche – få en god nem opskrift hér

Ingredienser
- 750-1000 gram frosne bønner
- 2-3 dl. creme fraiche gerne med lav fedtprocent
- Salt/peber
- Pynt: Cocktailtomater
Sådan gør du
- Dampkog bønnerne i mikroovnen i 5-8 minutter i 1 dl vand. De skal stadigvæk have lidt bid. Drys med salt. Bønnerne kan også koges i gryde: Fordel bønnerne i spilkogende vand og kog i 3-5 minutter.
- Hæld vandet fra bønnerne og vend creme fraichen i straks. Smag til med salt og lidt peber.
- Pynt med cocktailtomater på toppen. Servér straks
Noter
En nem og lækker lun salat med grønne bønner – den er klar på få minutter
Bønnesalaten var på middagsbordet flere gange, da jeg var i Frankrig. Det er en lidt usædvanlig salat, for det er faktisk lune bønner man skal bruge.
Mon det var fordi min franske ven ikke havde tålmodighed til at lade bønnerne køle af først? Det svar må svæve i vinden. 🙂
Brug gerne en creme fraiche med lav fedtprocent, det kan du sagtens.
Nu kender jeg bønnesalaten med lune bønner, så jeg synes det passer bedst til salaten.
Creme fraichen bliver lidt grynet, når den bliver opvarmet. Synes du ikke om det, så kan du sagtens lade bønnerne afkøle før du vender creme fraichen i.
Faktisk skal du kun bruge grønne bønner, creme fraiche, salt og peber til denne bønnesalat. Top gerne med cocktailtomater. Voila!
Bønnesalaten er et hit i min familie, både sommer og vinter.
Den smager godt til alt og er meget nem at lave. Prøv bønnesalaten som tilbehør til grill, kylling, fisk eller en god oksesteg måske?
Prøv af og se om du foretrækker at nyde salaten lun eller afkølet? Begge dele kan anbefales.God fornøjelse med den “franske” bønnesalat – jeg håber at den vil smage dig 🙂
Få flere gode opskrifter med grønne bønner her:
1.

2.

3.

4.

5,
