Butterdejssnitter med rabarber og marcipan. Her får du opskriften på lækre makronsnitter af butterdej, med rabarber og makronfyld.
De nemmeste makronkager i verden!
Ud af en rulle færdig butterdej, kan du få to butterdejsstænger. Lækre kager, du kan lave på under ½ time og med få ingredienser.
Rabarber og marcipan er bare så lækkert i kage! Nu har jeg også prøvet at lave en rabarberkager med butterdej.
Det er SÅ nemt og kagerne bliver sprøde og lækre. De syrlige rabarber klæder den søde marcipan smag rigtigt godt. Genial lille kage, med sprød butterdejsbund.
Jeg har også prøvet at lave en butterdejsstang med makronfyld før, bare med syltetøj. Nu skulle det prøves med frisk frugt.
Rabarber kan erstattes med al anden frisk frugt tænker jeg. Æbler, pærer, kirsebær, jordbær, brombær, eller hvad der er i sæson?
Få flere opskrifter på makronsnitter, og andre kager med rabarber, nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Butterdejssnitter med rabarber og marcipan – nem opskrift
Ingredienser
- 1 rulle butterdej til 2 butterdejsstænger
- 250-300 gram rabarber ca. skåret i ½ cm stykker. Kan erstattes eller blandes med anden frugt.
- 2 spsk sukker
- 2 spsk kartoffelmel
- 2 tsk vaniljesukker
Makronmasse til 2 butterdejsstænger:
- 150 gram marcipan revet
- 150 gram sukker Kan erstattes med 100 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æggehvider æggeblommerne kan du bruge til pensling, blandet med lidt mælk
- evt. mandelflager - til drys
Sådan gør du
Butterdejsbunde:
- Rul butterdejen ud og del den i 2, på den lange led. Skær riller 1 cm. fra kanten, uden at skære helt igennem. Rillen gør, at der kommer en kant, der holder på fyldet. Prik bunden med en gaffel og pensl kant og evt. bund med æg.
- Forbag nu bundene ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til de er let gyldne. Tjek billede
Makronmasse og rabarberfyld:
- Riv marcipanen og bland den med æggehvide, sukker og vaniljesukker. Rør godt, til ingredienserne er godt blandet sammen
- Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Vend med sukker, vaniljesukker og kartoffelmel og lad dem trække lidt. Fordel rabarberne på bundene. Du kan bruge andet fyld på den anden butterdejsstang eller blande f.eks. æbler/rabarber
- Fordel makronmassen på toppen. Sørg for at der er nok til begge butterdejsstænger. Bred massen ud så godt du kan med en kniv. Marcipanmassen smelter og fordeler sig mere under bagningen.
- Bag butterdejssnitterne ca. 20-25 minutter til de er sprøde og gyldenbrune v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kan skæres ud til rabarbersnitter efter afkøling.
Noter
Marcipan kan erstattes med knuste makroner
Bedst på bagedagen, men også gode dagen efter.Sprøde rabarbersnitter med makronfyld, lavet nemt og hurtigt med færdig butterdej
Knasende sprøde lækre makronsnitter med rabarber. Uhm de blev gode!
Skønt når kageeksperimenter lykkes og disse blev virkelig gode, kan du tro.
Jeg var lidt spændt på smagen. Rabarber er ret syrlige. Det er kun marcipan og sukker i makronmassen, der søder disse kager.
Det blev en perfekt smag, men godt lige at lade rabarberne trække i sukker og vaniljesukker først.
Hvis du er vild med bagerens makronsnitter, vil du elske disse. Den lidt syrlige rabarbersmag klæde kagerne virkelig godt.
Jeg glæder mig til at prøve en æble version, eller måske en blanding af æble og rabarber?
Prøv også disse makronsnitter med rabarber eller disse rabarbersnitter med crumble .


Prøv også denne butterdejstærte med bagte rabarber og flødecreme. Uhm den er altså også god.
Det er altså virkelig smart, at man kan lave så lækre kager med ½ time med en rulle færdig butterdej.
Smart hvis du skulle få uventede kaffegæster, eller bare har brug for lækre kager i en fart? De vil også være gode som små dessert kager.
Tror disse butterdejssnitter med rabarber bliver et stort sommerhit. Både hjemme hos dig og hos mig.
Rigtig god fornøjelse med bageriet.
Jeg har efterhånden eksperimenteret en del med butterdej. Få en liste med opskrifter med butterdej her.
Prøv f.eks. disse æblefisk – butterdejspakker med æbler og marcipan.
Du kunne også prøve de nemme napoleonskager eller de nemme “upside down” butterdejstærter med æbler og kanel.
Få flere opskrifter med butterdej her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Skønne snitter, har lavet dem flere gange med friske Rabarber, men de kan sagtens laves med frosne optøede rababer også, i dag har jeg lavet dem med æbler og optøede rababer det glæder vi os til at smage, da vi er vilde med marcipan kommer jeg altid lidt mere i ca 250g
Jeg kan ikke købe “en rulle” butterdej. Hvor stor er den.?.
Husmor i Alaska.
Hanne.