Koldskålskage med rabarber. Sikke en dejlig sommerkage med koldskål, du får opskriften på i dag.
Kagen er en dejlig dessertkage, der slet ikke skal bages i ovnen.
En frisk og lækker “No bake cake” med koldskålsfromage / koldskålsmousse og en dejlig rabarbergele på toppen.
Rabarber er i sæson, når det er koldskålssæson, så det var et oplagt valg.
Du kan sagtens også bruge anden gelé på toppen, f.eks. en jordbærgele eller en citrongelé måske?
Ej jamen se da lige hvor pæn den er og er du vimmer, hvor smagte den bare godt. 🙂
Jeg serverede kagen for søde sommerhusnaboer og begejstringen – og jublen – ville ingen ende tage.
Den fine koldskålskage var virkelig et hit og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Faktisk er den rigtig nem at lave, så bare spring på.
Koldskålskkagen er et oplagt valg, en dejlig varm sommerdag, hvor du gerne vil servere lækkerier for dine gæster.
Smart med en kage der ikke skal bages i den varme ovn, når solen bager udenfor. 🙂
Koldskål hører sommeren til. Du kan bruge en rest hjemmelavet eller færdiglavet koldskål til denne kage. Få opskrifter på koldskål nederst i dette i indlæg
Du kan også sagtens bare bruge kærnemælk tilsat vanilje og citron.
Man kan næsten heller ikke sige koldskål, uden at sige kammerjunker, vel?
I denne kage kan der bruges knuste kammerjunker som kiksebund. Du kan også bare bruge knuste Digestive. Du bestemmer 🙂
Den sprøde kammerjunkebund var perfekt i den friske koldskålskage.
Jeg var snedig og lavede kagen direkte på serveringsfadet.
Jeg glemte lige at tilsætte kageplast/bagepapir i kanten, så Mette Blomsterberg ville nok sige, at min kant ikke står helt skarpt.
Det ville hun have helt ret i, så husk du gerne kageplast eller bagepapir.
En vakse seer vil også bemærke, at min gele ikke er helt blank. Det er helt med vilje.
Jeg må indrømme, at jeg godt kan lide en gele der ikke er “dirrende” gelé. Jeg foretrækker en blød gele, så jeg rørte den op, før jeg smurte den på kagen.
Du kan selvfølgelig også sagtens bare hælde rabarbergeleen på kagen og lade den stivne helt som normalt. Du bestemmer 🙂
Jeg synes at geleéns konsistens blev helt perfekt, på denne måde. Uhm <3
Nu skal du ikke vente længere på opskriften på den dejlige kage med koldskålsmousse. Du får den lige her:
Koldskålskage med rabarber – nem opskrift på dejlig sommer dessert
Ingredienser
Koldskålskage:
- 125 gram kammerjunkere eller Digestive kiks knuste
- 75 gram smeltet smør
- 3½ dl koldskål eller kærnemælk tilsat 1 spsk citronsaft og 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 blade husblas
Rabarbergelé:
- 150 gram rabarber skåret i 1 cm stykker
- 75 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 blad husblas
Sådan gør du
Kiksebund:
- Smelt smørret i mikrobølgeovn eller gryde Knus kammerjunker eller Digitestive og vend det smeltede smør heri. Vend godt
- Find et kagefad og sæt en springform ell. lign. uden bund direkte på kagefadet. Pres kiksebunden ud heri med en ske. Sæt gerne bagepapir/ kageplast rundt i kanten. Min springform var 17 cmx 6 cm høj. Stil bunden til afkøling
Koldskålsmousse:
- Udblød husblas i vand Pisk fløden, så der kan dannes små toppe. Vend flødeskummet i koldskålen. Smag til med vaniljesukker
- Kram vandet af husblassen. Læg den i en skål og lun over vandbad el. i mikroovn få sekunder, til massen er flydende. Tilsæt nu 1 spsk koldskålsblanding af gangen, til massen er afkølet. Rør godt. Pisk nu husblasblandingen i koldskålsblandingen.
- Hæld koldskålsblandingen direkte ovenpå kiksebund/kammerjunkebund og stil nu kagen til afkøling, til den er stivnet. (ca. 3-4 timer)
Rabarbergele:
- Udblød husblas i vand. Skær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker
- Kog geleen i få minutter, til rabarberstykkerne er møre. Si nu geleen, så der kun er ren saft tilbage. Kompotten kan bruges til brød. Jeg fik ca. 1½ dl saft. Smag til. Kram vandet fra husblassen og pisk den ud i den stadig lune saft.
- Lad rabarbergeleen afkøle lidt og hæld den på den stivnede kage. Lad kagen afkøle til geleen er stivnet. Du kan også smøre geleen på lige før kagen skal serveres. Geleen blødgøres lidt, når du rører den op i stuetemperatur
Koldskålskage med rabarbergelé:
- Løsn springformen og fjern evt. bagepapir/kageblast og/eller løsn forsigtigt kagebunden fra springformen med en skarp kniv
- Hæld/smør rabarbergelé på toppen af kagen
- Pynt: små fine blomster af f.eks. hornviol, tallerkensmækker ell. lign
- Opbevar kagen på køl, til den skal serveres. Rabarbergeléen vil smelte lidt, ved stuetemperatur
Noter
Du kan hælde rabarbergeléen på den let stivnede kage og lade geleen stivne på kagen i ca. 1 time.
Du kan også smøre den afkølede gelé på kagen før servering. Rør den lidt op, så geleen bliver blød.Koldskålskagen kan holde sig 2-3 dage i køleskab
Få en god opskrift på hjemmelavet koldskål her Kagen vil også være et hit med jordbærkoldskål Få en god opskrift på hjemmelavede kammerjunker herEn frisk dessert kage, med koldskål, kammerjunker og rabarbergele
Uhm hvor var det altså bare en lækker koldskålskage!
Den vil vi helt sikkert lave rigtigt mange gange herhjemme til sommer. Vores sommerhusnaboer på vejen vil også, er jeg sikker på 🙂
Prøv også den fine koldskålskage til dine sommergæster – den vil blive et hit, med garanti!
Den bløde rabarbergelé, kommer jeg helt sikkert også til at lave flere gange til sommer.
Uhm – den vil også være et hit på den gode ris a la mande kage?
Jeg glæder mig til at prøve denne variant til vinter med rabarber fra fryseren. 🙂
Den vil også være rigtig god som rabarbersirup/ rabarbergele til en portion hjemmelavet is måske?
Det er smart at lave kagen, hvis du lige har en rest koldskål. Du kan finde nogle gode opskrifter på koldskål lige her:
1.
2.
3.
4.
Hjemmelavede kammerjunker kan du selvfølgelig også lave. Kig med her:
Rigtig god fornøjelse med den lækre koldskålskage. Jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Hvis du har lyst til at se opskrifter på flere opskrifter på fromager med bl.a. koldskål, så kig med her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.