•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koldskålskage med rabarber. Sikke en dejlig sommerkage med koldskål, du får opskriften på i dag.

Koldskålskage med rabarber - nem opskriftKagen er en dejlig dessertkage, der slet ikke skal bages i ovnen.

En frisk og lækker “No bake cake” med koldskålsfromage / koldskålsmousse og en dejlig rabarbergele på toppen.

Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Rabarber er i sæson, når det er koldskålssæson, så det var et oplagt valg.

Du kan sagtens også bruge anden gelé på toppen, f.eks. en jordbærgele eller en citrongelé måske?Rabarberbrud - gode luftige boller med rabarber

Ej jamen se da lige hvor pæn den er og er du vimmer, hvor smagte den bare godt. 🙂Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Jeg serverede kagen for søde sommerhusnaboer og begejstringen – og jublen – ville ingen ende tage.

Kagen var virkelig et hit og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.

Faktisk er den rigtig nem at lave, så bare spring på.

Koldskålskkagen er et oplagt valg, en dejlig varm sommerdag, hvor du gerne vil servere lækkerier for dine gæster.

Smart med en kage der ikke skal bages i den varme ovn, når solen bager udenfor. 🙂Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Koldskål hører sommeren til. Du kan bruge en rest hjemmelavet eller færdiglavet koldskål til denne kage. Få opskrifter på koldskål nederst i dette i indlæg

Du kan også sagtens bare bruge kærnemælk tilsat vanilje og citron.

Man kan næsten heller ikke sige koldskål, uden at sige kammerjunker, vel?Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

I denne kage kan der bruges knuste kammerjunker som kiksebund. Du kan også bare bruge knuste Digestive. Du bestemmer 🙂

Den sprøde kammerjunkebund var perfekt i den friske koldskålskage.

Jeg var snedig og lavede kagen direkte på serveringsfadet.Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Jeg glemte lige at tilsætte kageplast/bagepapir i kanten, så Mette Blomsterberg ville nok sige, at min kant ikke står helt skarpt.Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Det ville hun have helt ret i, så husk du gerne kageplast eller bagepapir.

En vakse seer vil også bemærke, at min gele ikke er helt blank. Det er helt med vilje. 🙂

Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Jeg må indrømme, at jeg godt kan lide en gele der ikke er “dirrende” gelé.  Jeg foretrækker en blød gele, så jeg rørte den op, før jeg smurte den på kagen.Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Du kan selvfølgelig også sagtens bare hælde rabarbergeleen på kagen og lade den stivne helt som normalt. Du bestemmer 🙂

Jeg synes at geleéns konsistens blev helt perfekt, på denne måde. Uhm <3 Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Nu skal du ikke vente længere på opskriften på den dejlige kage med koldskålsmousse. Du får den lige her:

Koldskålskage med rabarber – nem opskrift på dejlig sommer dessert

Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
Kage med koldskålsmousse, rabarbergelé og kammerjunkebund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer 50 minutter
Ret: Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
Portioner: 7 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Koldskålskage:

  • 125 gram kammerjunkere eller Digestive kiks knuste
  • 75 gram smeltet smør
  • dl koldskål eller kærnemælk tilsat 1 spsk citronsaft og 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 blade husblas

Rabarbergelé:

  • 150 gram rabarber skåret i 1 cm stykker
  • 75 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 blad husblas

Sådan gør du

Kiksebund:

  • Smelt smørret i mikrobølgeovn eller gryde
  • Knus kammerjunker eller Digitestive og vend det smeltede smør heri. Vend godt
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Find en kagefad og sæt en springform ell. lign. direkte på kagefadet. Pres kiksebunden ud heri med en ske. Sæt gerne en bred stribe bagepapir eller kageplast rundt i kanten. Min springform målte 17 cm i diameter og den var 6 cm høj. Stil bunden til afkøling
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Koldskålsmousse:

  • Udblød husblas i vand
  • Pisk fløden, så der kan dannes små toppe. Vend flødeskummet i koldskålen. Smag til med vaniljesukker
  • Kram vandet af husblassen og læg den i en skål. Lun den i mikroovn få sekunder af gangen, til massen er flydende. Du kan også bruge vandbad. Tilsæt nu 1 spsk koldskålsblanding af gangen, til massen er afkølet. Rør godt efter hver spsk. Pisk derefter husblasblandingen i koldskålsblandingen.
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Hæld koldskålsblandingen direkte ovenpå kiksebund/kammerjunkebund og stil nu kagen til afkøling, til den er stivnet. (ca. 3-4 timer)

Rabarbergele:

  • Udblød husblas i vand
  • Skær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Kog geleen i få minutter, til rabarberstykkerne er møre. Si nu geleen, så der kun er ren saft tilbage. Jeg fik ca. 1½ dl saft. Du kan bruge den tiloversblevne kompot på brød. Lad saften afkøle lidt. Smag evt. til med ekstra sukker/vaniljesukker
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Kram vandet fra husblassen og lun nu husblassen 1-2 sekunder i mikroovnen, til den er smeltet. Rør herefter 1 spsk rabarbersaft i husblassen af gangen, til den er tempereret. Rør til slut husblasblandingen i rabarberblandingen.
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Du kan nu hælde rabarbergeleen på den stivnede kage og stille kagen til afkøling i yderligere 1 time. Du kan også stille geleén til afkøling og smøre den på, før kagen skal serveres. Geleen blødgøres lidt, når du rører den op i stuetemperatur

Koldskålskage med rabarbergelé:

  • Løsn springformen og fjern evt. bagepapir/kageblast og/eller løsn forsigtigt kagebunden fra springformen med en skarp kniv
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Smør gelé på toppen af kagen, hvis du ikke allerede har ladet den stivne på kagen
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Pynt: små fine blomster af f.eks. hornviol, tallerkensmækker ell. lign
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Opbevar kagen på køl, til den skal serveres. Rabarbergeléen vil smelte lidt, ved stuetemperatur
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Noter

Du kan hælde rabarbergeléen på den let stivnede kage og lade geleen stivne på kagen i ca. 1 time. 
Du kan også smøre den afkølede gelé på kagen før servering. Rør den lidt op, så geleen bliver blød. 
Koldskålskagen kan holde sig 2-3 dage i køleskab
Få en god opskrift på hjemmelavet koldskål her
Kagen vil også være et hit med jordbærkoldskål
Få en god opskrift på hjemmelavede kammerjunker her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En frisk dessert kage, med koldskål, kammerjunker og rabarbergele

Koldskålskage med rabarber - nem opskriftUhm hvor var det altså bare en lækker kage!

Den vil vi helt sikkert lave rigtigt mange gange herhjemme til sommer. Vores sommerhusnaboer på vejen vil også, er jeg sikker på 🙂

Prøv også koldskålskagen til dine sommergæster – den vil blive et hit, med garanti!

Den bløde rabarbergelé, kommer jeg helt sikkert også til at lave flere gange til sommer.

Uhm – den vil også være et hit på den gode ris a la mande kage?

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive

Jeg glæder mig til at prøve denne variant til vinter med rabarber fra fryseren. 🙂Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Den vil også være rigtig god som rabarbersirup/ rabarbergele til en portion hjemmelavet is måske?

Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
Daim is - cremet og lækker
Se opskriften her
Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is


Det er smart at lave kagen, hvis du lige har en rest koldskål. Du kan finde nogle gode opskrifter på koldskål lige her:
Koldskål - opskrift på hjemmelavet koldskål
Klassisk hjemmelavet koldskål med kærnemælk og æg
Se opskriften her
Koldskål - opskrift på hjemmelavet koldskål
Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbær
Nem og lækker jordbærkoldskål af kærnemælk og æg
Se opskriften her
Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbær
Koldskål - opskrift med kærnemælk uden æg
Nem og frisk koldskål på to minutter
Se opskriften her
Koldskål - opskrift med kærnemælk uden æg

Hjemmelavede kammerjunker kan du selvfølgelig også lave. Kig med her:

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
Hjemmelavede kammerjunkere - perfekte til koldskål
Se opskriften her
Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Rigtig god fornøjelse med den lækre koldskålskage. Jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig 🙂Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Hvis du har lyst til at se opskrifter på flere opkskrifter på fromager med bl.a. koldskål, så kig med her:
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
Yoghurt fromage med citron god nem opskrift
Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave
Se opskriften her
Citronfromage opskrift på lækker citron dessert
Frisk og syrlig ød citronfromage med flødeskum og granatæble
Se opskriften her
Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
En nem og lækker fromage med tykmælk, Daim og mandelknas
Se opskriften her
Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
Fromage med tykmælk og rabarberkompot
Nem fromage med vanilje og rabarberkompot
Se opskriften her
Tykmælksfromage med rabarberkompot
Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Nem fromage dessert med tykmælk
Se opskriften her
Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
Ymerfromage - en nem og lækker dessert
Se opskriften her
Ymerfromage med hvid chokolade & mandler

  •  
  •  
  •  
  •  
  •