Svampede chokolademuffins med lækkert Konnerup chokolade

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7136

Sådan kan gå. Nogle gange lokkes man i fordærv. I lækkert fordærv.

Det er Konnerup og Co.‘s skyld! Den sydfynske chokolatier butik med den lækreste chokolade skrev til mig, om jeg kunne tænke mig at prøve at bage/lave lækkerier med nogle af deres lækre produkter.

Om jeg kunne? Ja tak!

Kassen kom og sikke lækre ting. Hvid, mørk og lys chokolade. Lakridspulver, lakridssirup og kronjuvelen: flydende karamel med havsalt.

Uhm! Er der noget at sige til at jeg så var nem at lokke med på den søde galej? Nej vel?2013-08-07 18.19.15Straks kassen blev åbnet begyndte ideerne at pible. Lakridssmåkager, is med karamel og lakridssirup, kirsebærkage med hvid chokolade som kirsebærfyld?

Eller hvad med de allerbedste chokolademuffins forsøgt fyldt med med den allerbedste chokolade ?

Ja det blev det! Første eksperiment med Konnerup og Co chokoladen blev chokolademuffins med mørke chokoladeknapper i dejen og trefarvede chokoladeknapper på toppen.

DSC_7086

Her kommer opskriften på de letteste lækreste mest svampede chokolademuffins. De bedste hjemmelavede muffins jeg har smagt! Har du en vinderopskrift på chokademuffins i gemmerne? Så stik mig den lige ok? Er klar på at testbagekonkurrere 🙂

DSC_7076

Du skal bruge: (12 store/24 små. Jeg fik ca. 16 store)

250 gram mel

50 gram kakao

1 tsk natron

1 tsk.vanillesukker

225 gram sukker

100 gram smeltet smør

3½ dl. yoghurt naturel (eller alm. yoghurt/tykmælk/skyr ell. lign.)

1 æg

100 gram chokolade. Gem lidt til pynt

Bagetid: 15 minutter ved 175 grader varmluft.

Fra start til slut tager kagerne kun ½ time at bage.

DSC_7132

Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Bland de “tørre” ingredienser, og tilsæt de “våde”. Rør gerne sammen med en ske. Dejen er så let at røre sammen, at det næsten ikke er besværet værd at tilsvine køkkenmaskinen. Dejen er færdigrørt på ingen tid.

DSC_7059

DSC_7063

Jeg valgte at bruge nogle af de lækre chokoladeknapper i dejen. Oh la la hvor er det lækkert at finde de små flydende chokoladekerner inde i en lun muffin 🙂
DSC_7064“Knapperne” røres i dejen.DSC_7068

Jeg dryssede med en trefarvet chokoladeknap-blanding. Selvfølgelig skulle knapperne prøvesmages . Uhm…Godkendt! 🙂
DSC_7075
DSC_7078 Muffins/siliconeforme pensles med sprayfedt og de fyldes 2/3 med dej.DSC_7079 Der drysses med chokoladeknapper. DSC_7085Bagte chokoladeknapper bliver lidt stive i konsistensen. Måske burde jeg have regnet den ud? Nå men de hvide chokoladeknapper endte med at smage karamelagtigt sprøde.

Kønne blev de heller ikke de bagte chokoladeknapper, men et flormelisdrys redder alt! Smagen var der intet at udsætte på. Set i bakspejlet skulle jeg jo nok have tilsat chokoladeknapperne I dejen i stedet for ovenpå. Nå men pyt, et “snedrys” redder alt, selv små chokoladeknapper der skifter farve og som ikke vil smelte.;-)

DSC_7136Så er der et fad lækre chokolademuffins.

DSC_7133

Det er ret skægt. Moren til min søns kammerat, laver verdens bedste muffins. Jeg bad om opskriften og blev ret forundret. Den er nemlig helt identisk med den muffnsopskrift jeg plejer at bruge.  Helt til sidste ingrediens og sidste detalje.

Disse muffins ville da kun kunne blive gode, tilsat den lækre Konnerup chokolade tænkte jeg?

Prøvede alligevel at justere lidt i originalopskriften. Tilsatte 3½ dl. A38 istedet for 2½ dl mælk, 1½ dl. smør i stedet for ½ dl og lidt vanillesukker. Skal det være luksuskager skal der nemlig ikke spares på hverken smør eller vanille tænkte jeg.

Jeg nænner ikke at fortælle min søn at min muffinopskrift er den samme som kammeratens mors. Ifølge ham er hendes kager stadig de bedste. Jeg lader ham blive i troen 🙂

Et fad lækre muffins klar til kageorgie 🙂

DSC_7138
Tak til Konnerup og Co. for de fornemme lækkerier. Jeg glæder mig til at lege videre med de lækre søde sager 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
6 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Amanda

Sikke en god opskrift, tak for den 🙂

Sol-britt

Uhm havde overvejet at lave disse som muffin ligesom i opskriften men nu har jeg tænkt på at lave popcaks til de kære unger i stedet og vil så bare lave denne i en bradepande i stedet men hvor stor en bradepande er der mon til?

Christina

De 100 g chokolade er det knapperne eller er chokolade knapperne ekstra chokolade du propper i?

Tanja

Ej… Den smager jo intet mindre end FANTASTISK. Endnu en opskrift som må gemmes. Mums.

Piskeriset

Bare rolig, jeg fik også lidt ost bagefter 😉

Piskeriset

Åh, det er altså tarveligt at kigge på sådanne billeder lige fra morgenstunden! Især når jeg kun har spist et æble! Mmmm… kage… 😀

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer