•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokolade muffins - opskrift på svampede muffinsHer kommer opskriften på de nemmeste og lækreste mest svampede chokolademuffins. Chokolade muffins - opskrift på svampede muffinsDe bedste hjemmelavede muffins jeg nogensinde har smagt, og det siger ikke så lidt, for jeg har jo smagt mange! 🙂

Muffins’ene er bagt med tykmælk og det gør altså bare noget godt i kager, for konsistensen bliver rigtig svampet og lækker. Faktisk smager disse chokolademuffins næsten som de populære McDonalds-chokolademuffins?

Du kan godt begynde at glæde dig til opskriften, for den bliver med garanti også en ny kage-klassiker hjemme hos dig. Her i huset er de et hit 🙂

Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins

Chokolade muffins – opskrift på svampede muffins:

Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins
Svampede chokolademuffins med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: chokolade, chokolademuffins, muffins, muffins med chokolade
Portioner: 16 muffins
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram mel
  • 50 gram kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 225 gram sukker
  • 100 gram smeltet smør
  • dl. yoghurt naturel eller alm. yoghurt/tykmælk/skyr ell. lign.
  • 1 æg
  • 100 gram mørk chokolade: grofthakket - evt. chokoladeknapper Gem evt. lidt til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Bland de "tørre" ingredienser, og tilsæt de "våde". Rør gerne sammen med en ske. Dejen er så let at røre sammen, at det næsten ikke er besværet værd at tilsvine køkkenmaskinen. Dejen er færdigrørt på ingen tid.
    Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins
  • Chokoladen røres i dejen.
    Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins
  • Dejen puttes i muffinforme af papir eller silicone. Obs: Formene skal kun fyldes 2/3 med dej.
    Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins
  • Drys evt. lidt chokolade på toppen.
    Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins
  • Bages ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. De må godt være lidt fugtige indeni
    Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins

Noter

Al slags chokolade kan bruges til kagerne
Lad ikke kagerne bage for længe - de er bedst når de er lidt "klæge/svampede" indeni.
'Muffinsene er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Chokolade muffins - opskrift på svampede muffins

Halløj, sikke nogle lækre kager og smukke ser de da også ud, synes du ikke? 🙂

De er bestemt konkurrencedygtige med McDonalds-kagerne. Helt klart! Du må prøve en portion 🙂
DSC_7078Jeg dryssede med lidt hvide chokoladeknapper, men havde lige glemt at hvid chokolade jo karamelliserer, når det bages. De hvide chokoladeknapper smagte godt på kagerne, men brug gerne mørk chokolade, hvis du ønsker helt mørke kager.DSC_7085

Drys gerne kagerne med lidt flormelis, hvis du synes, men det er slet ikke nødvendigt.

Kagerne vil med garanti vække jubel ved kagebordet og de er også oplagte at bage, hvis du en dag skal have kage med på job eller i skole. De er nemme at fragte med i en pose, også på skovtur eller en tur ud i det blå? 🙂Chokolade muffins - opskrift på svampede muffinsEt fad lækre chokolademuffins er klar til dig 🙂Chokolade muffins - opskrift på svampede muffinsMon det også ender med at være de bedste chokolademuffins du har smagt? Lad det komme an på en prøve 🙂

Hvis du har en yndlingsfavorit-chokolademuffin-opskrift, så del den da gerne i en kommentar  herunder 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •